حجت الاسلام و المسلمین رئیسی: دستگاه های قضایی برای کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری تلاش جدی کنند
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بر تلاش جدی دستگاه های قضایی برای کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری کشور تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس قوه قضائیه در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی این استان گفت: یکی از مشکلات قوه قضائیه حجم بالای پرونده های وروردی است که باید تلاش کنیم تعداد پرونده ها را کاهش دهیم .حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، استفاده از ظرفیت سازمان ثبت اسناد را یکی از راههای کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از راههای کاهش پرونده های ورودی به دادگستری، تشکیل مجامع داوری و میانجی گری در شهرها و روستاهاست.وی گام دوم انقلاب اسلامی را گام تحولی در قوه قضاییه دانست و گفت: تحول با اراده یک نفر یا با صدور دستورالعمل اتفاق نمی افتد بلکه باید از همه مدیران و اراده همه اجزای سازمان آغاز شود، بر همین اساس تقاضای ما این است که همه صاحبنظران، قضات، کارکنان و مردم عزیز، پیشنهادات و ایده های تحولی خود را به ما منعکس کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: ما به دنبال تشکیل بانک ایده در دستگاه قضایی هستیم تا از ظرفیت اندیشه ای همگان برای بهبود وضعیت، استفاده کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین بر حفظ شأن و منزلت قضات تأکید کرد و گفت: حفظ شأن و منزلت قضات سبب فراهم شدن زمینه برای رسیدگی عادلانه به پرونده ها و سد شدن راه نفوذ برای تغییر روند رسیدگی به پرونده ها و نظر قضات می شود.
رئیس قوه قضایی افزود: تلاش ما بر این است که در قوه قضائیه از قضاتی حمایت شود که نفوذناپذیر و شجاع باشند.
آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به دغدغه های کمبود نیروی انسانی و امکانات رفاهی قضات در خراسان جنوبی گفت: اعتبارات خوبی در شورای قضایی خراسان جنوبی برای رفع این دغدغه ها اختصاص دادیم که افزایش تسهیلات ویژه نیروی قضایی و اختصاص خانه های سازمانی برای این افراد از جمله آنهاست.
وی افزود: خوشبختانه خراسان جنوبی تا کنون در زمینه کاهش جمعیت کیفری و رفع اطاله دادرسی عملکرد خوبی داشته است.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: در بحث تحول قضایی در خراسان جنوبی فعالیتهای خوبی داشته ایم که یکی از دستاوردهای این فعالیتها این است که در این استان اطاله دادرسی نداریم.
صیفی، میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها را در خراسان جنوبی کمتر از 22 روز اعلام کرد و افزود: در برخی پرونده ها همچون مواد مخدر و پرونده های سرپرستی به دلیل ماهیت پرونده، زمان رسیدگی آن طولانی تر است وگر نه در پرونده های خراسان جنوبی اطاله دادرسی نداریم.
وی گفت: خراسان جنوبی در بخش پرونده های رسوبی و مسن، حداقل پرونده ها را دارد به طوریکه از سال 93 به بعد پرونده رسوبی نداشته ایم.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، تعداد کل پرونده های رسوبی موجود در دادگستری استان را 90 پرونده اعلام کرد که دستگاه قضایی برای رسیدگی به آنها در تلاش است.
صیفی یکی از سیاستهای دادگستری خراسان جنوبی برای کاهش جمعیت کیفری را، مجازاتهای جایگزین حبس عنوان کرد و افزود: در بخش مجازاتهای جایگزین حبس، خراسان جنوبی در رتبه های برتر کشور قرار دارد به طوریکه پارسال، برای متهمان 1607 پرونده، مجازاتهای جایگزین حبس صادر شد.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در بخش محکومین مالی به ویژه محکومین مهریه، حداقل پرونده ها را دارد گفت: هم اکنون 35 پرونده در این بخش داریم که تلاش می کنیم آنها را با تقسیط بدهی، کاهش دهیم.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه زیرساختهای دادرسی الکترونیکی در استان در حال اجراست افزود: هم اکنون نیز بیش از 80 درصد ابلاغ های قضایی در استان به صورت الکترونیکی انجام می شود که به کاهش زمان دادرسی در خراسان جنوبی کمک کرده است.
در این دیدار 2 نفر از قضات و کارکنان قضایی استان به نمایندگی از جامعه قضایی خراسان جنوبی، برقراری بیمه مسئولیت مدنی قضات، توجه به معیشت قضات و برخورداری آنها از مزایای استانهای کم برخوردار، قرار گرفتن منصب قضاوت در رده مشاغل سخت و تأمین کمبودهای دستگاه قضایی خراسان جنوبی در زمینه نیروی اداری و قضایی را از خواسته های قضات و کارکنان قضایی استان عنوان کردند.
در خراسان جنوبی 46 درصد پست های قضایی و 63 درصد پست های اداری دستگاه قضایی استان، خالی است و نیروی کار ندارد.