مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی: 66 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سامانه های آبیاری نوین مجهز شده اند.
وی ادامه داد: تجهیز این اراضی به سامانه های آبیاری نوین، 297 میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی به همراه دارد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبی استان مرکزی در راستای کاهش و جلوگیری از هدر رفت آب سال گذشته به سامانه های آبیاری تحت فشار تجهیز شده که برای 120 نفر از کارشناسان و تکنسین های استان در زمینه مشاوره، نظارت و اجرا، اشتغال به همراه داشته است.
صالحی افزود: اکنون اجرای طرح های آبیاری قطره ای، بارانی و کم فشار در قالب 142 طرح در چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی 12 شهرستان استان مرکزی برای افزایش بهره وری در مصرف آب در حال انجام است.
وی اضافه کرد: 38 هزار کیلومتر کانال آبرسانی در استان مرکزی وجود دارد که سه هزار و 778 کیلومتر معادل 10 و یک دهم درصد این کانال ها ایزوله شده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: اجرای کانال های انتقال آب به صورت لوله گذاری 90 درصد و بتونی حدود 40 درصد کاهش تبخیر و هدر رفت آب کشاورزی را به همراه دارد.
صالحی افزود: 240 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان مرکزی نیازمند تجهیز و نوسازی است که تا کنون عملیات تجهیز و نوسازی در 55 هزار و 400 هکتار معادل 22 و هشت دهم درصد این اراضی انجام شده است.
وی ادامه داد: عملیات تجهیز و نوسازی 400 هکتار از این اراضی سال گذشته توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی انجام شده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 10 هزار کیلومتر جاده دسترسی به مزارع در اراضی کشاورزی این استان وجود دارد که تا کنون 388 کیلومتر معادل چهار درصد این جاده ها بازسازی شده است.
صالحی افزود: 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی تحت پوشش تعاونی های تولید استان قرار دارد که هشت هزار و 665 هکتار معادل 14 و چهار دهم درصد این اراضی برای جلوگیری از هدر رفت آب توسط سازمان جهاد کشاورزی لوله گذاری شده است.
وی تصریح کرد: سه هزار و 606 رشته قنات به طول سه هزار و 200 کیلومتر در استان مرکزی وجود دارد که به طور متوسط سالانه 40 تا 50 کیلومتر این قنات ها توسط سازمان جهاد کشاورزی استان بازسازی و نوسازی می شود.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 2 هزار و 700 رشته این قنات ها تا کنون توسط سازمان جهاد کشاورزی استان لایروبی، مرمت و بازسازی شده است.
صالحی افزود: اجرای عملیات لایروبی، مرمت و بازسازی در بقیه قنات نیز به دلیل جایگزینی چاه به حای قنات و یا عدم آبدهی این سازه ها انجام نشده است.
وی اضافه کرد: افت سطح آب های زیر زمینی، مهاجرت به شهرها و رهاسازی قنات ها، لایروبی غیر حرفه و کف برداری قنوات توسط افراد غیر متخصص و وارد شدن سیلاب از جمله عوامل وارد شدن آسیب به قنوات است.
استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و 82 صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.