به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ پایگاه اینترنتی اندیشکده استرالیایی فیوچر دیرکشن در گزارشی نوشت طرح های هسته ای عربستان سعودی برای منطقه خطرناک است.
اين اندیشکده استرالیایی افزود عربستان سعودی همچنان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در دنیاست. این کشور در ماه آوریل سال جاری 9 ممیز هشت میلیون بشکه نفت در روز تولید کرد.
عربستان سعودی همچنین بزرگترین صادرکننده نفت در دنیاست، این در حالی است که ونزوئلا ذخایر نفت ثابت شده بیشتری حدود 300 میلیارد بشکه دارد. صادرات نفت عربستان سعودی حدود 42 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد. نفت حدود 90 درصد عواید صادراتی سعودی و بیش از 85 درصد عواید بودجه ای این کشور را تشکیل می دهد.
درآمد حاصل از نفت عربستان سعودی در سال 2017 نزدیک به 691 میلیارد ریال سعودی (266 میلیارد دلار) بود. اما ریاض می داند که نفت یک منبع محدود است، سعودی ها در عین حال می دانند که دنیا در حال دور شدن از هیدروکربن ها و حرکت به سمت اَشکال تجدید پذیر و پاک تر انرژی است، مثلاً انرژی خورشیدی و بادی.
عربستان سعودی که قادر نیست در دراز مدت به عواید نفتی متکی باشد، برنامه ریزی هایی را آغاز کرده تا اطمینان یابد امنیت اقتصادی و انرژی اش در دنیای پس از نفت دوام می آورد. در نتیجه، ریاض تصمیم گرفته است به فناوری هسته ای دست یابد و نیروگاه های هسته ای بسازد که آن را قادر کند به این اهداف، از جمله شیرین سازی آب برای مقاصد کشاورزی و غیرنظامی، دست یابد.
عربستان سعودي اعلام کرد طرحی بازنگری شده برای مناقصه چند میلیارد دلاری در سال 2020 برای ساخت دو رآکتور هسته ای تولید برق دارد. در همین راستا ریاض با آمریکا و دیگر تأمین کنندگان احتمالی وارد مذاکره شده است. علاوه بر اهداف پیش گفته، ریاض همچنین می خواهد نفت بیشتری را صادر کند تا اطمینان یابد عواید نفتی اش کاهش پیدا نمی کند، آن هم در زمانی که قیمت ها چندان چنگی به دل نمی زند. پادشاهی سعودی در حال حاضر از نفت برای تولید برق استفاده می کند. اما این فرآیند، نفت تولیدی – حدود 10 میلیون بشکه در روز – را حدود 25 درصد کاهش می دهد. در نتیجه، عربستان سعودی فقط می تواند هفت و نیم میلیون بشکه در روز صادر کند و این در حالی است که عواید حاصل از تبادل ارز این کشور کاهش یافته است. این نیز به مشکل قیمت های پایین نفت می افزاید.