خریداران سکه در محدوده ۲۰ تا ۲۰۰ سکه با تاریخ تحویل سال ۱۳۹۷، لازم است ضمن مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی، اقدام به ثبتنام در این سامانه کنند
نادر جنتی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیماخریداران سکه باید با مراجعه به نشانی اینترنتی www.tax.gov.ir کد ملی خود را در بخش «مالیات مقطوع دریافتکنندگان سکه» وارد کنند و در صورتیکه مشمول مالیات سکه بودند، برای پرداخت مالیات اقدام به ثبت نام کنند.
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور، با بیان اینکه خریداران سکه تا حداکثر ۲۰۰ عدد در سال ۱۳۹۷، مشمول مالیات مقطوع شده اند، گفت: اشخاصی که بیش از ۲۰۰ سکه خریداری کرده اند، مشمول مالیات مقطوع نیستند، اما باید تا پایان خرداد ۱۳۹۸، اظهارنامه مالیاتی مربوط به این فعالیت را تسلیم کنند.
وی افزود: بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم همه اشخاص حقیقی و حقوقی که در کشور درآمدی کسب میکنند مشمول مالیات هستند مگر اینکه در قانون به صراحت برای انها معافیت در نظر گرفته شده باشد.
وی در خصوص نحوه تعیین مالیات مقطوع برای خریداران سکه که طی سال ۱۳۹۷ سکه خود را دریافت کرده اند، گفت:: بر این اساس، تا ۲۰ سکه دریافتی مشمول مالیات نیست و مازاد بر ۲۰ سکه تا میزان ۶۰ سکه به ازای هر سکه ۱۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع؛ ۶۰ سکه تا ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲۰۰ هزار تومان و بیشتر از ۱۰۰ سکه تا ۲۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع تعیین شده است.
جنتی از امکان پرداخت مالیات در چهار قسط خبر داد و گفت: عدم پرداخت این مالیات، مشمول جریمه خواهد بود.
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود: چنانچه افراد، سکههای دریافتی خود را نفروخته باشند، میتوانند نسبت به طرح ادعای خود در مراجع دادرسی مالیاتی اقدام و درخواست رسیدگی مجدد کنند.
یکم تیر آخرین مهلت ارایه اظهار نامه مالیاتی
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی: یکم تیر آخرین مهلت ارایه اظهار نامههای مالیاتی الکترونیکی است
افزود: ۳۱ خرداد، آخرین مهلت قانونی ارایه اظهارنامه مالیاتی است، اما با توجه به اینکه این روز تعطیل رسمی است صاحبان مشاغل فرصت دارند تا یکم تیر نسبت به ارایه اظهارنامه الکترونیکی اقدام کنند.
وی درخصوص تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۷ برخی از صاحبان مشاغل گفت: دستورالعمل موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم و مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۷ شامل صاحبان مشاغلی است که مجموع فروش کالا و خدمات آنها در سال ۱۳۹۷ کمتر از ۸۲۸ میلیون تومان باشد.
وی تصریح کرد: این گروه از مودیان، باید برای تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده (۱۰۰) و پرداخت مالیات مقطوع از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانی www.tax.gov.ir اقدام کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به ازدحام در روزها و ساعات پایانی خرداد و ترافیک خطوط اینترنتی، لازم است مودیان هر چه سریعتر نسبت به ارایه اظهارنامه الکترونیکی اقدام کنند.
وی افزود: کسانی که تا یکم تیر اقدام به ارایه اظهار نامه نکنند مشمول جریمه ۳۰ درصدی غیر قابل بخشش خواهند شد.
بنا بر این گزارش، مالیات صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال ۱۳۹۷، بر مبنای مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۶ به صورت مقطوع تعیین شده؛ به این صورت که مودیان با میزان مالیات قطعی تا ۲۵ میلیون ریال، بدون افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۶ تعیین شده است.
همچنین مودیان با میزان مالیات قطعی بیش از ۲۵ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال با ۵ درصد افزایش، مودیان با میزان مالیات قطعی بیش از ۵۰ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال با ۹ درصد افزایش و مودیان با میزان مالیات قطعی بالاتر از ۱۰۰ میلیون ریال با ۱۵ درصد افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۶ تعیین شده است.