شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان مدعی شد: باید کشورهای منطقه یکی از طرفهای توافقنامه با ایران باشند و مسائلی فراتر از پرونده هسته ای در آن گنجانده شود!
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی؛ وزیر امور خارجه امارات ادعا کرد: معتقدیم باید کشورهای منطقه یکی از طرف های توافقنامه با ایران باشند. همچنین باید مسائلی فراتر از پرونده هسته ای در این توافقنامه گنجانده شود از جمله مسائل مربوط به موشک های بالستیک !!
شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با هایکو ماس همتای آلمانی خود در ابوظبی افزود: امکان ندارد کشورهای منطقه بتوانند به توافقنامه ای پایبند باشند که در آن نقشی ندارند. مجموعه ای از مسائل وجود دارد که برای کشورهای منطقه دارای اهمیت است و باید در هر توافقنامه ای مورد توجه قرار گیرد.
وزیر امور خارجه امارات در این نشست خبری ادعاهای واهی ضد ایران درخصوص حمایت از تروریسم و افراط گرایی و مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه, را تکرار کرد.
در این کنفرانس خبری خبرنگار یک روزنامه انگلیسی از وزیر امور خارجه امارات پرسید: وزیر امور خارجه آلمان در سخنانش گفت پس از امارات به ایران سفر خواهد کرد. انتظارات شما از تلاش های دیپلماتیک آلمان در ایران چیست و آیا از هر طرحی برای حفظ توافقنامه هسته ای استقبال می کنید و یا معتقد هستید باید این توافقنامه پایان یابد؟
وزیر امور خارجه امارات در پاسخ گفت: ما معتقدیم امکان ندارد کشورهای منطقه بتوانند به توافقنامه ای پایبند باشند که در آن نقشی ندارند. از سوی دیگر مجموعه ای از مسائل وجود دارد که برای کشورهای منطقه دارای اهمیت است و باید در هر توافقنامه ای مورد توجه قرار گیرد.
این خبرنگار پرسید: در مورد حادثه نفتکش ها در ساحل الفجیره نیز در نتایج اولیه تحقیقات به این نکته اشاره شد که یک طرف دولتی در پس این حملات قرار دارد و شما این کشور را تحت پیگرد قرار خواهید داد؟
عبدالله بن زاید در پاسخ گفت: بدون شک حملات الفجیره فقط حمله به امارات نبود, بلکه حمله به کشورهایی بود که پرچم های آنها بر فراز این کشتی ها در اهتزاز بود, یعنی امارات و عربستان و نروژ. همچنین این حمله, حمله ای به امنیت دریانوردی بین المللی بود. هنگامی که این حادثه برای چهار کشتی در سواحل الفجیره اتفاق افتاد, بیش از 184 کشتی در سواحل الفجیره لنگر انداخته بودند. منطقه رو به روی ساحل الفجیره دومین منطقه لنگر انداختن و محل انتظار کشتی ها در جهان پس از سنگاپور است و منطقه ای مهم است که بارگیری کشتی ها و انتظار آنها پیش از ورود به تنگه هرمز در این منطقه صورت می گیرد. این حمله نگرانی های زیادی ایجاد کرد و تنش ها را در منطقه افزایش می دهد. ما در امارات از هرگونه ایفای نقش دوستان آلمانی و سایر کشورها در آرام کردن این تنش ها استقبال می کنیم. امارات, نروژ و عربستان همراه با سایر شرکا تحقیقات را ادامه خواهند داد و در آینده جزئیات بیشتری از این حمله را در اختیار شورای امنیت قرار می دهند. با توجه به پایبندی به تعهداتمان به شورای امنیت, توافق کرده ایم رایزنی ها و مشورت هایمان پشت درهای بسته ادامه یابد تا در نهایت شورای امنیت در این مورد اظهار نظر کند. امیدواریم در مدیریت این روند به صورت حرفه ای عمل کنیم و تصمیم گیری نهایی را به عهده جامعه جهانی بگذاریم.
وزیر خارجه امارات همچنین گفت: با دوستمان آقای هایکو ماس درباره روابط دوجانبه که قدمت آن به 47 سال می رسد, بحث و تبادل نظر کردیم. دو طرف درباره روابط راهبردی دوجانبه که دو کشور را با هم مرتبط می سازد و همچنین درباره مسائل متعدد منطقه ای رایزنی کردیم. جناب وزیر امور خارجه آلمان در قالب یک سفر دوره ای در منطقه به سر می برد و حفظ ارتباط همیشگی ما با دوستانمان در آلمان به منظور رایزنی درباره همه مسائل منطقه ای از جمله مسائل مربوط به ایران یا سودان, لیبی, یمن و فلسطین مفید خواهد بود. ما امروز درباره همه این موارد بحث و تبادل نظر کردیم. من واقعا از سفر جناب وزیر به امارات برای اولین بار خشنود هستم و با وجود اینکه سالانه حدود نیم میلیون آلمانی به امارات سفر می کنند, اما تا کنون فرصت نبوده است که جناب وزیر امور خارجه در قالب دیداری ویژه به امارات سفر کند. امیدواریم ایشان در سفر بعدی خود مدت زمان بیشتری را در امارات اقامت داشته باشد.