پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه امروز در اصفهان برگزار شد.
الکساندر نوآک افزود:ایران شریک مهم و دیرینه روسیه است و از هیات های دوطرف برای بحث و بررسی ها خوب برای تدوین متن نهایی اجلاس تشکر می کنم.
توسعه روابط ایران و روسیه با نهایی شدن قراردادهای راهبردی
وزیر نیرو در نشست مشترک همکاری های تجاری واقتصادی ایران و فدراسیون روسیه با اشاره به سه روز برنامه های فشرده در ۹ کارگروه تخصصی در این اجلاس گفت: امروز عملا موارد دو اجلاس دومین همایش تجاری و فرهنگی قفقاز شمالی روسیه و تعدادی از استانهای کشور و پانزدهمین اجلاس همکاری های مشترک تجاری و اقتصادی ایران و روسیه نهایی شده است.
رضا اردکانیان افزود: 8سند همکاری در چهارچوب این اجلاس برنامه ریزی شده بود که با علاقه و سطح وسیع شرکت کنندگان در زمینه های حمل و نقل و انرژی به امضا می رسد.
وزاری نیروی ایران و انرژی روسیه در زمینه احداث ۴نیروگاه در استان هرمزگان توافق کردند.
وی گفت: مذاکرات خوبی در زمینه های تعرفه های رقابتی حمل و نقل، توسعه حمل و نقل ریلی منطقه ای،انجام شد که در این زمینه می توان به تهیه نقشه راه برای طرح های مشترک برقی سازی راه آهنی و ساخت راه آهن چابهار بیرچند و بررسی خط ریلی رشت و استارا اشاره کرد.
اردکانیان با اشاره به توافقهای دو طرفه در خصوص افزایش شرکت های ایرانی در زمینه آبزی پروری و توسعه شرکت های دارویی افزود: در زمینه راه اندازی خط کشتیرانی تفریحی در دریای خزر توافق های لازم انجام شد که می تواند توسعه گردشگری را رقم بزند.
وی گفت: توافق اجرای واحد های ۲ و۳ نیروگاه اتمی بوشهر مورد تاکید قرار گرفت و در زمینه نفت و گاز هم مذاکرات خوبی بین وزارت انرژی روسیه و نفت ایران انجام شده است.
وی گفت:در این اجلاس بعد از حدود ۴سال توقف در زمینه همکاری های مربوط به آب در کارگروه مربوطه سرفصل هایی را برای همکاری مشترک از ورود تکنولوژی و خدمات فنی مهندسی آغاز کردیم.
اردکانیان با اشاره به اینکه کشور روسیه سالانه ۳۰۰میلیارد دلار واردات از نقاط دیگر دارد ابراز امیدواری کرد مبادلات اقتصادی دوکشور تا اجلاس بعدی رشد چشمگیر داشته باشد و ارتباطات فرهنگی دو کشور هم رشد کند.
این سندها در زمینه های همکاری های اقتصادی و تجاری،حمل و نقل ،آب و انرژی و دو یاداشت تفاهم همکاری در زمینه های استاندارد و توسعه خدمات بندری به امضای دو طرف ایرانی و روسی رسید.
سند پایانی پانزدهمین اجلاس دائمی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و تجاری ایران و روسیه مهمترین سندی است که امروز به امضای اردکانیان وزیر نیرو و الکساندار نواک وزیر انرژی روسیه رسید.
سند سومین کارگروه همکاری های استانی و منطقه ای ، سند دهمین اجلاس گروه کاری همکاری های حمل و نقل ایران و سند ششمین نشست کارگروه آب ،سند پایانی یادداشت تفاهم شرکت مادر تخصصی ساتکاب و شرکت united engine corporation و سند قرارداد جامعه ی مهندسان مشاور ایران و انجمن ملی مهندسان مشاور ساخت روسیه از جمله سندهایی بود که امروز به امضای طرف های ایرانی و روسی رسید.
در این اجلاس همچنین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه های استاندارد سازی و اندازه شناسی میان سازمان ملی استاندارد ایران و آژانس فدرال قانون گذاری فنی و اندازه شناسی روسیه و یادداشت تفاهم مبادلات اقتصادی تجاری صنعتی ترانزیت توسعه خدمات بندری و حمل و نقل کالا منعقد شد.
افزایش هفت درصدی مبادلات تجاری ایران و روسیه
وزیر انرژی روسیه در نشست خبری اختتامیه پانزدهمین اجلاس دائمی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و تجاری ایران و روسیه با اشاره به رشد ۷درصدی تبادلات تجاری دوکشور گفت: تبادلات محصولات کشاورزی نسبت به سال قبل یک ونیم برابر افزایش یافته است.
روابط تجاری ایران و روسیه قدمت تاریخی دارد و هم اکنون به دنبال توسعه ریلی و دریایی این روابط هستیم.
الکساندر نواک با بیان توسعه روابط دو کشور در بخش های انرژی،حمل ونقل،هوافضا وکشاورزی افزود: روابط تجاری ایران و روسیه قدمت تاریخی دارد و هم اکنون به دنبال توسعه ریلی و دریایی این روابط هستیم.
وی گفت: درخصوص صادرات گندم هم برنامه ریزی های لازم شده و قصد داریم حجم مبادلات گندم را افزایش دهیم.
وزیر انرژی روسیه افزود: از رییس مجلس ایران درخواست می کنیم به قانونی شدن این توافق ها کمک کنند.
وی گفت:به دنبال توسعه مبادلات بانکی هستیم که نسبت به سالهای قبل رشد 20درصدی داشته است.
تاب آوری مقابل تحریم با توسعه روابط با همسایگان
مصوبه مجلس نسبت به الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا فرصتی برای بالا بردن توان اقتصادی در حوزه های گوناگون است
وزیر نیرو هم در این نشست خبری با بیان اینکه در شرایط عادی هم نگاه به همسایه ها یک سیاست راهبردی برای ایران است گفت: مصوبه مجلس نسبت به الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا فرصتی برای بالا بردن توان اقتصادی در حوزه های گوناگون است.
رضا اردکانیان افزود: با عملیاتی شدن موافقت نامه اوراسیا با توجه به اینکه روسیه و قزاقزستان بزرگترین صادرکننده گندم هستند مسیر ترانزیت ایران می تواند در اختیاراین دو کشور باشد که حتما نیاز ما و کشورهای منطقه ای هم در این مسیر تامین می شود.
وی با اشاره به انجام مذاکرات در زمینه نفت و گاز بین وزارت نفت ایران و وزارت انرژی روسیه هم گفت: در بخش برق هم مذاکرات فشرده ای با کشورهای منطقه در حال انجام است .
این اجلاس در قالب 9 گروه وسه کمیته تخصصی به ریاست معاونان وزای ایران از 26 خرداد در تهران آغاز و امروزدر اصفهان پایان یافت.