بیش از نیمی از محصول گردوی آذربایجان شرقی به علت سرمای دیررس بهاره از بین رفته است.
اکبر فتحی با بیان اینکه 7 درصد باغات گردوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار دارد افزود : میزان باغات گردوی استان بیش از 10 هزار هکتار است که هزارهکتار آن به صورت غیربارور و نهال بوده و 9 هزار هکتار آن بارور و در مرحله باردهی است.
وی همچنین گفت: 70 درصد محصول برداشتی از باغات استان به صورت تازه خوری مصرف می شود و 30 درصد مابقی در صنایع غذایی به مصرف می رسند.
وی با بیان اینکه متاسفانه 95 درصد ارقام گردوی استان از ارقام بومی است اضافه کرد: ارقام بومی نه تنها بازارپسندی مناسبی ندارند بلکه به جهت اندازه بزرگ درختان، مدیریت آفات و بیماری ها آنها نیز سخت و دشوار است و میزان محصول هم تحت تاثیر این عامل قرار می گیرد.
فتحی افزود: سرشاخه کردن درختان گردوی استان در راستای اصلاح باغات گردو در دستور کار معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان قرار دارد و در این راستا پیوندهایی از ارقام پرمحصول و مقاوم به سرما از باغات مادری تهیه و توسط پیوند زن های ماهر در جای مناسب خود پیوند زده می شود و این پیوندک ها پس از رشد، محصولی را که از بازارپسندی مناسبی هم برخوردارهستند به بار می آورند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه کرد: باغداران می توانند با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها با ارائه درخواست خود از پشتیبانی های معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان برای سرشاخه کاری درختان گردو و تهیه پیوندک ها بهره مند شوند.