با مدرن شدن جامعه و گسترش فناوری، شیوع گردن درد از ۲۰ درصد به ۷۰ درصد رسیده است
وی با انتقاد از بیمهها که خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی را تحت پوشش قرار نمیدهند، گفت: این در حالیست که سکتههای قلبی و مغزی شیوع زیادی یافته است و بیماران نیازمند خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی هستند، این بیماران پس از سکته با ۱۰ جلسه فیزیوتراپی درمان نمیشوند و باید با بیمه کردن این خدمات از آنها حمایت کرد.
محسنی بندپی با ا شاره به فقر حرکتی و اضافه وزن بعنوان مشکلات اصلی جامعه امروز گفت: هم اکنون کمردرد در صدر بیماریهای اسکلتی قرار دارد، اما با تغییر شیوه زندگی این روزها شیوع گردن درد نیز افزایشی است.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند ارتقای کیفیت و کمیت هستیم گفت: تحت پوشش قراردادن خدمات فیزیوتراپی و ارتقای سطح آموزشی فیزیوتراپی به دکترای حرفهای از خواستههای جامعه فیزیوتراپی است.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی افزود: ما ۱۲ سال تلاش کردیم تا نظام آموزشی کشور در زمینه فیزیوتراپی و توانبخشی تغییر پیدا کند، اما در سال گذشته دخالت وزیر سابق بهداشت تمام رشتههای ما را پنبه کرد.
رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور همچنین درباره ارائه خدمات فیزیوتراپی به بیماران خاص گفت: در سال گذشته تفاهم نامهای با کانون هموفیلی کشور امضا کردیم تا در هر استان ۲ مرکز خدمات تخصصی توانبخشی ویژه بیماران خاص ارائه شود.
محسنیبندپی خاطرنشان کرد: درحال حاضر ما فقط یک بیمارستان توانبخشی با ۸۰ تخت به ازای ۸۰ میلیون جمعیت در کشور داریم و این در حالی است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند کویت دارای ۴ تا ۵ بیمارستان توانبخشی هستند.
در ادامه این نشست پارسانژاد دبیر اجرایی کنگره فیزیوتراپی نیز با اشاره به اینکه ۱۱۰ شرکت در حوزه توانبخشی فعالیت میکنند که در حدود نیمی از آنها شرکتهای تولید کننده داخلی هستند افزود: امیدوارم مسئولان حق سختی کار و حق اشعه را برای فیزیوتراپها و همکاران شاغل در حوزه توانبخشی اجرایی کنند و خدمات توانبخشی بهتر از گذشته به بیماران ارائه شود.
دبیر اجرایی کنگره انجمن فیزیوتراپی ایران، با اشاره به ثبت نام بیش از دو هزار شرکت کننده برای کنگره امسال، گفت: در کنگره امسال همچون سالهای گذشته نمایشگاهی از تجهیزات فیزیوتراپی و ورزشی با حضور ۱۱۰ شرکت برپا میشود که نیمی از شرکتها، داخلی هستند.
وی در ادامه با انتقاد از وزارت بهداشت که هنوز برای دکترای حرفهای و تخصصی فیزیوتراپی جایگاهی قائل نیست، افزود: هر چه زمان بیشتر طول بکشد، یاس و ناامیدی جامعه فیزیوتراپی را فرا خواهد گرفت و در نهایت منجر به خروج این افراد از کشور میشود.
ایرج عبدالهی دبیر علمی کنگره نیز درباره همایش فیزیوتراپی گفت: درمانهای دستی در ضایعات ورزشی و سالمندان و همچنین تمرین درمانی و فیزیوتراپی در بیماریهای مغز و اعصاب ازجمله محورهای برگزاری است که در این محورها ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که ۶۰ مقاله به صورت سخنرانی ارائه میشود.
عبدالهی با اشاره به اینکه سالانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر دچار سکتههای مغزی در ایران میشوند که ۲۰ درصد از این افراد در ۶ هفته اول فوت میکنند، گفت:: بقیه این بیماران نیازمند خدمات توانبخشی هستند.
سومین کنگره بین المللی و سی امین کنگره سالانه انجمن فیزیوتراپی ایران از ۲۲ تا ۲۴ خرداد در سالن همایشهای برج میلاد با شعار دکترای حرفهای فیزیوتراپی نیاز سلامت جامعه و با اهداف کاهش درد - بازیابی عملکرد و حفظ کیفیت زندگی برگزار میشود.