هفته پیش بود، ترامپ در نشست خبری با نخست وزیر ژاپن ادعا کرد ایران مایل به مذاکره و گفتگو با آمریکاست
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رییس جمهور آمریکا هفته پیش درحالی خواستار مذاکره با ایران شد که تا همین بیست و چهار ساعت قبل از اظهاراتش، از جانب او و دیگر مقامات آمریکایی پیامهای تهدید و تحریم و توهین ارسال میشد. حالا وزیر امور خارجه آمریکا هم که دیروز به سوییس رفته بود، از انجا گفته آمریکا آماده مذاکره بدون شرط با ایران است.
براستی چه شده است که امریکاییها بعد از سخنان تهدید آمیز و توهین آمیز خطاب به ملت ایران و نظام اسلامی، اکنون به یکباره فرمان را به سمت درخواست مذاکره چرخانده اند؟ آیا امریکاییها واقعا تغییر سیاست داده اند؟ و ایا آمریکاییها عقب نشینی کرده اند؟ صحبتهای دیروز وزیر امور خارجه آمریکا نشان میدهد، آمریکاییها در حال تله گذاری سیاسی و عملیات فریب هستند.
وزیر امور خارجه آمریکا میگوید ایران باید یک کشور عادی شود. کشور عادی شدن ایران یعنی همان ۱۲ شرطی که قبلا اعلام شده. یعنی ایران از تمام دستاوردها و آرمانهای انقلاب دست بکشد و تسلیم همه خواستههای آمریکا شود.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین میگوید واشنگتن باید بصورت جداگانه برنامه هستهای ایران را ارزیابی کند. این سخن، یعنی حذف آژانس بین المللی انرژی اتمی از فرایند نظارت؛ بنابراین امریکاییها در ظاهر از مذاکره بدون پیش شرط میگویند، اما در باطن بدنبال همان شرایط و باج خواهیهای قبلی هستند.
این سوال نیز مطرح است که آمریکاییها با بیان رسانهای این مسایل بدنبال چه هستند؟ آمریکاییها که طراحی آنها در سال گذشته با شکست مواجه شد و نتوانستند با فشارهای سنگین اقتصادی و عملیات روانی، در جامعه آشوب و هرج و مرج ایجاد کنند، اکنون تلاش دارند با راهبرد فشار اقتصادی و تاکتیک پیشنهاد مذاکره، خود را مدافع مذاکره و گفتگو، و ایران را مخالف مذاکره نشان دهد و همزمان با تبلیغات هدفمند و فریب افکار عمومی، مسئولان را تحت فشار قرار دهد تا به پای میز مذاکره باج خواهانه بیایند و تسلیم خواستهای امریکا شوند.
در چنین شرایطی، قطعا هوشیاری مردم و مسئولان و گرفتار نشدن در تله سیاسی، طراحی فریبکارانه آمریکاییها را با شکست مواجه خواهد کرد. راهبرد اصلی برای مقابله با این طراحی فریبکارانه، عدم مذاکره با دولت آمریکاست، همان سیاست هوشمندانهای که مقامات کشورمان در پیش گرفته اند.
جمهوری اسلامی ایران دلایل متعدد تاریخی و متقنی برای مذاکره نکردن با امریکا دارد، زیرا نزدیکترین تجربهها یعنی مذاکرات برجام و همچنین مذاکرات اخیر و شکست خورده امریکا و کره شمالی نشان داده است، آمریکاییها هیچ گاه بدنبال مذاکره واقعی نیستند بلکه تلاش دارند با عملیات فریب و تله گذاری سیاسی و بهم ریختن نظام محاسباتی مسئولان، عملا میوه فشارهای اقتصادی و عملیات روانی را در مذاکره بچینند.
اکنون یکصدایی کشور اعم از مردم و مسئولان در عدم مذاکره با امریکا و فریب حیله سیاسی را نخوردن، مهمترین پیامی است که از کشور به گوش میرسد و این پیام واحد تنها راه مقابله با طراحی پیچیده آمریکایی هاست.