قائم مقام رسانه ملی: شبکههای استانی با توجه به زبان محلی، آداب و رسوم و عوامل محلی مناطق مختلف، در شرایط بحرانی مانند سیل اوایل سال 98 کارکرد تاثیرگذارتری داشته اند و این از ویژگی های کشور ماست.
موسوی مقدم گفت: موضوع سیل در مقطع بسیار حساسی به وقوع پیوست و علاوه بر مؤلفه های خارجی در داخل هم با مشکلات اقتصادی و شرایط سختی دست به گریبان بودیم و بسیاری از رسانه های معاند حداکثر استفاده از این آب گل آلود بردند اما از زمانی که مقام معظم رهبری دستور دادند ارتش وارد شود بلافاصله این جرقه زده شد که باید همانند دفاع مقدس همه به یاری بشتابند.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی های به موقع صدا و سیما باعث شد از بسیاری از خسارت ها جلوگیری شود گفت: صدا و سیما در این حادثه بیش از 33 هزار میلیارد تومان زیان دید و بسیاری از فرستنده ها و تجهیزات استانی از بین رفت و چند مرکز ما مثل آبادان زیرآب رفت اما تلاش کردیم حتی پخش شبکه های استانی ما حتی برای یک ثانیه دچار اختلال نشود و حتی خسارت هایمان را هم اعلام نکردیم زیرا همزمان باید کار می کردیم و به اطلاع رسانی می پرداختیم.
قائم مقام صدا و سیما افزود: از طرفی باید با اطلاعات نامناسب فضای مجازی مقابله می کردیم که اتفاقات را ضریب می زدند و از طرفی باید اطلاع رسانی درست مسؤولان را منتقل می کردیم و در چنین شرایطی الحمدلله توانستیم بسیاری از کارها را به درستی انجام دهیم بطوریکه مسؤولان بارها اعلام می کردند که اطلاعات درست را فقط از صدا و سیما بگیرید چرا که یک خبر غلط یا یک شایعه می توانست چندین برابر آسیب زا باشد.
موسوی مقدم با بیان اینکه بعد از حادثه باید به آرامش بخشی، بازسازی مناطق با مشارکت همگانی و هدایت کمک ها به اهداف در نظر گرفته شده و ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و امدادی پرداخت گفت: مقابله با شبهه توانمندی نداشتن نظام جمهوری اسلامی یکی از وظایف ما بود که با تهیه مستندهای مقایسه ای توانستیم نشان دهیم که بسیاری از کشورهای مدعی هنوز هم بعد از شش هفت سال درگیری تبعات سیل و زلزله های خود هستند و این تلاش دشمن را هم ناکام گذاشتیم.
وی تأکید کرد: ما باید مدل سازی کنیم چگونه باید به بحران وارد شویم بحران را مدیریت کنیم و از آن خارج شویم و اگر بتوانیم این تجربیات را ساماندهی کنیم این بسیار می تواند ما را در اقدامات مشابه کمک کند و خبرسازی در این راستا بسیار می تواند افکار را به سمت درست سامان دهد.
قائم مقام صدا و سیما با تأکید بر اینکه بعد از سیل کارکرد شبکه های استانی را بهتر متوجه شدیم گفت: یکی از کارکردهای شبکه های استانی همین شرایط بحرانی است تمام 24 شبکه استانی در طول این مدت برنامه های عادی شان را متوقف کردندو روی موضوع سیل متمرکز شدند و به اطلاع رسانی، آگاهی بخشی پرداختند، به میان مردم می رفتند، گزارش تهیه می کردند، با مردم همنوایی می کردند و مسؤولان از طریق این شبکه ها حرفهایشان را می زدند که بسیار تأثیرگذار بود چرا که زبان محلی آداب و رسوم و عوامل محلی می توانست تأثیرگذاری بالاتری داشته باشد.
وی افزود: این سبک شبکه های استانی از ویژگی های ایران است و در هیچ جای دیگر جهان به این شکل شبکه های استانی ندارد ما از این نظر شبکه های استانی را باید بازشناسی مجدد کنیم و کارکردشان را افزایش دهیم.
موسوی مقدم در پایان افزود: به جهت اینکه کارهای فرهنگی آرامش بخشی اکنون باید در خانواده ها انجام شود، اقدامات این قرارگاه می تواند به شدت مؤثر باشد که یک بخش مهم آن در فصل تابستان و تعطیلات در زمینه اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است که باید با کمک کمیته ملی المپیک صورت گیرد.