معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، از راهاندازی مرحله نخست تولید بوقلمون گوشتی با ظرفیت نزدیک به ۳۰ هزار قطعه در مجتمع زیاران خبر داد
وی سرانه سالانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور را حدود ۳۲۰ گرم عنوان کرد و افزود: پیشبینی میِشود تا سال ۱۴۰۰، با روند توسعهای، سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور به چیزی حدود یک کیلوگرم برسد.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه واحدهای بوقلمون را از سیاستها و اولویتهای جهاد کشاورزی در تامین گوشت مورد نیاز کشور دانست و افزود: لاشه گوشت بوقلمون هم گوشت قرمز و هم سفید تولید میکند. گوشت سفید آن به لحاظ ارزش غذایی جزو بهترین مواد پروتئینی است که پایینترین چربی و بهترین اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را دارد و گوشت قرمز آن نیز میتواند جایگزینی مناسبی برای بخشی از کمبود گوشت قرمز کشور باشد.
رضایی با تاکید بر افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور، گفت: نسبت وزن لاشه بوقلمون بالاتر از گوشت مرغ و چیزی حدود ۸۲ درصد وزن لاشه و درصد استخوان به لاشه بوقلمون نسبت به گوشت مرغ نیز کمتر است، بنابراین توسعه تنوع مواد پروتئینی بر سفره مردم از جمله بوقلمون، شترمرغ و سایر ماکیان مانند کبک و بلدرچین از سیاستهایی است که از سال گذشته و بخصوص امسال به دنبال آن هستیم و هیچ گونه محدودیتی در توسعه آن وجود ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، استان قزوین را به عنوان قطب تولیدات دامپروی کشور برشمرد و تصریح کرد: این استان با دارا بودن ظرفیتها و کشت و صنعتهای بزرگ، بالاترین تولید تخممرغ، تولید شیر در گاوداریهای صنعتی و پرورش نژادهای گوسفند (شال) کشور را به خود اختصاص داده است که امیدواریم با سرمایهگذاری هرچه بیشتر بخش خصوصی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولیدات این استان توسعه بیشتری یابد.