»» مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت
صدور ۱۳۰۰ کارت بازرگانی در یک ماه؛ يک تهدید به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد رضا مودودی امروز در حاشیه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی در جمع خبرنگاران گفت: طبق آمار در فروردین امسال شاهد صدور ۱۳۰۰ کارت بازرگانی جدید بودیم که ۴۵۰ میلیون دلار صادرات داشته اند که این موضوع میتواند یک زنگ خطر باشد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: صدور این تعداد کارت بازرگانی جدید نشان میدهد که جذابیت استفاده از کارتهای جدید برای صادرات بیشتر از صادرات فعالان اقتصادی شناسنامهدار است که ممکن است بخشی از آن به خاطر فرار از بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد باشد.
وی افزود: سال گذشته نیز بیش از شش هزار کارت بازرگانی صادر شد که از نظر تعداد نیمی از کارتهای استفاده شده برای صادرات را تشکیل میداد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت همچنین از راه اندازی مدرسه صادرات برای ارائه آموزشهای تخصصی به شرکتهای صادرکننده کوچک و متوسط خبر داد.
وی افزود: احتمالاً هفته آینده در تفاهمنامهای که با سازمان صنایع کوچک خواهیم داشت این موضوع عملیاتی خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم آموزش حرفهای صادرکنندگان کوچک و متوسط گفت: مدرسه صادرات برای توانمند سازی و ارتقاء توان شرکتهای صادراتی کوچک در صحنه بین المللی اجرایی میشود و در قالب آن انواع آموزشهای لازم برای حضور بهتر شرکتهای صادراتی در بازارهای جهانی از جمله بازاریابی، ایجاد دفاتر تجاری، برپایی نمایشگاهها و برندسازی به آنها آموزش داده میشود.
وی گفت: در نهایت گواهینامه مربوطه نیز به شرکتها اعطا خواهد شد.
مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در این جلسه با بیان اینکه این سازمان مگاپروژههای صادراتی قابل اجرا را برشمرده است، گفت: یکی از نمونههای آن پالایشگاه غلات است که میتواند در استانهای مختلف اجرایی شود.
وی افزود: ۱۵ پروژه در بخش صنایع غذایی و کشاورزی شناسایی شده است، اما موضوع اصلی اختصاص امکانات برای اجرای آنهاست.
وی گفت: باید در خصوص تحقق مشوقهای صادراتی از محل یک درصد واردات که تصویب شده است تلاش کنیم.
»» نعمتزاده، وزیر اسبق صمت
نرخ ارز در سامانه نیما باید آزاد باشد وزیر اسبق صمت با اشاره به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: در جلسهای که در آن مسئولان بانک مرکزی نیز حضور داشتند در این باره بحث شد و اکثریت موافق بودند که نباید نرخ ارز در سامانه نیما دستوری باشد و این نرخ باید به صورت آزاد و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.
محمدرضا نعمتزاده امروز در جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی که با حضور فعالان بخش خصوصی در سازمان توسعه تجارت برگزار شد، گفت: این سناریویی است که در دست بررسی است و خیلیها با آن موافق هستند.
وی افزود: بر خلاف آنچه در رسانهها گفته میشود ظرفیت خالی چندانی برای توسعه صادرات نداریم و باید سرمایه گذاریهای جدید صورت گیرد که متاسفانه وزارت صنعت برنامه خاصی در این باره ندارد.
وی گفت: باید مگا پروژههای صادراتی که قرار بود عملیاتی شود زودتر به مرحله اجرا درآید و در صنایعی مانند فولاد، آلومینیوم و پتروشیمی نیازمند توسعه برای صادرات هستیم.
نعمت زاده افزود: باید کشورهای صادراتی هدف را مشخص کنیم و حتماً در این کشورها دفاتری برای بازاریابی و حمایت از صادرات داشته باشیم که این کار را میتواند اتاق بازرگانی و مرکز توسعه تجارت انجام دهد.
»» جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی پنجمین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی در سازمان توسعه تجارت برگزار شد.
در این جلسه که با حضور فعالان بخش خصوصی و صادر کنندگان عمده و وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، راههای حمایت از صادرات غیرنفتی بررسی شد.
بر اساس پیش نویس بسته حمایت از صادرات غیر نفتی که در این جلسه ارائه شد اعطای مشوقهای صادراتی، بر پایی نمایشگاههای صادرات محور، کمک به توسعه زیرساختهای صادراتی، کمک به افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات و اعطای تسهیلات ارزان از محل صندوق توسعه ملی برای سرمایه در گردش صادرات از محورهای این بسته حمایتی است.
برخی از صادرکنندگان در این جلسه تاکید داشتند باید ارز حاصل از صادرات در شبکه نیما بر اساس عرضه و تقاضا به فروش برسد تا شاهد عرضه بیشتر ارز باشیم و ارز حاصل از صادرات در بازار آزاد فروخته نشود.
در این جلسه مقرر شد محل تامین منابع مشوقهای صادراتی مشخص و پیگیری وصول آن در دستور کار قرار گیرد.