پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و محیط زیست با همکاری تعدادی از هیاتهای ورزشی، امروز به مناسبت روز جهانی دریاها و اقیانوسها ساحل شهر بوشهر را پاکسازی کردند.
فرهاد قلینژاد افزود: پسماندها به ویژه مواد پلاستیکی به دلیل ماندگاری در محیط زیست موجب آلودگی آب، مسمومیت آبزیان و در نتیجه مرگ آنها میشود.
وی ادامه داد: از آنجا که مواد اولیه پلاستیک شیمیایی است رها کردن آنها در طبیعت باعث تاثیرات نامطلوبی بر اکوسیستم دریایی میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: در همین راستا برنامههای مختلفی در طول سال برای حفاظت از محیط زیست اجرا میشود که پاکسازی ساحل در مناسبتهای گوناگون با کمک نهادهای مختلف و سمنها از جمله این برنامهها است.
وی افزود: در آستانه هفته محیط زیست پاکسازی سواحل، آموزش صیادان و صاحبان شناورها در راستای کاهش زباله، مدیریت پسماندها و جلوگیری از آلودگی دریا در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس مرکز پژوهشگاه اقیانوس شناسی استان بوشهر نیز گفت: دریاها و اقیانوسها تامینکننده مواد غذایی، انرژی و محل فعالیتهای اقتصادی و گردشگری هستند که این فعالیتها باعث آلودگی سواحل و بستر دریاها میشود.
مریم قائمی افزود: باتوجه به اینکه خلیج فارس ماهیت نیمه بسته دارد و گردش آب در آن پایین است این آلودگیها بیشتر در آن باقی میماند.
وی اضافه کرد: در کنار تغییرات اقلیمی و تنوع زیستی یکی از آلودگیهایی که خیلی با آن مواجه هستیم آلودگی زبالههای دریایی، پلاستیکها و ریزپلاستیکها است که سالها در محیط زیست باقی مانده و از بین نمیروند.
رئیس مرکز پژوهشگاه اقیانوس شناسی استان گفت: براساس مطالعات انجام شده تا 30 سال آینده شرایط به گونهای می شود که جمعیت ریز پلاستیک ها در دریاها از جمعیت ماهیها بیشتر خواهد شد که خطری جدی برای محیط زیست دریایی است.