اجرای نشدن برخی از طرح های پتروشیمی در استان فارس به دغدغه عمومی تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، ساخت ۸ پتروشیمی در شش شهرستان استان فارس سال ۸۶ به تصویب هیات دولت رسید.
با گذشت بیش از یک دهه از آغاز ساخت پتروشیمیهای داراب، جهرم، فیروزآباد و فسا، ممسنی و کازرون، اجرا نشدن برخی از آنها به دغدغه عمومی تبدیل شده است. دغدغههای که هر روز خاک می خورد تا اینکه زمزمهای انتقال چهار پتروشیمی شرق استان به عسلویه مطرح شده است.
سرمایه گذار مدعی شده ساخت این طرحها ازجمله داراب، فسا، جهرم و فیروزآباد مقرون به صرفه نیست و این طرحها باید به عسلویه انتقال یابد.
سهامداران مدعی شدهاند که باید این پتروشیمیها در کنار دریا باشد، این در حالی است که قرار بود خوراک پتروشیمی داراب از پتروشیمی فیروزآباد تأمین شود. یکی از موضوعاتی که سهامداران مطرح میکنند موضوع تأمین آب است که هم سازمان آب منطقهای استان و هم وزارت نیرو با مکاتبات صورت گرفته برای تأمین آب اعلام آمادگی کرده و مشکلی وجود ندارد. معاون هماهنگی امور اقتصادی فارس گفت: برای پتروشیمیهای فارس یک و سه دهم میلیارد دلار از سوی صندوق توسعه تامین شده است . رحمانی با بیان اینکه از سوی صندوق توسعه برای این طرح یک و سه دهم میلیارد دلار تأمینشده است، گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که از سوی سهامداران مطرحشده تأمین خوراک است که وزارت نفت برای تأمین آن اعلام آمادگی کرده است. وی تصریح کرد: در حال مذاکره با سرمایه گذار هستیم تا صرفه اقتصادی برای او و استان تامین شود، ولی آنچه که بر آن تاکید داریم ساخت این طرحها در استان فارس است. وی با انتقاد از انتقال چهار پتروشیمی شرق فارس به عسلویه، گفت: این چهار پتروشیمی متعلق به تمامی استان فارس است، زیرا در توسعه استان نقش زیادی دارد. رحیمی استاندار فارس گفت: تلاش می شود که سرمایه مصوب در استان سرمایه گذاری شود. وی افزود: طرح مجتمعهای پتروشیمی در استان مطرح است که قرار شد به زودی با حضور نمایندگان مجلس وزارت نیرو و سرمایه گذار تصمیم گیری شود. رضازاده معاون امور صنایع سازمان صمت استان فارس گفت: طرحها از ۱۰ تا ۱۷ درصد پیشرفت دارند و وزارت صمت با انتقال این طرحها به استان مخالفت کرده است.