بریان و خورشت ماست، غذای سنتی و دسر اصیل اصفهانیها مشتریهای پر و پا قرص خود را دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ خورشت ماست، دسر خوش طعم با قدمتی 100ساله خوراکی سنتی اصفهان هاست که با گوشت گردن گوسفند، زعفران، ماست چکیده و شکر تهیه می شود.
فرایند تولید این خوراکی پس از مخلوط کردن ترکیباتش در دو ساعت طعمی لذیذ و رنگ و بویی زیبا به خود گرفته و در مجالس و مراسم مختلف در اصفهان سرو می شود.
خورش ماست در کشور تنها در اصفهان تهیه می شود و همتایی ندارد.
بریان هم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه اصفهان است که در میان ایرانیان از محبوببیت خاصی برخوردار است.
بریانی که امروزه اصفهانیها و گردشگران اصفهان میشناسند غذایی است پرچرب و مخصوص نهار که از گوشت گوسفند و جگرسفید تهیه میشود.
نان کنار بریان اصیل نیز باید نان سنگک باشد. در کل، بریانی اصفهان غذای بسیار چرب و سنگینی محسوب میشود، به ویژه که برخی تلیت آبگوشت کشک را نیز در کنار آن با دوغ و ریحان و پیاز میل میکنند.