معاون اجتماعی - فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران از حرکت این دانشگاه به سوی یک دانشگاه عاری از دخانیات خبر داد
وی افزود: آیین نامه اجرایی دانشگاه عاری از دخانیات تدوین شده و دانشکده ها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی و ساختمانهای اداری دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی پس از دیگری برای تبدیل شدن به دانشگاه عاری از دخانیات اعلام آمادگی میکنند.
رستمیان گفت: تاکنون ساختمان مرکزی دانشگاه، دانشکده علوم پزشکی، دانشکده علوم توانبخشی، بیمارستان ولیعصر (عج) و مرکز بهداشتی درمانی فرمانفرمایان از جمله اماکنی هستند که برای تبدیل شدن به مکانهای عاری از دخانیات اعلام آمادگی کردند.
وی افزود: تیمهای اجرایی دانشگاه عاری از دخانیات همزمان با اعلام آمادگی هر مکان فعالیت خود را آغاز میکنند.
رستمیان گفت: آموزش به کارکنان و دانشجویان به منظور افزایش سواد سلامت از یک سو و همچنین کاهش دسترسی و ممنوعیت فروش دخانیات در این مکانها و حتی مکانهای اطرافشان از جمله برنامههایی است که برای تبدیل شدن دانشگاه علوم پزشکی تهران به یک دانشگاه عاری از دخانیات اجرا میشود.
معاون اجتماعی - فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: براساس آمارها در جهان ۲ هزار دانشگاه و کالج در آمریکا، استانداردهای عاری از دخانیات را کسب کرده اند و رقم این دانشگاهها از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷، ۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: موثرترین راه کاهش دسترسی و مصرف دخانیات افزایش عوارض بر آنهاست.
رستمیان افزود: باید درآمد حاصل از مالیات بر دخانیات صرف افزایش سواد عمومی با کمک آموزش و پرورش شود و همچنین اماکن ورزشی توسعه و گسترش یابد.
وی با ابراز تاسف از اینکه مالیات خرده فروشی دخانیات در ایران فقط ۱۵ درصد است، گفت: مالیات خرده فروشی دخانیات در کشورهای همسایه ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
وی با انتقاد از سازمان برنامه و بودجه و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه بی توجهی به افزایش مالیات بر دخانیات افزود: براساس نظر سازمانهای بین المللی همچون سازمان بهداشت جهانی (who) ضروری است تا درآمد حاصل از مالیات بر دخانیات برای آموزش مردم در کاهش مصرف دخانیات و همچنین افزایش اماکن ورزشی هزینه شود.
رستمیان با اشاره به افزایش تا دوبرابری کارخانجات تولید دخانیات در کشور گفت: متاسفانه این کارخانههای قدرتمندند و حتی قدرتشان از مجلس و دستگاه اجرایی نیز بیشتر است.
وی افزود: هرچند دولت در طرح تحول سلامت تلاشهای موثری داشت، اما توقع داریم درمورد افزایش عوارض خرده فروشی دخانیات و هزینه درآمد حاصل از آن برای افزایش آگاهی مردم و همچنین توسعه اماکن ورزشی نیز تلاشهایی صورت گیرد.