رئیس سازمان ملی استاندارد ایران: هدف اصلی امضای تفاهم نامه امروز با گمرک، تنظیم بازار مدنظر دولت و حاکمیت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صد ا و سیما؛ نیره پیروزبخت پس از امضای تفاهم نامه همکاری با گمرک افزود: به رغم اینکه تولید داخل به وفور انجام میشود، اما از لحاظ تنظیم بازار، بخشی از کالاهای مورد نیاز مردم مثل کالاهای اساسی و غلات را وارد میکنیم و یا برخی از کالاها که تولید داخل نداریم باید این نوع کالاها وارد شود، بر این اساس هماهنگی لازم برای واردات کالا با گمرک جمهوری اسلامی ایران باید انجام شود.
پیروزبخت گفت: در چهار سال گذشته رتبه ما در شاخص تجارت فرامرزی ۱۶۱ بود که هم زمان با امضای تفاهم نامه همکاری با گمرک، شاخص تجارت فرامرزی به رتبه ۴۵ بهبود پیدا کرده است.
وی افزود: در تعیین شاخص تجارت فرامرزی، زمان، هزینه و تعداد اسناد موثر است.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در حاشیه امضای این تفاهم نامه گفت: در یادداشت تفاهم نامه امروز، مواردی مانند تکالیفی که برای گمرک و سایر سازمانهای حاکمیتی در قانون تجارت فرامرزی آمده است وجود داد؛ بحث مدیریت هماهنگ مرزی و مدیریت واحد تجارت فرامرزی جزء تکالیفی است که برای گمرک ایجاد شده است.
مهدی میراشرفی افزود: سازمانهای که مرتبط با ترخیص کالا در زمینه واردات و صادرات هستند نیاز به هماهنگی بهتر و استفاده از روشهای جدید در فرآیند ترخیص دارند.
وی گفت: دنیا از کنترل فیزیکی، ملموس و مزاحم به سمت کنترلهای غیر ملموس، غیر فیزیکی و غیر مزاحم رفته اند که این موضوع یکی از مواردی است که در تسهیل تجارت در صادرات و واردات خیلی موثر است.
میراشرفی افزود: پیش اظهاری در صادرات، واردات و کنترلهای قبل از ورود کالا موجب میشود تا زمان ترخیص کالا کاهش یابد به همین دلیل پیگیر این موضوع هستیم که کنترلها قبل از ورود انجام شود و بعد از ورود کالا کنترلها به حداقل برسد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: در حال حاضر صادرات کالا در فرآیند ترخیص کمتر از چند ساعت است و فرآیند واردات کمتر از یک روز است، اما معطلی که در حال حاضر در ترخیص کالا دیده میشود به کنترلهای سایر سازمانها برمی گردد که این موضوع در تفاهم نامه دیده شده است.
وی افزود: امیدوارم بتوانیم با سازوکاری، کنترلها با پیش اظهاری انجام شود و زمان ترخیص کالا کاهش قابل توجهی یابد که این موضوع را به سازوکار اجرایی تفاهم نامه موکول میکنیم.
میراشرفی گفت: عمده مواردی که در ترخیص کالا موثر است تامین ارز، انتقال ارز و انتقال اسناد مالکیت از فروشنده به خریدار است.
وی به موارد دیگری که در معطلی ترخیص کالا نقش دارند اشاره کرد و افزود: ثبت سفارش در وزارت صمت و دیگر مجوزهای زمان ترخیص، در مجموع عوامل موثر در معطلی ترخیص کالا است که امیدواریم در این تفاهم نامه بخشی از آن برطرف شود و بخش دیگر که به عوامل خارجی برمی گردد مربوط به شرایط ظالمانه تحریم است.
امضای تفاهم نامه همکاری بین استاندارد و گمرک
تفاهم نامه همکاری بین سازمان استاندارد و گمرک جمهوری اسلامی ایران با هدف تسریع و تسهیل صدور مجوزهای لازم با اعمال نظارتهای کیفی برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری امضا شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، تفاهم نامه همکاری بین سازمان استاندارد و گمرک جمهوری اسلامی ایران با هدف تسریع و تسهیل صدور مجوزهای لازم با اعمال نظارتهای کیفی برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری برای واردات و صادرات و روان سازی تشریفات گمرکی امضا شد
این تفاهم نامه بین نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران و مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران منعقد شد.
براساس این تفاهم نامه اجرای سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی، قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب ۱۳۹۶، تسریع و تسهیل در صادرات، حمایت از تولیدکنندگان محصولات صادرات محور و مدیریت واردات به منظور حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید همکاری بیشتر بین استاندارد و گمرک مدنظر قرار گرفت.
مدت زمان این تفاهم نامه سه سال تعیین شده و قابل تمدید است