استان مركزي در ساخت و راه اندازي بازارچه هاي دائمي صنايع دستي در کشور پیشرو است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: ۹ بازارچه صنایع دستی با هدف رونق تولید و ایجاد اشتغال هنرمندان صنایع دستی در استان فعال است.
ایزدی افزود: استان مرکزی در زمینه ساخت و راه اندازی بازارچههای دایمی صنایع دستی در کشور پیشرو است.
وی گفت: سه بازارچه دایمی صنایع دستی پارسال در شهرستانهای شازند، خمین و شهر قورچی باشی راه اندازی شد و سه بازارچه دیگر در برنامههای آتی معاونت صنایع دستی استان قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: در هر بازارچه ، 10 کارگاه صنایع دستی فعال شده و برای 90 نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.
ایزدی ایجاد بازارچه های صنایع دستی در سطح استان مرکزی را نقطه عطفی برای حمایت از صنعتگران و هنرمندان دانست و گفت: امیدواریم با ایجاد این نوع مراکز زمینه حضور هنرمندان را در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی فراهم کنیم تا موضوع فروش را هم علاوه بر بازارچههای صنایع دستی در نمایشگاههای صنایعدستی که خود عرضه مستقیم محصولات صنایعدستی است ، مهیا کنیم.
وی از صدور 734 فقره پروانه تولید انفرادی، پنج پروانه تولید کارگاهی و 494 فقره کارت شناسایی پارسال در استان خبر داد و گفت: پارسال همچنین 169 فقره مجوز مشاغل خانگی صادر و برای 158 نفر در حوزه روستایی صنایع دستی اشتغال زایی ایجاد شد .
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: 740 نفر از صنعتگران صنایع دستی استان مرکزی پارسال 17میلیارد و 250 میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
ایزدی نظارت و ساماندهی کارگاههای صنایع دستی را از فعالیتهای دیگر این اداره کل در پارسال عنوان کرد و گفت: تاکنون پنج کارگاه صنایع دستی استان بازدید شده است و به کارگاههایی که طبق شرایط و ضوابط امتیاز لازم را داشتند، گواهی کیفیت کارگاه اعطا شد.
وی افزود: آموزش بیش از 830 نفر در حوزه صنایع دستی، 80 نفر از شاغلان صنایع دستی (در رشتههای قلمزنی، طراحی سنتی، معرق چوب و پیکرتراشی)، تجهیز کارگاههای صنایع دستی در شهرستان خمین و ساوه، تکمیل سه پرونده درجه هنری هنرمندان، تکمیل 2 پرونده برای ثبت ملی میراث ناملموس، زنده کردن رشته سفال در روستای برجک، برگزاری بیش از 50 نمایشگاه موقت در سطح استان و بهره مندی 230 نفر از هنرمندان صنایع دستی از بیمه روستاییان و عشایر از دیگر برنامه ها در استان مرکزی بوده است.
348 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد 110 رشته در استان مرکزی فعال است.