به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، محققان علوم پزشکی در نشست انجمن سرطان شناسی بالینی آمریکا در شیکاگو اعلام کردند دارویی ساخته اند که قادر است احتمال زنده ماندن مبتلایان به سرطان سینه را به هفتاد درصد افزایش می دهد.
این دارو که نوعی مهارکننده سایکلین cyclin inhibitor است خطر مرگ را در این دسته از بیماران تا 30 درصد کاهش می دهد.
دکتر سارا هورویتز Sara Hurvitz سرپرست گروه محققان می گوید این مطالعه بر روی سرطان سینه از نوع گیرنده مثبت هورمونی متمرکز بود که بالغ بر دو سوم همه انواع سرطان های سینه را در زنان جوان شامل می شود.
محققان می گویند این دارو نسبت به داروهای شیمی درمانی، سمیت کمتری دارد و به طور انتخابی تر، سلول های سرطانی را هدف می گیرد و توانایی آنها را برای تکثیر مهار می کند.
این مطالعه بر روی 670 زن که همه آنها زیر 59 سال داشتند انجام گرفته است. هر اندازه این بیماری زودتر تشخیص داده شده و اقدام به درمان شود، قاعدتا درمان آن آسانتر و میزان موفقیت آن بیشتر خواهد بود.
به جرأت میتوان گفت امروزه، سرطان سینه رایجترین و دومین عامل مرگومیر در میان خانمها است. اگرچه در آقایان نیز احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد اما احتمال آن در خانمها بیش از صد برابر است.
تومور سینه به دو صورت تومورهای خوش خیم و تومورهای بدخیم وجود دارد. در هر دو نوع، رشد سلولها سریع و زیاد میباشد. البته تومورهای دیگری نیز با عنوان تومورهای بینابین وجود دارند که در ابتدا خوش خیم بوده و سپس تبدیل به تومورهای بدخیم میشوند.
در تومورهای خوش خیم، روند ازدیاد سلولها در مرحله مشخصی متوقف میشود، اما در تومورهای بدخیم روند ازدیاد بدون وقفه ادامه یافته، قابلمهار نبوده و در واقع تبدیل به سرطان سینه میشود که در صورت عدم درمان به سایر قسمتهای بدن گسترشیافته (متاستاز)، در کار آنها اختلال ایجاد کرده و در نهایت با درگیر ساختن اعضای حیاتی بدن میتواند منجر به مرگ فرد شود.
لازم به ذکر است در تومورهای خوش خیم امکان گسترش تومور به سایر بخشهای بدن وجود ندارد، لذا این تومورها کشنده محسوب نمیشوند.
حدوداً نیمی از سرطانهای سینه در یکچهارم بخش بالایی و خارجی سینه اتفاق میافتد. سرطان از منشأ مجاری شیر، شایعترین نوع سرطان سینه میباشد.