سناريوي امريکا براي اجماع سازي عليه ايران شکست خورد
سناريوسازي امريکا در درياي عمان براي اجماع سازي عليه ايران خيلي زود با شکست روبرو شد و فقط انگليس با اين سناريو همراهي کرد.
مقام هاي امريکايي پس از اينکه روز پنجشنبه دو کشتي نروژي و ژاپني حامل فرآورده هاي نفتي در درياي عمان هدف قرار گرفتند بلافاصله دست بکار شدند و با شتاب، ايران را متهم کردند که در اين حادثه دست دارد و ارتش امريکا هم فيلم ويدئويي نامعلومي را منتشر کرد که ادعا مي شد قايق هاي سپاه با نزديک شدن به کشتي ژاپني در حال جدا کردن يکي از مين هايي هستند که عمل نکرده است.
ترامپ هم در گفتگو با فاکس نيوز مدعي شد که اين فيلم ويدئويي ثابت می کند حمله کار تهران بوده است.آنها نمي خواستن مدرکي جا بگذارند چون روي اين مين نوشته شده بود ايران.
اين بار هم ترامپ با زير پا گذاشتن اصول اخلاقي دروغ گفت اما توجه نداشت که برخي واقعيت هاي ميداني صحنه سازي وسناريوي او و تيم همراهش را بر ملا خواهد کرد.
يکي از اين واقعيت ها اين بود که اگر کشتي با مين برخورد مي کرد بايد بدنه کشتي در قسمت هم سطح آب يا زير آب آسيب مي ديد در حاليکه آسيبهاي وارد شده چند متر بالاتر از سطح آب بر روي بدنه کشتي ديده مي شد.
دوم اينکه مالک ژاپنی نفتکش "کوکوکا کاریجس" گفت که کارکنان کشتی گزارش دادند که دو شی پرنده به کشتی صدمه زده است و احتمال حمله با اژدر یا از داخل آب به این کشتی را رد کرد و گفت که حمله از آسمان بوده است.
سوم اينکه اگر نيروي درياي امريکا در منطقه حضور داشته چرا از نقش قايق هاي سپاه قبل از حمله به ناو فيلم برداري نکرده و لحظاتي را به تصوير کشيده است که به زعم ترامپ سرنشينان قايق در حال جداسازي مين از بدنه کشتي هستند. و البته واقعيت هاي ميداني ديگري نيز وجود دارد که فقط به اين سه نکته اکتفا مي شود.
اما ساعتي پس از اين ادعا، پاتريک شاناهان جانشين وزير دفاع امريکا به موضوعي اشاره کرد که هدف از اين سناريوسازي را بر ملا مي کرد.
شاناهان" با اين ادعا که اين مشکل فقط مربوط به امريکا نيست،گفت: من و جان بولتون، (مشاور امنیت ملی) و مایک پامپئو، تلاشهایمان را بر روی ایجاد یک اجماع جهانی درباره این مسأله بینالمللی متمرکز میکنیم.
اين سخنان آشکار کرد که امريکا پس از خروج از برجام در راهبرد فشار حداکثري عليه ايران با شکست روبرو شده است وآن هم در حاليکه ترامپ براي پيروزي در انتخابات دوره دوم رياست جمهوري امريکا به کشاندن تهران به پاي ميز مذاکره نياز داشت تا سه مطالبه 1/ دست برداشتن ايران از حقوق هسته اي 2/ دست برداشتن از برنامه موشکي وخلع سلاح دفاعي 3/ عقب نشيني از نفوذ منطقه اي و در يک کلام تسليم شدن را بر تهران تحميل نمايد.
اما تنها جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس بود که با ترامپ همسويي و اعلام کرد دلیلی وجود ندارد که ارزیابی آمریکا را مبنی بر این که ایران در پس حادثه نفتکش ها قرار دارد، باور نکنیم. و البته انگليس اعلام کرد که يکصد نيروي ويژه به خليج فارس براي حفاظت از نفتکش ها اعزام خواهد کرد که اين مسئله روشن کرد که اين کشور در همراهي با ترامپ به دنبال دوشيدن عربستان و امارات است.انگليس پيش از اين هم براي در امان ماندن عربستان از حملات موشکي و پهپادي يمني ها به تاسيسات حياتي اين کشور در رويکردي دوگانه دست بکار شده بود.
اما اتفاق جالبي که رخ داد اين بود که ژاپن اعلام کرد روايت امريکا از حمله به نفتکش ها را قبول ندارد. روسيه اعلام کرد که بايد تحقيقات بين المللي در اين رابطه انجام شود. چين اعلام کرد با وجود چنين شرايطي مايل به افزايش رابطه با ايران است. جلسه شوراي امنيت هم که پيش از اين در خصوص انفجار چند نفتکش در الفجيره امارات، با وجود تلاش امريکا براي متهم کردن ايران با شکست روبرو شد. وزير امور خارجه المان نيز اعلام کرد نمي توان به اين فيلم ويدئويي استناد و ايران را متهم کرد.
علاوه بر اين روز جمعه درنشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک و نیز کنفرانس تعامل و اعتماد سازی در آسیا که یک روز بعد در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد. بيش از 30 کشور عضو ناظر يکجانبه گرايي امريکا را به چالش کشيدند و اين نشست فرصتي بود تا قدرت نوظهوري متشکل از چين، روسيه ،ايران و ايران بدون حضور قدرت هاي غربي شکل بگيرد که در تقابل با سياست هاي يکجانبه گرايي امريکا قرار مي گيرد.
-----------------------------
رضا محمدمراد