وزیر ارتباطات:
صنایع تبدیلی و بسته بندی حلقه مفقوده تجارت مازندران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مازندران به لحاظ شیلات، کشاورزی، دامپروری و صنعت تواناییهای زیادی دارد اما صنایع بسته بندی بزرگترین حلقه مفقوده تجارت و سرمایه گذاری این استان است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، محمد جواد آذری جهرمی امروز در همایش بین المللی فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری استان مازندران در ساری؛ گفت: سهم کمی از بازارهای بین المللی و منطقهای داریم که باید محصولات را به بازارهای منطقهای و جهانی صادر کنیم.
وی صنایع بسته بندی را بزرگترین حلقه مفقوده تجارت و سرمایه گذاری مازندران عنوان کرد و گفت: باید این صنایع خود را به سطح صادرات و کیفیت جهانی برسانیم.
وزیر معین استان مازندران در دولت دوازدهم، زیرساختهای مازندران را از دیگر موانع جذب سرمایه گذاری خارجی دانست و گفت: برنامه دولت این است با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، زیرساختهای استان را برای تجارت خارجی تقویت کند.
وی همچنین افزایش ۲ و نیم برابری از ظرفیت بنادر استان مازندران در سال پیش رو را هدفی دست یافتنی برشمرد و گفت: تحقق این مهم برای تمامی دستگاهها اجرایی استانی و ملی هدفی لازم الاجراست.
آذری جهرمی با تاکید براینکه لازم است در زمینه فرآوری محصولات تولیدی مازندران برنامه ریزی شود تصریح کرد: افزایش بهره وری و استفاده از مناطق باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا اراضی و سطوح قابل کشت در استان مازندران قابل تجدید نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تسهیل و حمایت از فرایندهای کسب و کار و سرمایه گذاری را امری بسیار مهم برشمرد و گفت:: باید نقیصههای موجود در حوزه سرمایه گذاری را شناسایی و رفع کرد.
جهرمی با اشاره به مساعدت برای توسعه کسب و کارهای نوین در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی افزود: شرایط خاص کشور ایجاب میکند تمیهدات لازم را برای صادرات محصولات فراهم کنیم، در حال حاضر سهم کمی از بازارهای بین المللی و منطقهای داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:: بالا آمدن و استقرار پنجره واحد سرمایه گذاری به صورت ویژه در مازندران یکی از اهداف جدی دولت است که پیش بینی میشود تا پایان سال ۹۸ این موضوع محقق شود.
آذری جهرمی افزود: استان مازندران با ظرفیتهای بسیار، یکی از برندهای سرمایه گذاری در کشور است.
وی به خاویار مازندران اشاره کرد وگفت: یکی از برندهای جهانی، خاویار شمال ایران است که بزرگترین ظرفیت آن در استان مازندران است، اما متأسفانه ۲۰ درصد از ظرفیت خاویار مازندران استفاده میشود.
وزیر معین استان مازندران در دولت دوازدهم افزود د: مازندران به لحاظ شیلات، کشاورزی، دام پروری، صنعت و همچنین دسترسی به بازارهای داخلی ایران تواناییهای بی بدیلی دارد که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
آذری جهرمی از فقدان بهره گیری از تمام یا حداکثر ظرفیت و توانایی اقتصادی مازندران انتقاد کرد و گفت: هدف اول دولت در استان مازندران افزایش بهره وری است.
وی تاکید کرد: زیبنده استانی نیست که محصولاتش در منطقه خاورمیانه و خارج از آن نفوذ مناسب و وابستگی کمی دارد، اما هنوز نتوانسته از این ظرفیتها استفاده کند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه سطوح زیر کشت مازندران بیش از این قابل گسترش نیست، گفت: انتظار ما از سرمایه گذاران خارجی مشارکت در بهره وری بیشتر و حداکثری از همین وسعت است.
آذری جهرمی ورود تکنولوژی جدید را لازمه حضور سرمایه گذاران خارجی دانست و افزود: نیاز جدی مازندران در حال حاضر ورود فناوریهای افزایش بهره وری است.
وزیر ارتباطات از سرگردانی و معطلی سرمایه گذاران در فرآیند اداری استان و کشور به عنوان یک روند نامطلوب یاد کرد و افزود: پنجره واحد سرمایه گذراری یکی از برنامههای جدی دولت است که به صورت ویژه برای مازندران دیده شده است.
وی همچنین از عدم حضور و توجه به استارتاپها در این دوره از همایش فرصتهای سرمایه گذار انتقاد کرد و گفت: نگاه دولت به ارتباط خارجی استارتاپها و نقش آنان در افزایش بهره وری صنعتی و کشاورزی و تجاری استان جدی است.
نخستین همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری مازندران با حضور مهمانانی از کشورهای عراق، اسپانیا، افغانستان، و کشورهای حاشیه دریای خزر در ساری در حال برگزاری است.
در این همایش قرار است بیش از ۲۲۰ فرصت سرمایه گذاری به ارزش هفت میلیارد دلار به حاضران معرفی شود.
تاکنون خارجیها در این استان افزون بر ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزههای مختلف از جمله مرکبات، صنایع لبنی، کشاورزی و دیگر بخشها انجام داده اند.
استان مازندران با جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری؛ ۳.۳ دهم درصد از تولید نا خالص ملی را در اختیار دارد و هفتمین اقتصاد استانهای کشور محسوب میشود.