رئیس مجلس: اقدامات مشکوک در دریای عمان علیه نفتکش ها مکمل تحریمهای اقتصادی عليه ايران است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، دکتر علی لاریجانی در نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید امانی، شهید بخارایی، شهید صفار هرندی و شهید نیک نژاد، گفت: آنها پیشکسوتان و پیشتازان مبارزات ملت ایران علیه رژیم ستمشاهی بودند که در سنین جوانی راه درست زیستن را یافتند و با مجاهدت خویش، مسیر مبارزات ملت را هموار کردند؛ بر ارواح مطهر آنها درود میفرستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تشکر از سخنان هوشمندانه و عزتمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در ملاقات با نخست وزیر ژاپن، بیان داشت: ایشان با دقت تام و استدلال متین، منطق ملت ایران را در مقابل ستم هیولای استعمار آمریکا، بیان داشتند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی بیانات مهم و دقیق و شجاعانه رهبر معظم را قدر مینهد و حمایت میکند و باید همه بخشهای کشور بر اساس همین صراط استوار عمل کنند.
دکتر لاریجانی همچنین با اشاره به اقدامات مشکوک در دریای عمان علیه نفتکش ها، تصریح کرد: به نظر این اقدامات مکمل تحریمهای اقتصادی است به جهت آن که از تحریمها طَرفی نبستند مخصوصا با توجه به سوابق تاریخی آمریکا در این زمینه که در جنگ جهانی، آمریکاییها کشتیهای خود را در نزدیکیهای ژاپن مورد هدف قرار دادند تا توجیه لازم برای خصومت را فراهم کنند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد:اما بخش فکاهی ماجرا در اظهارات پمپئو نهفته است که توصیه کرد ایران در مقابل اقدامات سیاسی و دیپلماتیک از دیپلماسی استفاده کند که این مطلب از زبان پمپئو واقعا شیرین است.
وی اضافه کرد: وزیر خارجه کشوری این اظهارات را دارد که با اقدامات تروریستی اقتصادی که به بیان خودشان شدیدترین تحریمها علیه یک ملت است به مصاف یک ملت انقلابی آمده اند، آیا این یک اقدام دیپلماتیک است؟ آقای پمپئو آیا نقض عهد در توافق هستهای و جنگ اقتصادی علیه ملت ایران اقدام سیاسی است؟ آیا اقدامات آمریکا در ونزوئلا علیه رئیس جمهور این کشور یک اقدام سیاسی و دیپلماتیک است؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آیا اقدام آمریکا در تسلیح سعودیها علیه ملت مظلوم یمن اقدام سیاسی است؟ آیا حمایت همه جانبه نظامی از رژیم بسازبفروش صهیونیستی علیه ملت شجاع فلسطین یک اقدام سیاسی است؟ متأسفانه ملت آمریکا گرفتار باند سیاسی بی آبرویی شده اند که پس و پیش حرفهای خود را محاسبه نمیکنند.
معاون نظارت مجلس گزارش اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه سوم دوره دهم را قرائت کرد.
غلامرضا اسداللهی اظهار داشت: براساس اطلاعات و گزارشهای تهیه شده از اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه سوم شاهد افزایش این اقدامات چه در کمیسیونها و چه در سایر ارکان مجلس نسبت به گذشته هستیم.
معاون نظارت مجلس شورای اسلامیدر جمع خبرنگاران در تشریح اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه سوم، گفت: پاسخگو کردن دستگاههای اجرایی و فعال کردن کمیسیونها در حیطه وظایف نظارتی و پیگیری آئین نامه داخلی مجلس در بعد نظارت با برگزاری ۱۰ جلسه علنی و ۱۶ جلسه غیرعلنی با حضور مسئولان در سال سوم تشدید شد.
وی افزود: در اجلاسیه سوم ۲ استیضاح و ۵ رأی اعتماد به وزرا، ۲۲ فقره قانون مصوب و تعدادی سوال و تذکر در حیطه نظارتی خطاب به مسئولین اجرایی داشتیم که از میان ۲۲ فقره قانون مصوب سه فقره توسط رئیس مجلس ابلاغ شد و پیگیری تدوین آئین نامههای اجرایی سایر قوانین به صورت مستمر انجام گردید.
او ادامه داد: پاسخگو کردن دستگاههای اجرایی برای ارائه گزارش به مجلس و بررسی معاهدههای بین المللی مصوب مجلس از ابتدا تا پایان اجلاسیه سوم از دیگر فعالیتهای معاونت نظارت بود و با توجه به اینکه برخلاف تعهد ما به برخی از معاهدههای بین المللی مزایای لازم برای کشور فراهم نشده گزارشهای کاملی تدوین و به کمیسیونها و دستگاههای اجرایی برای پیگیری حقوق جمهوری اسلامی ارسال شد.
اسداللهی با اشاره به توافق نامه مجلس و دادستانی تهران برای پیگیری وظایف نظارتی گفت: در این توافق نامه مقرر شد گزارشهای نظارتی مجلس به صورت خارج از نوبت در قوه قضائیه بررسی شود، همچنین براساس تبصره ۲ ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس در جلساتی با رئیس مجلس و رؤسای کمیسیونها و تطبیق حوزه عملکرد کمیسیونهای تخصصی با قانون و جلسات کارشناسی برای ارزیابی این عملکردها آئین نامهای به منظور افزایش اقتدار و انسجام مجلس و اثربخشی اقدامات کمیسیونها و همچنین اثربخشی شدن سوال و استیضاح و پاسخگو کردن دولت در قبال مطالبات قانونی نمایندگان در قالب مواد الحاقی به آئین نامه داخلی اضافه شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۳ نماینده منتخب مجلس در ۷۳ مجمع و شورای ملی و ۲۷۹ نماینده در ۱۸۶ هیات و مجمع استانی عضویت دارند، تصریح کرد: گزارشهای این نمایندگان از عملکرد و نحوه برگزاری این مجامع ملی و استانی جمع آوری و بررسی شد که متاسفانه شاهد عدم برگزاری برخی از شوراهای ملی در زمانهای مقرر قانونی بودیم که با پیگیری ها، تعدادی از جلسات به طور منظم از سر گرفته شد، اما برخی نیز هنوز با توجه به ضعف عملکرد دولت شکل منظم به خود نگرفته است.
اسداللهی تصریح کرد: با توجه به تاکید ریاست مجلس در سال رونق تولید، قوانین مرتبط با این بخش در چارچوب قانون بودجه و سایر قوانین حمایتی استخراج شد و عملکرد دستگاهها نسبت به این قوانین و تخلفات احتمالی مورد بررسی قرار گرفت و گزارشهایی برای دیوان محاسبات و سایر نهادهای نظارتی ارسال شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس سوال ملی نماینده کرمانشاه از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را اعلام وصول کرد.
علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی نوبت امروز مجلس شورای اسلامی، موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:
- لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل
- طرح اصلاح ماده یک قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی
- سوال ملی سیدقاسم جاسمی نماینده کرمانشاه از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درخصوص عدم ارائه خدمات حمایتی ایثارگران