به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اسپوتنیک، نخست وزیر پاکستان می گوید قدرت های هسته ای نباید گزینه نظامی را به عنوان یک راه حل مد نظر قرار دهند.
عمران خان نخست وزیر پاکستان گفت قدرت های هسته ای نباید به گزینه های نظامی به عنوان راه حل های احتمالی برای اختلافات بنگرند و در عوض باید از طریق گفتگو همکاری کنند.
عمران خان در ارتباط با اختلاف نظرهای کشورش با هند گفت: "اجازه دهید همه اختلافات خود را از طریق گفتگو حل و فصل کنیم. در حقیقت, این تنها راه حل و فصل اختلافات ما محسوب می شود. هیچ راهی وجود ندارد که دو کشور مسلح به سلاح هسته ای به حل و فصل اختلافات خود از طریق ابزارهای نظامی فکر کنند. این دیوانگی است."
عمران خان گفت مناسبات بین مردم پاکستان و هند تنها در صورتی رو به بهبود خواهد گذاشت که دولت های دو کشور بخواهند گام هایی در این مسیر بردارند.
نخست وزیر پاکستان خاطرنشان کرد: "همان گونه که گفتم ما امیدواریم انتخابات به پایان برسد و هند به این ابتکار عمل ها واکنش های مثبتی نشان دهد و تماس های بیشتری بین مردم برقرار شود. اما متأسفانه, مناسبات مردم با مردم تنها زمانی موثر واقع خواهد شد که دولت ها تلاش کنند به یکدیگر نزدیک تر شوند."
نخست وزیر پاکستان به کریدور کارتاپور به عنوان یک "ابتکار عمل بزرگ از سوی پاکستان" اشاره کرد. این کریدور مرزی به هندوها اجازه خواهد داد بدون دریافت روادید به گوردوارا سفر کنند.
عمران خان گفت امیدوار است نارندرا مودی همتای هندی اش از این فرصت برای حل و فصل اختلافات دو کشور و بهبود روابط آنها استفاده کند.
او تصریح کرد: "اختلافات اصلی ما با هند بر سر کشمیر است. و اگر سران دو کشور مصمم باشند و اگر دو دولت تصمیم گیری کنند, این موضوع را می توان حل و فصل کرد. اما متأسفانه, ما تاکنون از سوی هند شاهد موفقیت زیادی نبوده ایم. اما امیدواریم نخست وزیر کنونی این کشور این فرصت را غنیمت بشمرد. ما امیدواریم او از این فرصت برای پیشبرد روابط بهتر و برقراری صلح در این شبه قاره استفاده کند."
بهار امسال حزب مودی توانست در انتخابات پارلمانی 303 کرسی از 545 کرسی را به دست آورد.
خان گفت: "اکنون که این انتخابات به پایان رسیده است,ما امیدواریم مقامات هند بتوانند این فرصت پیش امده را غنیمت بشمرند و از فرصتی که پاکستان ارائه کرده است بهره برداری کنند و اجازه دهند اختلافات ما از طریق گفتگو حل و فصل شود. در حقیقت, این تنها راه حل و فصل اختلافات ما محسوب می شود."
عمران خان همچنین به نشست آتی سازمان همکاری شانگهای اشاره کرد و گفت این نشست می تواند فرصتی برای گفتگو با مقامات هند فراهم کند. او گفت: "این می تواند یک فرصت برای گفتگو با مقامات هند باشد."
عمران خان خاطرنشان کرد سازمان همکاری شانگهای به بهبود روابط پاکستان با همه کشورهای عضو این سازمان که شامل چین, هند, قزاقستان, قرقیزستان , روسیه, تاجیکستان و ازبکستان می شود, کمک می کند.
او افزود: "قبلا, پاکستان بیشتر به سوی غرب تمایل داشت. اکنون پاکستان در تلاش برای متنوع کردن دوستان خود و یافتن بازارهای جدید یا برقراری روابط مختلف با کشورهایی است که پیشتر با آنها روابط نزدیکی داشتیم. سازمان همکاری شانگهای سبب می شود ما بتوانیم روابط خود را با این کشورها از جمله هند توسعه دهیم. در حال حاضر روابط ما با هند احتمالا در پایین ترین سطح خود قرار دارد."
نشست سازمان همکاری شانگهای طی روزهای 13 تا 14 ژوئن در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار می شود.