محققان می گویند راهکاری برای کند ساختن رشد یکی از کشنده ترین انواع سرطان یعنی سرطان لوزالمعده یافته اند. فرد مبتلا به این نوع سرطان معمولاً طی یک سال از پای در می آید.
به گزارش نشریه مدیکال اکسپرس، متخصصان بعد از تحت نظر گرفتن 3300 بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده، ادعا می کنند که راهکاری برای مقابله با این نوع سرطان یافته اند.
محققان به طور خاص وضعیت 250 بیمار از این 3300 نفر را تحت نظر گرفتند. در این 250 نفر جهش های ژن بی آر سی ای (BRCA) مشاهده شد. جهش این ژن خطر ایجاد انواع تومور را افزایش می دهد. این جهش های ژنی بر توانایی ترمیم دی ان ای (DNA) آسیب دیده تأثیر می گذارند. این آسیب می تواند ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید یا تماس زیاد با پنبه نسوز باشد.
سلول های سالم می توانند این آسیب را ترمیم نمایند ولی سلول هایی که در آنها جهش صورت گرفته است قادر به انجام این کار نمی باشند و شروع به بزرگ شدن به شکلی غیر عادی می کنند زیرا دی ان ای آنها آسیب دیده است.
محققان برای مقابله با بیماری پیشنهاد می کنند که شیمی درمانی ادامه پیدا کند و همزمان از داروی اولاپاریب که یک مهار کننده PARP است، استفاده شود. این مهار کننده باعث تجمع نقاط آسیب دیده در دی ان ای سلول های سرطانی می شود. سلول های سرطانی در صورت سالم بودن ژن های BRCA، خودشان ترمیم می شوند.