وزير ارتباطات: توسعه ارتباطات روستایی با نگاه توسعه اقتصادی و اشتغال میتواند محرک بزرگی برای اشتغال مناطق محروم کشور باشد
وي با بیان اینکه توجه به اهداف برنامه ششم در اولویت ما قرار دارد، گفت: پیگیری نشدن موضوع منطقهای نباید دستاوردهای ملی را زیر سوال ببرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هنر دست چند هزار ساله زنان ایرانی در استان سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت بود، اما نمیتوانستند از این طریق کسب درآمد کنند که بعد از توسعه ارتباطات و رفتن نسل چهارم تلفن همراه این کار محقق شد البته نیاز به مکانیزمهای دیگری دیده میشود؛ اینکه ما دفتر پست برای ارسال دستگاههای صنایع دستی آنها ایجاد و همچنین برای عرضه محصولات آنها در فضای مجازی تلاش کردیم منجر به مهاجرت معکوس و بهبود اشتغال مردم آن مناطق شد.
وی با یادآوری اینکه بحث بومگردی امروزه مورد توجه قرار دارد، خطاب به نماینده سوال کننده ادامه داد: دغدغه شما درست است البته شما برای ما در برنامه ششم تکلیف کردید که باید پوشش اینترنت و تلفن همراه برای ۹۰ درصد روستاهای بالاتر از ۲۰ خانوار فراهم شود و وعده ما به شما پیگیری در اولویت قرار دادن برنامه ششم بود و زمان تحویل وزارتخانه از مجموع ۴۲ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور حدود ۱۹ هزار روستا عملیاتی به اینترنت متصل شده بودند و در این باره مشکلات متعددی وجود داشت و زمان رأی اعتماد شما مشکلاتی مانند گران بودن مودمهای اینترنت روستایی و مشکل برای ایجاد ارتباط در روستاها را منعکس کردید و ما آنها را در اولویت پیگیری قرار دادیم.
این عضو دولت دوازدهم با بیان اینکه مجموع روستاهای متصل به اینترنت طی ۲۲ ماه بیش از ۸ هزار روستا است، گفت: یعنی ۲۷ هزار و ۸۶۷ روستای متصل به اینترنت بدون مشکلات سابق داریم؛ همه شما با ما در مورد مشکلات تکنولوژی Gsm – wll در مناطق حوزه انتخابیه جلساتی داشتیم که در نهایت این سیستم در ۲۶ استان کشور جمع آوری و تجهیزات جدید جایگزین شد، در واقع ۷ هزار و ۲۰۰ روستا امسال به شبکه ملی اطلاعات و پهن باند متصل شدند یعنی به طور میانگین هر روز اتصال ۲۰ روستا انجام شد.
آذری جهری ادامه داد: مطالبات مردم به حق است و مطالبات شما نیز صحیح است؛ شما به طور مرتب پیگیر مطالبات مردم هستیم، اما ما هم از ظرفیت موجود حداکثر استفاده را بردیم؛ مجلس در بودجه تکلیف کرد که ۴۰ هزار میلیارد تومان از مجموع ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد درآمدی که وزارت ارتباطات دارد به حوزه ارتباطات بازگردد و در همین حوزه هزینه شود، اما ما دشمنانی داریم که به خیال خام خودشان طراحی تابستان داغ برای جمهوری اسلامی کردند، اما داغ آن به دلشان ماند البته ابزار آنها فشار اقتصادی است و فشار اقتصادی وارد بر کشور باعث شد بودجه عمومی کشور با مشکل مواجه شود و ما با مشکلات بودجهای مواجه هستیم و مبلغی که توانستیم از مجموع ۴ هزار میلیارد تومان مصوب اخذ کنیم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بودجه توسعه ارتباطات روستایی ۲۲۰ میلیارد تومان بود، اما متأسفانه کمتر از ۵۰ درصد آن محقق شد، اما با تلاش و تدابیر ویژه پشت تهدیدها نماندیم و در سال سوم برنامه ششم ضریب ۷۲ درصد توسعه پوشش روستایی را انجام دادیم. به بیش از ۲۶ استان سفر کردم و به مطالبات مردم آگاه هستیم؛ از تمامی ظرفیتهای وزارتخانه برای تحقق مطالبات استفاده شد و فروگذار نکردیم. با نصف بودجه دو برابر ظرفیتهایی که از قبل توسعه پیدا میکرد را عملیاتی کردیم. ما در جریان قرار داریم که نمایندگان تحت فشار نیازمندیهای مردم قرار دارند و به طور حتم پیگیری آنها را در اولویت قرار میدهیم.
وی یادآور شد: ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی در سطح کشور داریم و امروز بیش از ۱۵ هزار با نام و مشخصات معلوم وجود دارد، ۳ هزار مرکز بهداشت باقی مانده و ۱۸۰۰ از این تعداد فاقد پوشش اینترنت هستند، البته ۱۲۰۰ آماده تحویل به وزارت بهداشت است. در خرداد ماه وزارت بهداشت پروژه مهم دولت الکترونیک و سلامت الکترونیک را عملیاتی میکند و ما این خدمات را ارائه دایدم.
این عضو دولت دوازدهم با بیان اینکه توجه به اهداف برنامه ششم در دستور کار ما قرار دارد، یادآور شد: در مورد عدم توسعه متوازن با بودجه محدود مناطق مختلف کشور را داریم البته وضعیت روستاهای سیستان با سایر مناطق قابل مقایسه نیست، در نشستی که با مسئولان استان آذربایجان شرقی داشتیم آنها درخواست کردند برنامه ویژهای برای موضوع اینترنت آذربایجان دیده شود، اما به طور کلی عدم پیگیری موضوع منطقهای نباید دستاوردهای ملی را زیر سوال ببرد. ما توجه داشتیم جلسات کنترل پروژه روستایی را برگزار و نظارت میکنیم و ما نباید در چارچوب محدودیتها قرار بگیریم و برنامه داریم تا پایان ۹۸ ارتقاء دهیم.
نماینده مردم هریس و اهر در نشست علني امروز مجلس از توضیحات آذری جهرمی به صورت مشروط قانع شد
بیت الله عبداللهی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح سوال از وزیر ارتباطات و فناوری، پس از استماع توضیحات آذری جهرمی، از پاسخهای وی قانع شد و گفت: به دلیل جوانی آقای وزیر و اینکه باید به جوانان فرصت داد سوال خود را از وی به شرط قول حل مشکلات ارتباطی شهرستان هریس، به رای نمیگذارم.
همچنین وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت مبنی براینکه میتوانید چنین قولی دهید؟ قول حل مشکلات ارتباطاتی شهرستان هریس را داد.
سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تشریح گزارش این کمیسیون درباره سوال ملی و مشترک بیتالله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس و ۷ نفر دیگر از نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری پرداخت.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سوالات نمایندگان از آذری جهرمی عبارت است از: ۱- چرا در بسیاری از روستاهای کشور و جادهها امکان ارتباط تلفن همراه اول نیست؟، ۲- با توجه به اهمیت اینترنت چرا در روستاهای کشور به این مهم اهمیت داده نمیشود؟، ۳- چرا در بسیاری از روستاهای کشور به درخواست مردم برای اشتراک تلفن ثابت جواب منفی داده میشود؟
توسعه زیرساختهای ارتباط الکترونیکی روستایی در دولت دوازدهم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال نماینده خواف گفت: زیرساختهای ارتباط الکترونیکی روستایی در دولت دوازدهم توسعه یافته است.
محمد جواد آذری جهرمی در نشست علنی نوبت صبح امروز در پاسخ به سوال محمود نگهبان سلامی نماینده خواف و رشتخوار در خصوص علت عدم تحقق موارد مندرج در بند (ط) ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تقریبا کلیات سوال آقای نگهبان سلامی همانند سوال آقای عبداللهی مطرح شده است که توضیحات عمومی همان سوال است، اما بحث به قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برمیگردد که البته مقداری با سوال مطرح شده متفاوت بوده، اما مفهوم همان است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این سوال به بخشی از قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر فراهم آوردن زیرساختهای ۴ خدمت الکترونیک در مناطق روستایی برمیگردد که بحث سلامت الکترونیک، کشاورزی، آموزش و اتصال دهیاریها به سیستم است.
وی افزود: ضمن اینکه ما مطالب منطقهای آقای نگهبان سلامی در خصوص توسعه روستاهای مد نظر ایشان را مورد توجه قرار دادهایم تا توسعه پیدا کند ما نیز برای انجام این کار تلاشهای بسیاری صورت داده و در کمیسیون به ایشان پاسخ و توضیح مختصری ارائه شد.
این عضو دولت دوازدهم بیان کرد: در رابطه با خدمات دولت الکترونیک عرض کردم که امروز در توسعه زیرساختهای سلامت الکترونیکی ۱۵ هزار خانه بهداشت در سراسر کشور متصل به سامانه شمس است که ارتباطات آن فراهم شده است و باید گفت: از مجموع ۱۸ هزار و ۳۸۳ روستا، بالغ بر ۱۵ هزار و ۴ روستا خانه بهداشت آنها به سامانه شمس متصل شده است و هزار و ۲۴۶ روستا آماده اتصال هستند و تمام کارهای آنها انجام شده و در هماهنگی با وزارت بهداشت قرا دارند، اما هزار و ۸۴۸ روستا تحت پوشش نیستند که باید پوشش ایجاد شود و خدمات سلامت الکترونیک نیز فراهم شود.
آذری جهرمی افزود: تقریباً در تمام روستاهایی که به خانه بهداشت متصل هستند، دهیاریها و بخشداریها نیز به شبکه ملی متصل شده و به سیستم دولت متصل هستند، اما در بخش آموزش و کشاورزی دو مبحث مطرح است که بحث اول ماده (۶۹) برنامه ششم توسعه است که موضوع هوشمندسازی مدارس در آن مورد تأکید قرار گرفته است که در هفته گذشته در کمیسیون آموزش این موضوع در پاسخ به سوال آقای ادیانی توضیح داده شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در این خصوص باید وزارت آموزش و پرورش نیز اقداماتی انجام دهد، اما مسئولیت هماهنگی با وزارت ارتباطات است که بین بخشی بودن این موضوع باعث کند شدن آن شده است و همچنین آمادگی لازم در سایر دستگاهها نیز وجود ندارد.
وی گفت: از مجموع ۱۰۶ هزار مدرسه شهری و روستایی در سراسر کشور، وزارت ارتباطات افزون بر تعهدی که داده است تمام ۱۰۶ هزار مدرسه را به شبکه متصل کرده و منتظر اقدام وزارت آموزش و پرورش برای نهایی کردن آن است.
این عضو دولت دوازدهم اظهار کرد: در موضوع کشاورزی با آقای حجتی به جمعبندی کلی برای اتصال خانههای کشاورزی در مناطق روستایی به دو هزار نقطه رسیدهایم و این امر مطابق برنامه ششم توسعه انجام خواهد شد که امیدواریم تا پایان برنامه ششم به اهداف برسیم.
آذری جهرمی خاطر نشان کرد: بنده به عنوان وزیر ارتباطات در طول ۲۲ ماه خدمت خود ۴۸ سفر استانی داشته و ۹۰ روز در استانها بودهام و به تعداد زیادی از روستاها نیز سر زدم، اما نکتهای که باید در سخنان آقای نگهبان سلامی به آن توجه صورت گیرد تبعیض مثبت به سمت مناطق اهل سنت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: واقعیت این است که با نگاهی به آمار توسعه روستایی و اتصال ۷ هزار و ۲۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات که در روز ارتباطات منتشر شد، این سوال برای عمده مردم خوب استان کردستان ایجاد شده بود که چرا آن چیزی که باید در این استان اتفاق بیفتد صورت نگرفته است که بر این اساس با هماهنگی با معاونان به این استان سفر کرده و به مردم استان کردستان توضیح دادم که چه اتفاقاتی افتاده است و چرا کردستان در این موضوع عقب افتاده است.
وی بیان کرد: شاید در استان سیستان و بلوچستان با یک دکل بتوان ۱۰ روستا را تحت پوشش قرار داد، اما در استان کردستان به ازای هر روستا باید یک دکل نصب شود چرا که در این استان زیرساختهای ارتباطی و فیبر نوری وجود ندارد که در سال گذشته با تلاشهای صورت گرفته آمادهسازی زیرساختها انجام شد.
این عضو دولت دوازدهم گفت: در چند سفری که به استان خراسان رضوی داشتهام به عنوان نماینده رئیس جمهور به برخی شهرستانها سفر کرده، اما توفیق نشد که به مابقی شهرستانها سفر کنم بنابراین در اسفندماه سال گذشته قرار بر این شد که به شهرستانهای باقی مانده سفرکرده، اما به دلیل هماهنگ نبودن مدیران استان و نبود شرایط امکان سفر حاصل نشد.
آذری جهرمی افزود: در خصوص اتصالات ارتباطات روستایی چند بار تأکید شد که آمار با واقعیت متفاوت است، اما اینگونه نیست، ما برای روستاهایی که ایجاد پوشش کردهایم به چالش دعوت شدیم و میتوانیم آن را به اثبات برسانیم که آیا آماری که ما میدهیم با واقعیت فاصله دارد یا بر اساس واقعیت است که باید گفت: این مورد قابل ارزیابی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: نسل سوم به روستاها رفته است که هم اکنون نسل چهارم مورد نیاز است که مطالبه به حقی است، اما با توجه به برنامهها و امکانات موجود تلاشهای خوبی صورت گرفته است که با مشاهده اقدامات صورت گرفته در ۲۵ استان و ۷ هزار و ۲۰۰ دکل مخابراتی این نتیجه حاصل میشود که ۶۰۰ هزار از آنها ارتقاء پیدا کرده و به تکنولوژی روز دنیا به روزرسانی شده است، آیا این اتفاق کوچکی است.
وی یادآور شد: ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر فیبر نوری به استانها ابلاغ شده که صورت گیرد که این امر برای توسعه زیرساختهای روستایی امری ضروری است بنابراین ما این فرآیندها را پیگیری کرده که باید گفت: در مورد ۴۲ هزار روستا که بالای ۲۰ خانوار در آنجا زندگی میکنند، این اقدامات صورت گرفته و بالغ بر ۷۲ درصد عملیاتی شده است که کار بسیار بزرگی است.
این عضو دولت دوازدهم در خاتمه گفت: امیدواریم که تلاشهای همکاران بنده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دیده شود و اگر در جایی کاستی وجود دارد مطالبه شده تا پیگیری شود.
نمایندگان مجلس از توضیحات آذری جهرمی درخصوص توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور و تأمین زیرساختهای موردنیاز آن بهمنظور دسترسی آحاد مردم به خدمات پایه ذیربط قانع نشدند.
محمود نگهبان سلامی در نشست علنی امروز در جریان بررسی طرح سوال از وزیر ارتباطات و فناوری درخصوص علت عدم تحقق موارد مندرج در بند (ط) ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از استماع توضیحات آذری جهرمی، از پاسخهای وی قانع نشد و پس از رأی گیری در صحن علنی نمایندگان نیز با ۸۳ رأی موافق، ۸۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در صحن پاسخهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را قانع کننده ندانستند؛ بنابراین گزارش سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تشریح گزارش کمیسیون متبوعش درباره سوال ملی محمود نگهبان سلامی نماینده خواف و رشتخوار از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات و تامین زیرساختهای مورد نیاز آن و دسترسی آحاد مردم به خدمات پایه ذیربط در حوزه مسائل ICT است و سوال کننده معتقد است که در این زمینه کوتاهی صورت گرفته است.
شایان ذکر است که بند (ط) ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید میکند که؛ توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور و تأمین زیرساختهای موردنیاز آن بهمنظور دسترسی آحاد مردم به خدمات پایه ذیربط، جزو وظایف و اختیارات این وزارتخانه است.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی بیانیه تبریک حدود ۲۰۰ نماینده مجلس در حمایت از پیروزی مقتدرانه تیم ملی والیبال در لیگ جهانی را قرائت کرد.
محمدعلی وکیلی در نشست علنی نوبت صبح امروز این بیانیه را به شرح زیر قرائت کرد:
تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه در صدر جدول لیگ ملتهای والیبال قرار گرفت و موجبات خرسندی و غرور ملت را رقم زد.
نمایش زیبای والیبال والیبالیستها همراه با پیروزی مقتدرانه در رویارویی با تیمهای صاحبنام دنیا، نمادی از ارزش و اعتبار ایران عزیز اسلامی را در عرصه ورزش جهان رقم زده که شایسته تقدیر است.
قدردانی رئیس مجلس از پیروزیهای تیم ملی والیبال
علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: از پیروزیهای تیم ملی والیبال کشورمان در برابر رقبا قدردانی میکنم.
وی همچنین از میزبانی مردم ارومیه برای برگزاری این مسابقات تشکر کرد.
آغاز جلسه علنی مجلس با حضور آذری جهرمی
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره طرح یک فوریتی ساماندهی بازار خودرو، گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص طرح یک فوریتی اصلاح بند ۵ ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی آن اعاده شده از شورای نگهبان، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری فنلاند درباره کمک و همکاری متقابل در امور گمرکی، گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درخصوص حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گزارش کمیسیون انرژی درباره طرح افزایش ظرفیت پالایشگاههای میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه گذاری مردمی و سؤالهای آقایان بیت الله عبداللهی نماینده اهر و هریس و تعدادی دیگر از نمایندگان و محمود نگهبان اسلامی نماینده خواف و رشتخوار از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از دستورکار نمایندگان در صحن علنی است.
ببخشید ما با کمبود انترنت همراه اول داریم
بخش خلیفان روستای بره جو