تولید حدود ۶ هزار تن ماهی خوراکی در استان همدان
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از تولید سالانه ۶ هزار تن ماهی خوراکی در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان ، علی دولو گفت : ماهی های قزل آلا و کپور بیشترین نوع ماهی های تولیدی در استان همدان است که در ۹۱۸ واحد پرورش ماهی سردابی و گرمابی این استان تولید میشود.
میزان سرانه مصرف ماهی در استان همدان کمتر از سرانه مصرف کشور است. سرانه سالانه مصرف ماهی در استان همدان ۷/۵ کیلو گرم است ؛ در حالیکه این رقم در کشور ، به ۶ /۱۱ کیلو گرم می رسد.
وی همچنین از تولید سالانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی در استان همدان خبر داد و افزود : این ماهیها هم در ۵۲ واحد پرورش ماهی زینتی تولید میشوند که با پرورش ماهیهای زینتی و خوراکی در استان ، تاکنون برای هزار و ۳۵ نفر ، مستقیم شغل ایجاد شده است.
آقای دولو با اشاره به بهره گیری مناسب از آب بخش کشاورزی با پرورش ماهی افزود : ما در بیش از ۵۰ واحد پرورش ماهی سردابی شهرستان نهاوند که در مسیر رودخانه قرار دارند و در استخرهای کشاورزی که آب آنها برای کشت ، زراعت و یا باغها مصرف میشود ، پرورش ماهی را توسعه داده ایم تا از این آبها بعد از پرورش ماهی در چرخه کشاورزی و آبیاری بهره گرفته شود.
پیش بینی می شود امسال میزان تولید ماهیهای خوراکی در استان همدان ، ۳۰۰ تن افزایش یابد.
یکی از شهرستانهای مهم تولید ماهی خوراکی در استان همدان ، "نهاوند" است که با برخورداری از سرابهای گوناگون مثل سراب "گیان" و "فارسبان" ، در تولید این نوع ماهیان بسیار موفق است . در نهاوند که به شهر "سرابها" هم معروف است ، روستای "بابا رستم" ، به علت اشتغال اهالی در بخش پرورش ماهیان خوراکی به تنها "دهکده شیلاتی غیر ساحلی کشور" معروف است .