دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بصورت رسمی خبر داد که دستگاههای اطلاعاتی ایران مدتی قبل یکی از پیچیدهترین شبکههای سایبری سازمان سیا در حوزه جاسوسی سایبری را زیر ضربه قرار داد.
سید محمود علوی وزیر اطلاعات هم اواخر فروردین ماه از شناسایی ۲۹۰ جاسوس امریکایی در ایران و دیگر کشورها خبر داده بود.
این عملیات که مدتها مخفی نگه داشته شده بود موجب شکست فلج کننده جامعه اطلاعاتی آمریکا در ارتباطات سری اینترنتی شد، شبکهای که برای پیام رسانی میان عاملان سیا در چهار گوشه دنیا طراحی شده بود.
استیو لوگانو، متی والوک، داگلاس فرناندز، استفان ریموند، مارک انتونی وندیار، فیصل، هریو ماچروزا و ... در زمره شکارچیانی بودند که در دام تور اطلاعاتی افتادند. جمهوری اسلامی ایران فاش ساخت که اطلاعات این شبکه جهان گستر را در اختیار کشورهای دوست هم قرار داده است.
۱۱ مقام سابق اطلاعاتی و امنیتی امریکا ابان ماه پارسال به یاهونیوز گفتند:اخلال جهانی در این نظام ارتباطی ابتدا از ایران آغاز شد و بعد به سایر کشورها تسری پیدا کرد.
انان گفتند مشکل با وجود هشدارهایی که در باره آن داده شده بود، حلنشده باقی ماند تا زمانی که بیش از ۲۰ نفر از مخبران سیا بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در نتیجه آن در چین اعدام شدند.
گزارشی حدود ۷ سال پیش در ۲۰:۳۰ پخش شد که در ان پرده از متلاشی شدن یک شبکه جاسوسی سیا پرداشته شد. در آن گزارش گفته شد عوامل دستگاه اطلاعاتی آمریکا وبسایتهایی برای برخی شرکتهای جعلی درست کرده و سعی داشتند با وعده شغل، روادید و تحصیلات در خارج، در ایران جاسوس جذب کنند.
جینا هاسپل رییس سازمان جاسوسی CIA شهریور ماه گذشته در دانشگاه لوییس ویل کنتاکی در مورد این رسوایی اطلاعاتی گفت: ماموران و جاسوسان کشته شدند، اما برای حفاظت از کار و منزلت عوامل دیگر، ما بر سر مشکلات ضد جاسوسی پیش امده سرپوش گذاشتیم.
یاهونیوز نوشت مقامهای اطلاعاتی آمریکا به خوبی از توانمندیهای هراسآور ایرانیها در زمینه جاسوسی سایبری باخبر بودند، اما آنچه آنها را مبهوت کرد این بود که ایران توانسته بود کل شبکه جاسوسی سیا را با تکنیکی که به گفته یک مقام آمریکایی "ابتدایی" بود، از بیخ و بن نابود کند.
افسران اطلاعاتی سیا ظاهرا فراموش کرده بودند که چگونه پیچیدهترین و حرفه ایترین عملیات سری نظامی موسوم به دلتا به طوفان شنی در طبس به یک سرشکستگی تاریخی تبدیل شد.