مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند؛ اولویتبندی ۱۹۸ طرح عمرانی شهرداری تهران؛ آمادگی برای ساماندهی معتادین متجاهر و ...
شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه تا سال ۹۷ سهم تهرانیها در تفکیک پسماند از مبدا ۳ درصد بوده است، گفت: تلاش کردیم تفکیک پسماند خشک از مبدا در منطقه ۲۲ به ۱۸ درصد برسد.
علی نوذرپور در مراسم رونمایی از پلتفورم هوشمند مدیریت پسماند منطقه ۲۲ با بیان اینکه براساس قانون مهمترین وظیفه مدیریت شهری، مدیریت پسماند است، اظهار کرد: در قانون شهرداریها به جز یک بند به این قانون اشاره نشده بود تا اینکه در سال ۸۳ قانون مدیریت پسماند نوشته شد، اگرچه با گذشت زمان طولانی این قانون نیاز به بازنگری دارد. در حوزه مدیریت پسماند مهمترین اقدام دفع بهداشتی پسماند در شهرهای کشور و پس از آن دفن مهندسی مطرح شد.
وی با بیان اینکه موضوع تفکیک پسماند از مبدا برای اولین بار در اواخر دهه ۸۰ مطرح شد، تصریح کرد: علی رغم اینکه قانون گذار در این باره اقداماتی را انجام داده است، آمارها حاکی از آن است که تا سال ۹۷ سهم تهران از تفکیک پسماند در مبدا تنها ۳ درصد است، در حالی که در سایر کلانشهرها این میزان به ۱۵ درصد میرسد.
شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات در سطح منطقه به عنوان یک موضوع استراتژیک پسماند و تفکیک از مبدا بوده است، عنوان کرد: با همکاری سایر پرسنل منطقه و همین طور دبیران شورایاریها و شهروندان هم اکنون میزان تفکیک پسماند خشک از مبدا در سطح منطقه به ۱۸ درصد رسیده، اما برای رسیدن به نقطه صددرصدی راه درازی وجود دارد.
نوذرپور ادامه داد: شهردار تهران در انتهای سال گذشته به موضوع مدیریت پسماند اشاره و آن را امر مهمی دانست که باید به عنوان یکی از مسائل مهم تفکیک پسماند از مبدا مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به تصویب سند مدیریت پسماند در دولت در سال ۹۳ اضافه کرد: به دنبال تصویب این سند وزارت صمت، سازمان استاندارد، سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و وزارت کشور باید وظایفی را اجرا کنند تا همگی در این موضوع به یک نقطه مطلوب برسیم.
مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند در منطقه ۲۲
احسان صفایی معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ تهران نیز در مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند با اشاره به راه اندازی سایتهای تفکیک پسماند و کمپوست اظهار کرد: زمانی که آقای نوذرپور به عنوان شهردار انتخاب شد تفکیک پسماند از مبدا تنها ۳ درصد برآورد شده بود، اما آخرین آمارها حاکی از این است که درحال حاضر در این منطقه این آمار به ۱۸ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه بحث تفکیک پسماند الکترونیک تنها در منطقه ۲۲ صورت میپذیرد، عنوان کرد: منطقه دارای سایت تفکیک پسماند الکترونیک و بازیافت است و خدمات خود را در اختیار ۱۵ منطقه دیگر قرار میدهد. این سایت با برنامه مطالعاتی گسترده و با کمک استانداری تهران به بهره برداری رسید.
معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ با بیان اینکه سایت مدیریت پسماند واقع در ورداورد به مساحت ۳۰۰ مترمربع فعال است، گفت: جمع آوری پسماندهای الکترونیک توسط غرفهها و ملودیها انجام میشود و پس از تخصیص در سایت مذکور برای بازآفرینی مجدد به چرخه لازم باز میگردد و دربرخی موارد درباره لامپهای ال ئی دی که قابلیت خود را از دست داده اند امحاء صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه سایت مذکور ظرفیت تفکیک پسماند تا ۱۰۰ تن را در ماه دارد، عنوان کرد: این بیشترین میزان قابلیت پسماند است و حدود ۳ یا ۴ تن جمع آوری پسماند صورت میگیرد.
وی با اشاره به راه اندازی سایت تولید کمپوست از طریق پسماندهای خشک، تاکید کرد: اداره مدیریت پسماند منطقه به منظور تفکیک پسماندهایتر اقدام کرده و مخازنی را در میادین میوه و تره بار تعبیه کرده است. درحال حاضر سه دستگاه برای تولید کود کمپوست وجود دارد که میتواند تا ۶ تن کود تولید کند.
صفایی با بیان اینکه کودهای کمپوست تولید شده توسط سازمان پسماند مورد آزمایش قرار گرفته است، تصریح کرد: آزمایشها حاکی از آن بود که ۶۵ درصد از کودهای تولید کمپوست تولید شده دارای مواد آلی هستند و فاقد هرگونه باکتری و میکروب و قابل استفاده برای گیاههای آپارتمانی خواهند بود.
معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ با بیان اینکه شهرداری منطقه به دنبال این است تا ظرفیت شهرکها را افزایش دهد، گفت: در ساختمان اداری منطقه ۲۲ دستگاههای کمپوست وجود دارد.
وی با بیان اینکه منطقه دارای ۳ هزار هکتار فضای سبز است، تشریح کرد: سایت چیت وب راه اندازی شده تا جایگزین چمن کاری در فضای سبز شود. سه سطح وسیع به صورت فرش از چیپس به چوب آماده شده و به کمک سازمان زندانها نسبت به رنگ آمیزی چیپس چوبها اقدام شد. این موضوع علاوه بر درآمدزایی برای سازمان زندانها به اقتصاد شهری نیز کمک میکند. این فرشهای پوشیده شده از چیپس چوب تا سه سال نیاز به ترمیم ندارند و در باد و باران مقاومت میکنند.
به گفته معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ در دوران هرس درختان در این منطقه، پیش از این چوبها و برگها هرس شده به آرامی منتقل میشدند، اما براساس دستور شهرداری منطقه هم اکنون این ناحیهها خود وظیفه ساماندهی چوب و برگهای هرس شده را برعهده دارند.
وی از راه اندازی پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند منطقه ۲۲ نیز خبر داد و گفت: این پلت فرم شامل ۶ اپلیکشین است که به صورت استارتاپ قابلیت نصب روی تلفنهای دارای سیستم اندروید را دارند.
معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ با اشاره به راه اندازی دو سایت راه اندازی پسماند و تولید کمپوست در این منطقه گفت: هم اکنون ۶ دستگاه با ظرفیت قوی تولید کمپوست در سایت منطقه ۲۲ تعبیه شده است.
مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند در منطقه ۲۲
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: هر شهروند تهرانی روزانه حدود یک کیلوگرم پسماند به جا میگذارد.
زهرا صدراعظم نوری در مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند در منطقه ۲۲ اظهار کرد: نگاه محیط زیستی و رویکرد محیط زیستی به مسائل، نحوه مدیریت را در شهرها متفاوت میکند و وقتی مدیران شهری تهران دغدغه محیط زیستی دارند رویکردشان متفاوت میشود و به راحتی میتوانند سیاستها را با نوآوریهای خودشان اجرا کنند.
نوری با بیان اینکه امروز در شرایطی قرار داریم که سرعت تبادل اطلاعات و تحولات جامعه جهانی و به واسطه آن تحول در کشورمان باعث شده تا رخدادهایی را شاهد باشیم که اثرگذاری زیادی در نحوه زندگی مردم خواهد داشت، افزود: امروز از تکنولوژی استفادههای زیادی میشود و با هوشمندی افراد به خوبی میشود از این فرصت برای خدمت رسانی بهتر به مردم استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ساخت پلتفرمها و فعالیت استارتاپها به استفاده بهینه از امکانات و افزایش دسترسی مردم به خدمات منجر میشود، افزود: شهر تهران یکی از پرمصرفترین شهرهای دنیاست و میزان مصرف ما چند برابر متوسطهای جهانی است. آمریکا کشوری پرمصرف است، اما مصرف کالا و انرژی و منابع آنها از ایران پایینتر است و شهر تهران در میان شهرهای کشورمان پر مصرفتر است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هر شهروند تهرانی روزانه حدود یک کیلوگرم پسماند به جا میگذارد، اضافه کرد: در حالی که شهروند آمریکایی خیلی کمتر از این پسماند تولید میکند. منابع جهان محدود بوده و انرژیها به سختی تجدید میشوند و امکانات و منابع فقط برای ما نیست و باید به فکر آیندگان باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: شرایط ایجاب میکند که در کشور ما بازنگری جدی شکل گرفته و تغییر رفتار رخ دهد و نحوه مصرف تغییر کرده و آن چیزی که به جا میماند به حداقل برسد.
نوری ادامه داد: آمارها میگویند در تهران روزی ۹ هزار تن زباله تولید میشود هرچند این عدد دقیق نیست، اما به طور قطع این عدد کمتر از ۸ هزار تن نیست. اگر به این نکته توجه کنیم که این حجم از زباله در کجا باید دفن شود به ضرورت کاهش تولید زباله پی خواهیم برد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه از ۱۸ هزار میلیارد بودجه شهرداری تهران بخش زیادی به موضوع پسماند اختصاص پیدا میکند، افزود: اگر بتوانیم حوزه پسماند را متحول کنیم شاهد آن خواهیم بود که میتوانیم بودجه باقی مانده را در جای دیگری مثل مترو یا فضای سبز هزینه کنیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم مشارکت با شورایاریها تصریح کرد: برای فرهنگسازی تفکیک از مبدا میتوان از ظرفیت شورایاریها و سازمانهای مردم نهاد استفاده کرد.
معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اعلام کرد
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران از برگزاری دومین جلسه تعیین اولویتهای اجرای طرحهای تملک داراییهای سرمایهای در شهرداری تهران خبر داد و گفت: ۱۹۸ طرح نیمهتمام در شهر تهران وجود دارد که ۴۰ مورد در اولویت است.
به گزارش روابط عمومی معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، سکینه اشرفی گفت: بر اساس بودجه مصوب شورای اسلامی شهر تهران حدود ۷۵ هزار میلیارد ریال اعتبار تملک داراییهای سرمایهای برای سال ۱۳۹۸ در نظر گرفته شده است که با توجه به مشکلات اقتصادی و مالی، این بودجه باید بر اساس اولویت به پروژههای مهم یا با پیشرفت فیزیکی بالا اختصاص یابد.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد ۱۹۸ طرح نیمهتمام توسط معاونتها و مناطق شهرداری تهران در حال انجام است که بسیاری از این پروژهها یا آغاز نشدهاند یا درصد پیشرفت فیزیکی بسیار پایینی دارند؛ همچنین بررسیها نشان میدهد که در ادوار گذشته برخی از پروژهها کلنگزنی شدهاند، اما اجرای این پروژهها تاثیری بر ارتقای کیفیت زندگی مردم ندارد.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: حدود ۴۰ پروژه با اهمیت یا با پیشرفت فیزیکی بالا که بیشترین تاثیرگذاری را بر زندگی مردم دارند، تعیین شدهاند تا با اختصاص بودجه مناسب، این پروژهها طی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تکمیل شده و به بهرهبرداری برسند.
به گفته اشرفی، پروژههای خط ۶ و ۷ مترو، احداث پایانههای مترو، تکمیل بزرگراه شهید نجفی رستگار و تکمیل زیرساختهای فضای سبز در شهر تهران و ... از جمله پروژههای دارای اولویت بالا محسوب میشوند.
وی با اشاره به واقعیتهای موجود اولویتبندی اجرای پروژهها را ضروری دانست و گفت: بر اساس برنامه سوم توسعه شهر تهران، منابع بودجهای باید به صورت هدفمند به سمت ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، افزایش زیستپذیری و تعادل منطقهای در شهر تهران هدایت شوند و بر همین اساس، اولویتبندی در آغاز پروژههای عمرانی و تکمیل طرحهای نیمهتمام یکی از راهکارهای مهم در این زمینه است.
دومین جلسه کمیته تعیین اولویت پروژههای سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران با حضور ۵ معاون شهردار تهران و مدیران کل تخصصی شهرداری تهران به میزبانی معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران برگزار شد.
معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد
مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران برای بهرهبرداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بیخانمان به وظایف قانونی خود عمل و آمادگی خود را اعلام کرده است که ۸ مرکز بهاران را به صورت آماده در اختیار سازمان بهزیستی استان تهران قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، نجم الدین محمدی اظهار داشت: شهرداری تهران در خصوص معتادین متجاهر بر اساس اسناد بالادستی، چون ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور و همچنین مصوبات شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر و رویکردهای استانداری عمل کرده و تاکنون از وظایف خود تخطی نکرده است.
وی تاکید کرد: استاندار تهران در نشستی ضمن تاکید بر لزوم بهره گیری از تمام ظرفیتهای دستگاههای اجرایی برای مبارزه با اعتیاد در ابعاد مختلف پیشگیری، درمان و... از اقدامات خوبی که دستگاهها از جمله شهرداری تهران در این حوزه انجام داده اند؛ تقدیر کرده است.
بر اساس بند ث ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور در خصوص مقابله با اعتیاد مقرر شده از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) با همکاری شهرداریها نسبت به بهرهبرداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بیخانمان و راهاندازی مراکز جامع توانمند سازی و صیانت اجتماعی برای معتادان بهبودیافته در استانها با رعایت احکام ماده (۷۰) این قانون اقدام شود که شهرداری تهران در این زمینه به وظایف قانونی خود عمل کرده است.
همچنین در نشست مذکور شهرداری تهران نیز، آمادگی خود را اعلام کرده است که ۸ مرکز بهاران را به صورت آماده در اختیار سازمان بهزیستی استان تهران قرار دهد تا در ۲ مرکز به نگهداری از کودکان کار و خیابان و در باقی مراکز به رسیدگی به معتادان بهبود یافته پرداخته شود.
گزارش سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران از مقایسه میانگین نرخ انواع میوه و تره بار در شهر با نرخ محصولات مشابه در میادین میوه و تره بار نشان میدهد قیمتهای میادین به طور متوسط ۳۸ درصد ارزانتر است.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ در این میان، اختلاف قیمت برخی محصولات به بیش از ۶۰ درصد میرسد که میتوان کدو و بادمجان را که در میادین میوه و تره بار به ترتیب با قیمت هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تومان و ۲۱۰۰ تومان عرضه میشوند، نام برد.
بعد از کدو با ۶۲ و نیم درصد و بادمجان با ۶۰ و نیم درصد اختلاف قیمت، به ترتیب خربزه با ۴۹ و نیم درصد، هلو با ۴۹ درصد، لوبیا سبز با ۴۶ درصد، طالبی با ۴۳ و نیم درصد و خیار و کیوی با ۴۳ درصد تفاوت قیمت، بیشترین فاصله قیمتی را در میادین میوه و تره بار نسبت به میانگین قیمت سطح شهر دارند.
همچنین قیمت سبزیهای برگی ۳۹ درصد، پیاز ۳۲ درصد، سیب زمینی ۲۲ درصد و گوجه فرنگی ۱۸ درصد در میادین میوه و تره بار زیر میانگین قیمت سطح شهر است، ضمن اینکه در میادین، نرخ سیب ۳۶ درصد، پرتقال ۳۶ درصد، موز ۱۲ درصد و هندوانه ۸ و نیم درصد از میانگین نرخ سطح شهر ارزانتر است.
شرکت راهآهن شهری تهران و حومه اعلام کرد
مدیر عامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) با اشاره به اینکه در بخش ساختمانی و فیزیکی ساخت تونل به خودکفایی رسیدهایم، گفت: در بخش تجهیزات نیز بیش از ۶۰ درصد به بومیسازی دست یافتهایم.
علی امام با تاکید بر اینکه با حمایت و پشتیبانی دولت و سایر دستاندرکاران قادر به تولید ۱۰۰ درصدی در بخش تجهیزات نیز خواهیم بود، افزود: برغم تحریمهای ظالمانه بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران؛ با مهندسی معکوس به موفقیتهای زیادی در زمینه ساختمانی و تجهیزاتی مترو دست یافتهایم و بهطور قطع به همت تولید کنندگان داخلی خودکفایی کامل در بخش تجهیزات نیز امکانپذیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تکمیل خطوط شش و هفت مترو از اولویتهای شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) است، بیان داشت: تا چند ماه آینده بخش شرقی خط هفت، حدفاصل مهدیه تا بسیج بهطول هشت و نیم کیلومتر با دو ایستگاه به بهره برداری خواهد رسید.
وی به افتتاح ایستگاه میدان امام حسین (ع) تا نیمه نخست تابستان جاری اشاره و تصریح کرد: در حال برنامهریزی هستیم تا با تزریق نقدینگی بخش شمالی خط شش مترو با شانزده و نیم کیلومتر نیز به مدار بهرهبرداری وارد شود.
امام به موضوع مناقصه پایانه آزادگان اشاره و خاطر نشان کرد: امیدواریم فاز یک این پایانه که شامل بخش پارکینگ است امسال به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: همچنین تلاش داریم تا پایان سال جاری فاز دوم پایانه کلاهدوز را نیز وارد مدار بهره برداری کنیم.
هفتمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته تا ۲۲ ماه جاری در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۸ در حال برگزاری است و علاقهمندان میتوانند از غرفه شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) در سالن ۷ بازدید کنند.
معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران اعلام کرد
شهردار منطقه ۱۳ از راه اندازی مینی بوس برقی دورباز در بوستان جنگلی سرخه حصار در راستای پروژههای قطب گردشگری شرق تهران و همزمان با هفته محیط زیست خبر داد.
ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۲۰ حادثه ریزش در گودبرداری خیابان دیلمان شمالی را تحت کنترل و مدیریت دارد و اتفاقات این محل تحت رصد نیروهای امدادی و ایمنی است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۰؛ طبق اعلام ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه؛ پس از وقوع ریزش دیواره گودبرداری یک ساختمان در شهرری و اطلاع از این حادثه، نیروهای امدادی و ایمنی در کمتر از ۵ دقیقه در محل حاضر شدند.
احسان درویشی رئیس ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۲۰ با اشاره به اینکه این اتفاق در بزرگراه شهید کریمی، ابتدای دیلمان شمالی به وقوع پیوسته است، گفت: این حادثه در ساعت ۲۰ و ۲۰ دقیقه شامگاه ۱۸ خرداد از طریق شبکه بیسیم شهرداری اطلاع رسانی شد و در ساعت ۲۰ و ۲۵ دقیقه عوامل ایمنی و امدادی در محل حاضر شدند.
درویشی به حضور نیروهای آتش نشانی، تیم اجرایی ناحیه ۲ شهرداری و پلیس راهور در اولین دقایق وقوع حادثه اشاره کرد و افزود: این ریزش موجب مسدود شدن گذر ورودی از بزرگراه شهید کریمی به دیلمان شمالی شده بود که با حضور به موقع پلیس راهور و تیم اجرایی ناحیه ۲ شهرداری این مسئله به موقع مدیریت شد.
وی با اشاره به اینکه این حادثه تحت کنترل ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۲۰ است و در صورت بروز حادثه، تیمهای عملیاتی وارد عمل میشوند، گفت: در اولین فرصت بعد از وقوع حادثه، جلسه فوریتی ستاد مدیریت بحران تشکیل و تمهیدات لازم برای مدیریت این اتفاق در نظر گرفته شد.
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۲۰ ادامه داد: رعایت موارد ایمنی برای انسداد ورودی خیابان دیلمان شمالی از بزرگراه شهیدکریمی، حضور عوامل پلیس راهور برای مدیریت این انسداد و بروز ترافیکهای احتمالی، بازبینی و ایمن سازی تاسیسات شهری (برق، آب، مخابرات، گاز) ملک، آماده باش اورژانس و هلال احمر برای امدادرسانی احتمالی، رفع خطر ریزش از سوی مالک ملک ظرف مدت ۷۲ ساعت، استقرار عوامل اجرایی شهرداری برای نظارت بر اجرای صحیح رفع خطر ریزش، هماهنگی با سازمان نظام مهندسی از مصوبات جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۲۰ است.