معاون فرهنگی امور مساجد گفت: فعالیتهای قرآنی مساجد تقویت میشوند
وی با اشاره به راهکارهای تقویت برنامههای قرآنی مساجد گفت: با توجه به اینکه مساجد، نهادهایی مردم نهاد و مستقل هستند، به همین منظور درباره فعالیتهای قرآنی خودشان تصمیم میگیرند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امورمساجد اظهار داشت: برنامه و اقدام مرکز رسیدگی به امور مساجد درخصوص فعالیتهای قرآنی مساجد، جنبه تشویقی دارد، نه جنبه تکلیفی.
وی افزود: با اقداماتی همچون معرفی استاد برای تلاوت، حفظ و تفسیر در مساجد، تلاش میکنیم فعالیتهای آنها در حوزه قرآنی را تسیهل ببخشیم و تقویت کنیم.
حجت الاسلام ذاکر خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از مساجد به استادان برجسته دسترسی نداشته باشند، به همین منظور مرکز رسیدگی به امور مساجد با توجه به جایگاهی که دارد، زمینه بهره مندی از استادان قرآنی را برای مساجد فراهم میکند.
وی یکی دیگر از جنبههای رونق بخشی به فعالیتهای قرآنی مساجد را پخش جلسات قرآنی استاندارد از صدا و سیما دانست و تصریح کرد: در این زمینه هم مرکز رسیدگی به امور مساجد با رایزنی و پیگیریهایی که با شبکه قرآن و معارف سیما انجام خواهد داد، بنا دارد، این جلسات از سیمای قرآن پخش شود، ضمن اینکه در این زمینه میتوان از ظرفیت پایگاههای خبری و شبکههای مجازی نیزاستفاده کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد تاکید کرد: به نظرم، برگزاری جلسات قرآنی در مساجد باید تشویق و انگیزهای برای دیگر مساجد شود، به همین منظور در نظر گرفتن جوایزی برای نوجوانان و جوانان، برپایی مسابقات میان مساجد نواحی و محلات میتواند راهکاری مناسب در این زمینه باشد.
حجت الاسلام ذاکر حضور جدی ائمه جماعات مساجد در جلسات و محافل قرآنی مسجد را راهکار دیگری در تقویت این جلسات برشمرد و تاکید کرد: اهتمام امام مسجد به برنامه قرآنی مسجد در ترغیب و تشویق جوانان و نوجوان و افزایش انگیزه آنها موثر باشد.
وی با اشاره به ضعف رسانهای در مساجد برای اطلاع رسانی برنامهها اضافه کرد: البته این ضعف رسانهای در بسیاری از دستگاهها و مجموعهها دیده میشود، به گونهای که تبلیغ مناسبی از برنامههای خوبی که در دستگاهها برگزار میشود، انجام نمیشود. به همین جهت ما در مرکز رسیدگی به امور مساجد تلاش میکنیم، با تقویت پایگاه تخصصی مسجد، رسانهها و نرم افزارهای اپلیکیشن جنبههای اطلاع رسانی را تقویت کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: علاوه بر این مرکز رسیدگی به امور مساجد درصدد است که با حضور فعالان رسانهای مسجدی، شبکهای اطلاع رسانی از برنامههای مساجد را در قالب «سفیران مسجد» راه اندازی کند، تا در زمینه اطلاع رسانی فعالیتهای مساجد فعالیت کنند.
ذاکر درباره همکاری نکردن برخی مسئولان مساجد با مجریان جلسات قرآنی که تمایل دارند، برنامه شان در مسجد برگزار کنند، گفت: طبق گزارشهایی که ما از مساجد داریم، مسئولان بسیاری از مساجد همکاری لازم برای برگزاری جلسات قرآنی دارند و علت آنکه در برخی از مساجد این جلسات قرآنی برگزار نمیشود، شاید به دلیل توافق نکردن در زمان برگزاری برنامه است که به صورت موردی مشکلات این چنین باید بررسی و موارد خاص با راهکارهای صحیح و مناسب خود پیگیری شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: بسیاری از مساجد هستند که فعالیتهای قرآنی، محافل و مراسم شبی با قرآن برگزار میکنند و با برگزاری آنها هیچ مخالفتی نمیشود، بلکه همکاری لازم نیز با مجریان این برنامهها انجام میشود.