معاون فنی سازمان اورژانس 115 بوشهر گفت: گرمازدگی بیماری است با تاثیر گرمای هوا بر مرکز تنظیم دمای بدن و سیستم اعصاب مرکزی بروز میکند و علائم اولیهای همچون سردرد، سرگیجه، تهوع و تشنگی به همراه دارد.
وی اضافه کرد: گرمازدگی علائمی دارد که با توجه به آن میتوان متوجه شد که یک فرد دچار آن شده است و این علائم شامل خستگی، غش، سردرد، رنگ پریدگی، تعریق زیاد، بالا بودن درجه حرارت بدن و افزایش ضربان قلب است که به صورت عمومی برای افرادی که به مدت طولانی در معرض نور آفتاب و یا در فضای گرم و سر بسته که تهویه مناسبی ندارد قرار دارند اتفاق میافتد.
معاون فنی سازمان اورژانس 115 بوشهر با بیان اینکه هنگام بروز گرمازدگی مرکز تنظیم دمای بدن دچار اختلال شده و دمای بدن تا ۴۰ درجه بالا میرود گفت: در استان بوشهر کارگران ساختمانی، صیادان، رانندگان و افرادی که شغلشان در فضاهای با دمای بالا است بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه رویارویی صحیح با گرمازدگی و استفاده از اقدامات بههنگام درمانی نقش بهسزایی در کاهش علائم آن دارد افزود: از دست رفتن آب بدن به کلیهها آسیب جدی میزند و به همین علت مهمترین اقدام برای درمان فرد گرمازده تامین مایعات بدن است که از طریق سرمهای قندی و نمکی تامین میشود.
پورشمس تصریح کرد: در مواجهه با فرد گرمازده از کاهش ناگهانی دمای بدن و گذاشتن یخ بر روی سر و صورت بیمار خودداری و با استفاده از دستمال مرطوب نقاط سطحی بدن از جمله کف دستها و پاها را خنک کنید.
وی ادامه داد: همچنین با استفاده از سرمهای قندی و نمکی سعی در تامین املاح مورد نیاز بدن بیمار کنید زیرا آب قند به تنهایی تأثیری در این زمینه ندارد.
معاون فنی سازمان اورژانس 115 بوشهر بیان کرد: جا به جا کردن فرد گرمازده به مکانی خنک که تهویه مناسب دارد به همراه کاهش لباسهای بیمار نیز در کاهش گرمازدگی تاثیرگذار است.