به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا حسنپور رئیس سازمان بسیج اصناف گفت: کمکهای مادی اصناف و بازاریان کشور با هماهنگی سازمان بسیج اصناف در سه مرحله پیش بینی شده است؛ اولین مرحله، ارسال کالاهای ضروری و اساسی به مردم سیل زده کشورمان است و با هماهنگیهای انجام شده، بیش از ۴۰ میلیارد تومان کالای ضروری، خوراکی و اساسی زندگی مثل مواد غذایی و خوراکی، پتو، آب آشامیدنی و... تهیه شده و به مناطق سیل زده ارسال شده است که همچنان کمکهای مادی سازمان بسیج اصناف با همکاری اصناف و بازاریان کشور، ادامه دارد.
وی از برگزاری اردوهای جهادی خیرین و مسئولین اصناف کشور در استانهای سیل زده کشور خبر داد و گفت: تاکنون سه نوبت اردوهای جهادی ویژه ۲۰۰ نفر از خیرین و مسئولین اصناف و بازاریان کشور در استانهای سیل زده خوزستان، لرستان و گلستان برگزار شده است و این عزیزان در این اردوها حضور پیدا کرده و از نزدیک در جریان خسارتهای سیل قرار گرفتند و در همین اردوهای جهادی، بسیاری از این خیران در جهت کمک به مردم سیل زده و اجرای طرح همبستگی ملی، اعلام آمادگی کردند.
تامین کالای اساسی منازل مردم سیل زدهحسن پور افزود: مرحله بعدی که باید انجام میدادیم، تامین کالای اساسی منازل مردم سیل زده مثل یخچال، تلویزیون و... بود که که بخشی از آن به همت بازاریان و سازمان بسیج اصناف تهیه شد.
مسئول سازمان بسیج اصناف در ادامه با اشاره به سومین مرحله کمک به مردم سیل زده کشور اظهار داشت: سازمان بسیج اصناف کشور در راستای اجرای طرح همبستگی ملی و جهادی و همچنین اجرای ساخت ۲۰ هزار خانه توسط بسیج برای مردم سیل زده کشور هم نقش اساسی ایفا نموده است و مقداری از هزینههای این کار را سازمان بسیج اصناف، بازاریان و خیران متقبل شده اند.
وی اضافه کرد: برای جمع آوری کمکهای مردمی و خیران بازار، شعار هر واحد صنفی و کمک ۵۰ هزار تومانی را عنوان کردیم و از این واحدهای تجاری درخواست شد که از مردم سیل زده کشورمان حمایت کنند و اگر ۲ هزار واحد صنفی در کشورمان در راستای این شعار عمل کنند، مبلغ قابل توجهی جمع آوری میشد که میتوانست کمک حال مردم سیل زده باشد که بخشی عظیمی از این کار صورت گرفته است و تلاش کردیم از مشارکت کاسبان و مساجد، پاساژهای تجاری و بازار نیز بهره ببریم.
حسن پور تاکید کرد: مبالغ و کمکهای جمع آوری شده با هماهنگی فرماندهان استانها و مسئولان بسیج سازندگی استانهای سیل زده، برای ساخت ۲۰ هزار خانه برای مردم سیل زده کشورمان اختصاص خواهد یافت و بحمدالله برخی از خیران نیز قبول کرده اند که هزینه ساخت یک روستا را متقبل شوند.
آماده دریافت کمکهای غیرنقدی نیز هستیممسئول سازمان بسیج اصناف در ادامه با بیان اینکه کمکهای مردمی فقط شامل کمکهای مادی نمیشود، اظهار داشت: برخی از خیران و بازاریان میتوانند در تهیه مصالح ساختمانی و شیشه منزل و ... به ما کمک کنند که این موضوع هم میتواند در ساخت منازل مسکونی برای مردم سیل زده اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بسیج اصناف کشور در شهرستان پلدختر، پروژهای را در دست اجرا دارد و قرار است حدود ۱۰۰ واحد مسکونی نیمه تخریب توسط این سازمان بازسازی مجدد و تعمیر شود و در این موضوع، گروههای جهادی هم در این شهرستان مستقر شده اند.
حسن پور با بیان اینکه اصناف و بازاریان از همان ابتدای وقوع سیل درمرحله امدادونجات وسپس کمکهایی نقدی وغیرنقدی ازطریق اتاقها، اتحادیه ها، خیرین ومساجدبازار بامدیریت ردههای بسیج اصناف به یاری سیل زدگان شتافته اند، گفت: تلاش همه ما برگشتن اصناف و بازاریان نواحی سیل زده به چرخه اقتصادی است و مسئولان اتاقها و اتحادیهها، واحدهای صنفی آسیب دیده از سیل اخیر را شناسایی و به قرارگاه شهیدعراقی که جهت هماهنگی امورمربوط به مرحله دوم کمکها در بسیج اصناف کشورتشکیل شده است، ارائه کنند.
اجرای طرح"یک بازاری_یک کالای اساسی"مسئول سازمان بسیج اصناف افزود: طرح"یک بازاری_یک کالای اساسی"برای تأمین وسایل زندگی سیل زدگان عزیز، مورد استقبال مسؤلان بخش خصوصی و خیران قرار گرفت و اگر دو میلیون واحد صنفی و ۵۰ هزار عضو اتاقهای بازرگانی در کشور، دراین طرح مشارکت کنند، میتوان این کار را به سرانجام رساند.
وی ابراز داشت: اصناف با ارائه خدمات صنفی و تخصصی خود در مناطق سیل زده درقالب گروههای جهادی متخصصین، درمناطق سیل زده حضورمنسجم تری پیدا کردند.
حسن پور گفت: از همه کسبه محترم بازار تشکر میکنم که اجازه نمیدهند تنور کمک رسانی به مردم سیل زده خاموش شود و این بزرگترین حسنی است که در بازار وجود دارد و هر هفته از گوشه کنار بازارهای سراسر کشور این اتفاق مبارک میافتد و در اواسط ماه مبارک رمضان شاهد بودیم که به همت بازاریان، لوازم یدکی خیابان امیرکبیر و بازار شوش و همت مسجدیان این بازار کالاهایی فراهم شد تا در اختیار مردم سیل زده شهرستان پل دختر و اهواز قرار گیرد و این سومین محمولهای بود که از این بازار به مناطق سیل زده ارسال میشد.
مسئول سازمان بسیج اصناف تاکید کرد: امیدواریم که این اقدام نمونه و الگویی برای همه بازارهای کشور در استانهای مختلف باشد و شعار هر بازاری یک کالای منزل را بتوانیم در عمل محقق کنیم تا از مشکلات مردم سیل زده کاسته شود. تلاش میکنیم تا آخرین لحظهای که نیاز است این کمکها ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه در بحث بازسازی و تهیه مصالح ساختمانی هم اصناف و بازاریان هم برای کمک همت کرده اند، گفت: بسیج نقش هماهنگ کننده را ایفا میکند. بسیج در تلاش است کمکهای مردمی عادلانه شود، نمایندگان ما در استانها حضور دارند و هفتههای گذشته، کمکهای مردمی مشهد مقدس به گلستان را به مردم رساندیم و بحمدالله بسیج در سراسر کشور هر هفته این محمولهها را به دست مردم در مناطق سیل زده میرساند.