همایش بین المللی شهر سبز و تغییرات اقلیمی امروز در دانشگاه تبریز آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر علمی این همایش گفت: 500 مقاله از سراسر کشور و دانشگاه های برتر دنیا به دبیرخانه این همایش رسیده بود که 15 مقاله در مدت 2 روز برگزاری آن ارائه می شود.
رحیمی، هدف اصلی این همایش را که پارسال هم در تبریز برگزار شد، سازگاری با تغییرات شرایط اقلیمی برشمرد که در جهان در حال وقوع است.
رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی تبریز هم گفت: سازمان ملل ، سال 2030 را به عنوان سال افق دستور کار جدید شهری تعریف کرده است، بر این اساس حدود 12 سال فرصت باقیست تا دولت و مدیران شهری هدف اصلی خود را که ایجاد شهر و جامعه پایدار برای مردم است، محقق کنند.
فریدون بابایی اقدم افزود: هر سال کارگاه های آموزشی در حوزه فضای سبز شهری برگزار می شود و بیش از 100 میلیارد تومان در بودجه شهرداری تبریز برای ایجاد و نگهداری فضای سبز اختصاص می یابد، با این حال با دعوت از دانشگاه های برتر دنیا تلاش می کنیم از تجربیات کشورهای مختلف با اقلیم های مختلف در مدیریت هدفمندتر و برنامه ریزی فضای سبز شهری استفاده کنیم.
پروفسور یورگن بورست از دانشگاه سالسبورگ اتریش هم مهم ترین چالش فضای سبز شهری را مدیریت صحیح و دقیق برشمرد و گفت: فضای سبز فقط به معنای سبز بودن نیست و باید در این خصوص مدیریت و برنامه ریزی دقیقی همانند کاهش هزینه ها، کاشت گیاهان بومی و غیر بومیِ سازگار با شرایط آب و هوایی و کشت گیاهانی با نیاز آبی کم صورت گیرد.
دکتر کریستین یوجا از دانشگاه بخارست رومانی هم گفت: نباید با تغییرات اقلیمی مبارزه کنیم بلکه باید راه حل هایی برای این مشکل در نظر گرفته شود و یکی از راه های مدیریت و برنامه ریزی شهری توجه به شرایط اقلیمی منطقه و پوشش گیاهی مقاوم در برابر اقلیم آن منطقه است.
همایش بین المللی شهر سبز و تغییرات اقلیمی و چالش هایی برای طراحی و مدیریت شهری با شرکت اساتیدی از کشورهای اتریش، نروژ و رومانی در رشته های مهندسی منظر و برنامه ریزی شهری به مدت 2 روز در دانشگاه تبریز برگزار می شود.