گروههای مقاومت بهعلت آنکه کرانه باختری مرحله بعدی نزاع با اسرائیل است راهپیماییهای بازگشت را در این کرانه برگزار میکنند
محمد الهندی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: فرهنگ مقاومت همان چیزی است که جوانان را به اجرای اقداماتی به شکل منفرد ترغیب میکنند، درست است که این کارها اقداماتی منفردانه است، اما از روحیه و فرهنگ مقاومت سرچشمه میگیرد.
وی ادامه داد: اکنون محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) در حوزه امنیتی با اسرائیل همکاری میکند و نوعی هماهنگی امنیتی علنی وجود دارد. اگر این هماهنگی نبود، کرانه باختری بهتر از غزه عمل میکرد، اطمینان داریم که به زودی، روزی خواهد رسید که کرانه باختری علیه رژیم اشغالگر تحرکاتی انجام خواهد داد و این کار نه تنها به اسرائیل، بلکه به طرحهای دشمن برای نابودی آرمان فلسطین که عامل از دست دادن مناطقی از فلسطین و قدس بود، آسیب وارد خواهد کرد.
الهندی با اشاره به در پیش بودن مراسم روز جهانی قدس گفت: هر سال روز جهانی قدس را گرامی میداریم و این روز برای ملت فلسطین، روز مهمی است. شکر خدا، بسیاری از ملتها غیر از ملت فلسطین این روز را گرامی میدارند، جمهوری اسلامی ایران با ایفای نقش، از ملت و مقاومت فلسطین حمایت و رهبری جمهوری اسلامی ایران نیز بر آن تاکید کرده است.
وی افزود: ما به راهپیمایی بازگشت ادامه خواهیم داد هرچند در این راهپیماییها شماری از فلسطینیان زخمی یا شهید میشوند، به امید خداوند، جمهوری اسلامی ایران در درمان و کمک به این افراد حمایت خواهد کرد جمهوری اسلامی ایران به شکل مستمر، از مسائل ما حمایت میکند و ایستادن در برابر آمریکا و اسرائیل، یکی از اقدامات الزامی برای پیروزی و توسعه اسلام در منطقه است.
معاون جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به فشارهای امریکا و غرب به ایران گفت: فلسطین و جنبشهای مقاومت از جمهوری اسلامی قدردانی میکنند و امیدوار هستند ایران از همه اعمال فشارها خارج شود، البته اعمال فشار بر هر کشور، جنبش و طرفی فقط موجب افزایش قدرت میشود. همگی باید به این موضوع توجه کنیم که اگر رسالتی داشته باشیم و از موضوع مقدسی دفاع کنیم، اعمال فشارها فقط قدرت ما را افزایش میدهد.
وی افزود: حضرت رسول اکرم (ص) با فشارهای گسترده و همچنین محاصره مواجه بودند؛ اما با قدرت بیشتری از آن شرایط خارج شدند و ما در غزه طی ۱۲ سال در معرض محاصره به شدت ظالمانه بودیم. غزه منطقهای کوچک است که فقط با اسرائیل و مصر مرزهایی دارد؛ مصری که مانع از سفر ما میشود به رغم این شرایط، با قدرت و عزت و صلابت بیشتر، تصمیم به ادامه مسیر گرفتیم، زیرا رسالتی داریم و بر این موضوع تاکید میکنم، هر ملتی که رسالتی داشته باشد، وقتی در معرض فشار قرار میگیرد، قدرت آن افزایش مییابد. آینده کشور این گونه خواهد بود. هر طرفی که در برابر آمریکا مقاومت میکند، به امید خداوند از آینده خوبی برخوردار خواهد بود.
معاون جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای عربی که از آنها هراس دارند، تصور کردند اوضاع منطقه، برای از بین بردن آرمان فلسطین آماده است و با از بین بردن آرمان فلسطین، به رسمیت شناختن قدس هم کنار گذاشته میشود و این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته میشود و از بین بردن آرمان فلسطین همچنین به معنای غصب خاک فلسطین در کرانه باختری و ایجاد شهرکهایی در آن و از بین رفتن قضیه آوارگان فلسطینی است که مهمترین موضوع این نزاع است.
وی خاطرنشان کرد: درست است که نوعی حمایت بین المللی از اسرائیل وجود دارد و برخی نظامهای عربی در برابر اسرائیل دچار فروپاشی شده اند و به شکل آشکارا یا محرمانه، برای جناح بندی تلاش میشود، اما موضوعی وجود دارد که به آن توجه نمیشود و آن، روحیه ملت فلسطین است با تصویب این معامله، برای به زانو درآوردن ملت فلسطین تلاش کردند. به زانو در آوردن ملت فلسطین در این مرحله، در به زانو درآوردن غزه نهفته است با توجه به این چارچوب، میتوانیم به علت محاصره غزه پی ببریم. اما محاصره ملتهای سرزنده و ملتهایی که از قدرت و یقین برخوردارند، بر تحرکات آنها که نشان دهنده قدرت و یقین است، میافزاید.
وی یادآور شد: این محاصره ۱۲ ساله در تسلیم کردن ملت فلسطین شکست خورد و مقاومت در غزه است که باعث پایان دادن به معامله قرن و رویاهای اسرائیل و دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) به دست مقاومت فلسطین انجام میشود. محاصره غزه شکست خورد. آنها امیدوار بودند که ملت فلسطین در برابر مقاومت برخیزد و بگوید بس است.
عضو برجسته مقاومت اسلامی فلسطین ادامه داد:مناطق اشغالی ۱۹۴۸ فلسطین، خاک ماست و این راهپیماییهای بازگشت شکل گرفت و فلسطینیان با ابزارهای ساده مانند بادبادکهای آتش زا توانستند کاری کنند که ارتش اسرائیل توانایی حفظ امنیت را در منطقه همجوار غزه یعنی منطقهای با عمق ۲۰ کیلومتر و گاهی بیشتر از آن، از دست بدهد. اسرائیل برای به زانو درآوردن غزه، با استفاده از قدرت نظامی ظالمانه تلاش کرد؛ اما در سه جنگ شکست خورد. اسرائیل در جنگ اخیر که کمتر از دو روز به طول انجامید، از قدرت زیادی استفاده نکرد، تا کار به رویارویی فراگیر با نوار غزه نینجامد، زیرا غزه و مقاومت در غزه آنقدر تسلیحات در اختیار دارد که میتواند شهرهای اسرائیل و تاسیسات مهم نظامی اسرائیل را هدف قرار دهد. ازین رو، اسرائیل در زمینه استفاده از تسلیحات در حد محدودی اقدام کرد و نخستین بار از مصریها خواست آتش بس برقرار شود و دو طرف به توافقی برسند. ازین رو، قدرت بازدارندگی اسرائیل در برابر فلسطینیان و مقاومت کاهش یافته است.
وی تاکید کرد:اسرائیل دستکم در سه سال اخیر نتوانست کاری کند که مقاومت فلسطین در غزه تسلیم شود. اسرائیل در کرانه باختری برای سرکوب فلسطینیان از همه ابزارها و راهها استفاده میکند. اعدامهای مستقیم انجام میدهد و برای ویران کردن منازل و کوچاندن خانوادههای شهدا، نوعی قوانین نژادپرستانه را تصویب میکند. همچنین از طریق قانونی برای تصویب حکم اعدام تلاش میکند. اما اسرائیل در همه این گونه اقدامات، نتوانست فلسطین را که از روحیه بالا و عزم و اراده محکم برخوردار است، به زانو درآورد.
توان بازدارندگی اسرائیل نه تنها در غزه و کرانه باختری، بلکه در شمال لبنان هم در حال کاهش است. وقتی اسرائیل از تونلهای تهاجمی سخن گفت؛ تونلهای تهاجمی که به گفته آن، مرزها را نقض میکند؛ هیچ کار خاصی انجام نداد. فقط تبلیغات رسانهای گستردهای به راه انداخت تا با گله و شکایت، بگوید حزب الله فقط به ساخت تسلیحات و قاچاق آن اکتفا نمیکند، بلکه تونلهای تهاجمی دارد تا از طریق آنها به اسرائیل حمله کند. اسرائیل فقط تبلیغات در سطح جهان به راه انداخت.
وی گفت: واقع بینانه میگویم که در منطقه شاهد قدرت اسرائیل نیستیم، بلکه شاهد قدرت مقاومت فلسطین هستیم. مهمتر از کاهش قدرت بازدارندگی اسرائیل در غزه و شمال لبنان، موضوع مهمی وجود دارد و آن، روحیه ضعیف اسرائیل است.۷۰ سال پیش که اسرائیل تاسیس این رژیم را در خاک فلسطین اعلام کرد، یهودیان لهستانی، آمریکایی، روسی و یهودیان از شرق از کشورهای مختلف میآمدند. پزشکان، مهندسان و معلمان از هر جایی به فلسطین میآمدند تا بجنگند، چنین روحیهای داشتند همگی به شکل داوطلبانه در ارتش اسرائیل حضور مییافتند تا با عربها بجنگند و با توسل به زور، فلسطینیان را از سرزمین خود بیرون کنند. فلسطینیان هم در برابر این قدرت ظالمانه هراس داشتند، اما اکنون شرایط چگونه است؟ امسال داوطلبی جوانان یهود برای حضور در یگانهای جنگی، کمترین میزان را در تاریخ اسرائیل، به ثبت رسانده است.
الهندی گفت:خدمت سربازی در اسرائیل اجباری است امسال، این رقم ۶۷ درصد بود. اما آماری که به شکل مستمر افزایش مییابد، داوطلبی آنها برای حضور در دستگاههای تکنولوژیک است. این بدان معناست که آنها نمیخواهند از نزدیک بجنگند، بلکه میخواهند از دور در یگانهای تکنولوژیک حضور داشته باشند به این ترتیب، روحیه جنگی در آنها در حال ضعیف شدن است و این در حالی است که شرایط فلسطینیان کاملا تفاوت دارد آن هم در حالی که فلسطینیان امکانات زیادی در اختیار ندارند.
وی با اشاره به وضعیت کرانه باختری ادامه داد: فلسطینیان در این منطقه، جز چاقو یا خودرویی برای زیر گرفتن نظامیان صهیونیست، چیزی ندارند و این کار را شجاعانه انجام میدهند و با عزت و اراده و تصمیم خود به چنین کاری دست میزنند؛ بی آن که کسی آنها را به اجرای این کار ترغیب کند. هر یک از فلسطینیان به تنهایی در این باره تصمیم میگیرند تا از خاک، آینده فرزندان و دین خود دفاع کنند، این روحیه بالای فلسطینیان چیزی است که بیش از کاهش قدرت بازدارندگی اسرائیل در غزه و شمال لبنان، اسرائیل را نگران میکند بنابراین، با توجه به این روحیه بالای فلسطینیان، معامله قرن اجرایی نخواهد شد.
معاون جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: درست است که برخی نظامهای عربی دچار فروپاشی شده اند؛ اما این روحیه قابل مقایسه نیست این روحیه موجب ضعف قدرت اسرائیل میشود اسرائیل نمیتواند از قدرت خود استفاده کند؛ زیرا از این موضوع هراس دارد که اوضاع در مقابل غزه و سازمانهای حماس و جهاد اسلامی، به گونهای شود که کار به جنگ بکشد. اسرائیل تلاش میکند به نوعی آتش بس دست یابد. به همین علت، من با اطمینان میگویم به امید خداوند این معامله به نابودی کشیده خواهد شد. درست است که توطئه بزرگی وجود دارد؛ اما به پایداری، عزم و اراده و البته، پیش از هر چیزی، توکل بر خداوند نیازمند است؛ زیرا این خداوند است که این نبرد را مدیریت میکند. ما به خداوند ایمان و اطمینان داریم و باید با عزم و اراده، بیشترین تلاشها را در این زمینه داشته باشیم و همگی ایمان داریم که به لطف خداوند، نتایج به نفع امت اسلامی خواهد بود.
الهندی با ابراز تاسف از اینکه برخی نظامهای عربی نه بر اساس منافع کشورها و ملتهای خود بلکه بر اساس دستورهای آمریکا رفتار میکنند، افزود: این نظامها که اکنون در خصوص معامله قرن یا تلاش برای اجرایی کردن این معامله دست دارند، نه تنها به ملت فلسطین، منافع واقعی کشورها و ملتهای خود پشت میکنند؛ بلکه در واقع حتی به منافع این نظامها هم پشت میکنند، زیرا اسرائیل این رژیم ظالم برای حاکمیت بر سرتاسر منطقه تلاش میکند. حتی طرفهایی که دچار این توهم شده اند که میتوانند متحد یا دوست اسرائیل باشند، باید بدانند این توهم بزرگی است، زیرا اسرائیل طی ۷۰ سال امتحان خود را پس داده است که متحدی ندارد. همان طور که آمریکا هم متحد ندارد، آمریکا بر اساس منافع خود، پشت متحدانش را خالی میکند. اسرائیل نیز همین گونه است. اسرائیل طرحی برای تسلط بر منطقه در دست دارد به همین علت، به متحدان خود یا طرفهایی که دچار این توهم شده اند که متحدان آن هستند، هیچ گونه توجهی نمیکند. ما بر این باوریم که ایجاد تسهیلات برای اجرایی کردن معامله قرن، به منزله خنجر زدن به ملت فلسطین، تاریخ، دین و فرهنگ ماست.
وی تاکید کرد:جنبش جهاد اسلامی در وهله نخست به اتحاد ملت فلسطین در خصوص گزینه جهاد و مقاومت اهمیت میدهد این معیار تعیین کننده در روابط ما با همه گروهها است ازین رو، با جنبش حماس به عنوان جنبش مقاومت، روابط بسیار خوبی داریم و این روابط به شکل مستمر در حال افزایش است؛ به ویژه در عرصه میدانی، وقتی در کنار هم میجنگیم طی ۵۱ روز با اسرائیل مقابله کردیم گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس و گردانهای القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در کنار هم بودند. همچنین نوعی تفاهم بین ما وجود دارد که طی ماه گذشته، وقتی اسرائیل برای نفوذ به منطقه خان یونس در نوار غزه تلاش کرد، گردانهای القسام و گردانهای القدس با آن مقابله کردند. در نبرد اخیر هم گردانهای القسام عملیات را با شلیک کورنت آغاز کردند و گردانهای القدس عملیات را با حمله به اشکلون به پایان رساندند.
الهندی ادامه داد: فقط مقاومت نیست که از روحیه بالایی برخوردار است؛ بلکه همه ملت فلسطین این روحیه را دارند و هر جمعه شاهد برگزاری راهپیماییهای بازگشت هستیم. حتی افراد مجروح هم در این راهپیماییها حضور مییابند؛ کسی که پایش قطع شده است، با عصا در راهپیمایی شرکت میکند. از این رو، روحیه ملت فلسطین در سطح بسیار بالایی است، زیرا کسب دستاوردها را احساس میکند. این ملت احساس میکند مقاومت عامل اصلاح اوضاع داخلی فلسطین است و روند دیگر یعنی روند مذاکرات، عامل از دست دادن مناطق، یهودی سازی قدس و همه مصیبتهایی است که ملت فلسطین از آنها رنج میبرد. بنابراین، روحیه ملت فلسطین نه تنها در غزه، بلکه در کرانه باختری و مناطق اشغالی ۱۹۴۸ نیز در سطح بالایی است.