440 میلیارد ریال اعتبار به اجرای طرح های آبخیزداری در اراضی طبیعی استان مرکزی اختصاص یافت.
عظیمی افزود: 135 میلیارد ریال این اعتبار تا کنون برای اجرای طرح های آبخیزداری در اراضی طبیعی استان مرکزی تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: قرارداد اجرای طرح های آبخیزداری با ابلاغ این اعتبارات در هشت حوزه آبخیز استان مرکزی منعقد شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: پیش بینی می شود که با تخصیص این منابع مالی، عملیات آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش آبی و کنترل سیلاب در 40 هزار هکتار از اراضی طبیعی استان اجرا و 6 میلیون متر مکعب بر ظرفیت کنترل رواناب در استان افزوده شود.
عظیمی اضافه کرد: اجرای عملیات گابیون بندی، پخش سیلاب، تغذیه مصنوعی قنوات و آب های زیر زمینی و اجرای عملیات بیولوژیکی در سطح 26 حوزه آبخیز استان مرکزی از جمله برنامه های اداره کل منابع طبیعی این استان در سال جاری است.
وی عنوان کرد: 200 میلیارد ریال اعتبار سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری به استان مرکزی اختصاص یافت که عملیات آبخیزداری در 25 هزار هکتار از اراضی استان انجام شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: با اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه های آبخیز استان مرکزی پنج میلیون متر مکعب به ظرفیت کنترل رواناب و سیلاب استان افزوده شده است.
عظیمی خاطرنشان کرد: 92 میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره سازی رواناب و کنترل سیلاب درسطح 12 هزار و 750 سازه آبخیز استان از جمله بندهای خاکی، گابیون بندی، خشکه چین، بانکت بندی و سطوح هلالی استان مرکزی وجود دارد.
وی افزود: به میزان منابع مالی که به صورت ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری در استان مرکزی اختصاص یافته باید اعتبار استانی نیز اختصاص یابد که تحقق این مهم نیازمند توجه ویژه مسئولان استان است.
استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، یک و 82 صدم درصد کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری میتوان اثر پدیدههایی نظیر خشکسالی را به شدت کاهش و آب ذخیره شده در فصول پرباران را در مواقع کم آبی مورد بهره برداری و استفاده قرار داد.
مدیریت جامع حوزههای آبخیز، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آبها، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، کاهش سیل خیزی و بهرهوری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقا ی آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم، تهیه برنامه جامع اصلاح کاربری و بهرهبرداری بهینه از اراضی از محور های حوزه آبخیزداری می باشد.