داستان ناتمام انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان که از بیست و نهم مهر سال گذشته آغاز شد، همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، درپی گشایش مجلس نمایندگان افغانستان که آن هم با حاشیه ها و جنجال های زیادی همراه بود، اکنون انتخاب رئیس مجلس نمایندگان به مشکل جدیدی تبدیل شده و کار مجلس نمایندگان این کشور را با بن بست روبرو کرده است.
"فاروق وردک" وزیر دولت در امور پارلمانی افغانستان اعلام کرد: "محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان به نمایندگان مجلس این کشور دو روز مهلت داده است تا از بن بست کنونی خارج شوند و رئیس مجلس را انتخاب کنند زیرا در غیر این صورت، موضوع انتخاب رئیس مجلس به دادگاه عالی افغانستان ارائه خواهد شد.
وی گفت: رئیس جمهوری افغانستان نمی تواند نسبت به بن بست در مجلس نمایندگان بی تفاوت باشد.
در این حال شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان گفته اند: "اشرف غنی" از دادگاه عالی این کشور خواسته است برای خارج شدن مجلس از بن بست کنونی راه حل ارائه کند اما برخی نمایندگان مجلس افغانستان دخالت دادگاه عالی در کار مجلس نمایندگان این کشور را غیرقانونی می دانند.
سه هفته پیش انتخابات تعیین رئیس مجلس نمایندگان افغانستان با رقابت چهار نفر از جمله "میررحمان رحمانی"و "کمال ناصر اصولی" برگزار شد که در نخستین انتخابات، این افراد موفق شدند بیشترین آرای نمایندگان را به دست آورند .
انتخابات ریاست مجلس نمایندگان به دو دوم کشیده شد که در دور دوم ، "میررحمان رحمانی" با 123 رای در برابر "کمال ناصر اصولی" که 55 رای داشت، برنده اعلام شد و رئیس موقت مجلس ، وی را رئیس مجلس نمایندگان معرفی کرد اما طرفداران "کمال ناصر اصولی" ریاست "رحمانی" را نپذیرفتند و تنش های لفظی میان طرفداران هردو نامزد حتی به درگیری های فیزیکی تبدیل شد.
پس از چند روز از برگزاری انتخابات ریاست مجلس یک برگه رای به نفع "رحمانی" پیدا شد و طرفداران وی اعلام کردند : او 50 درصد به علاوه یک را بدست آورده و باید بر کرسی ریاست مجلس بنشیند اما از آنجا که در پایین این رای یک نقطه گذاشته شده بود ، طرفداران "کمال ناصر اصولی "آن را باطل دانستند و بازهم ریاست "رحمانی" را نپذیرفتند.
برای حل تنش درباره کرسی ریاست مجلس نمایندگان افغانستان کمیسیون ویژه ای از میان نمایندگان هردو طرف هم تشکیل شد اما این کمیسیون نیز نتوانست مشکل را برطرف کند.
با گذشت یک ماه از گشایش مجلس نمایندگان افغانستان هنوز این مجلس وارد روند قانون گذاری و نظارت برعملکرد دولت این کشور نشده است و سرپرست های وزارتخانه های افغانستان هم نیاز به کسب رای اعتماد از مجلس نمایندگان دارند.