در عصر حاضر با توجه به تغییر نوع بیماریها باید نوع آموزش فیزیوتراپی نیز تغییر کند
وی گفت: هنوز نظام آموزش فیزیوتراپی سنتی است و از مرحله لیسانس به فوق لیسانس و دکتراست در حالیکه مردم نیاز به دکترای تخصصی فیزیوتراپی ندارند بلکه موزد نیاز مردم، دکترای حرفهای فیزیوتراپی است کاری که چهار دهه گذشته در کشورهای پیشرفته انجام شد و ما بطور جد خواستار تغییر نظام آموزشی کنونی هستیم.
رئیس انجمن فیزیوتراپی با انتقاد از اینکه نقش و جایگاه توانبخشی در نظام سلامت مورد توجه نیست افزود: نظام سلامت ما درمان محور است نه سلامت محور.
وی افزود:در کنار پزشکان عمومی در کشورهای پیشرفته یک فیزیوتراپیست نیز حضور دارد که زمانی که پزشک عمومی قند و فشار بیمار را کنترل میکند، فیزیوتراپیست نیز سالمند در معرض خطر را پیدا میکند و وضع تعادل قدرت عضلات و دامنه حرکت او را بررسی میکند تا با آموزشهای لازم و حتی تغییر در وضع منزلش از افتادن او جلوگیری کند، اما در کشور ما میگویند بیفتد ما بهترین پروتزها را وارد و درمان میکنیم.
محسنی بندپی افزود: این در حالیست که پس از جراحی و پروتز هزینههای سرسام آوری تحمیل نظام سلامت و جامعه و خانواده سالمند میشود در حالیکه میتوان با آموزش و کمک از فیزیوتراپیستها از این اتفاقات پیشگیری کرد.
وی با اشاره به شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی، افزود: کمر درد و گردن درد از شایعترین این اختلالات است که با توجه به استفاده روز افزون از فناوری، شاهد پیشی گرفتن شیوع گردن درد نسبت به کمر درد هستیم.