عضو شورای تهران: برای بناهای میراثی و تاریخی شیوه نامهای مربوط به نصب تابلوهای راهنما نداریم و باید این شوه نامه تدوین شود
گزارش خبرنگار خبرگزاری از جلسه امروز شورای شهر تهران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در یکصد و چهل و چهارمین جلسه شورا بررسی طرح الزام شهرداری تهران به شناسایی، ساماندهی و اصلاح تابلوهای راهنمای مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران در دستور کار قرار گرفت که کلیات این طرح به تصویب رسید احمد مسجدجامعی درباره این موضوع با بیان این که در این طرح باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد گفت: در اصلاح تابلوها یک بحث مربوط به محتوای نوشتههای تابلوهاست و بحث دیگر مربوط به شکل، رنگ، خط، نشانهها و مانند آن هاست. عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: مسئولیت محتوای تابلوها و نوشته آنها برعهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و شهرداری در این زمینه وظیفه و تکلیفی ندارد. وی با اشاره به اینکه اصلاح شکل تابلو، خطی که برای نوشتهها به کار گرفته میشود، اندازه تابلو، رنگ، نشانه و مانند اینها مشترکا برعهده شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، اظهار داشت: از آن جا که چارچوبی برای این اصلاحات وجود ندارد لازم است قبل از هرگونه اصلاح، شیوه نامه واحدی در نظر گرفته شود تا مبنایی برای اصلاح در اختیار مسئولان قرار دهد. عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تابلوهایی که برای صنوف مختلف از جمله وکلا، پزشکان و مهندسان وجود دارد شیوه نامه یکسانی دارند، اظهار داشت: برای میراث فرهنگی هیچ شیوه نامهای نداریم. بعضی تابلوها خیلی بزرگ است و برخی خیلی کوچک یا معمولی، بعضی روی پایه نصب شده اند و برخی روی دیوار قرار دارند. اینها نوعی ناهماهنگی به وجود میآورد که لازم است اصلاح شود. وی افزود: اطلاعات تابلوها بعضا غلط است. مثلا در بازدیدی که از ری داشتیم اطلاعات تابلو با آن چه موجود بود همخوانی نداشت. در ادامه جلسه احمد مسجدجامعی در خصوص تعیین زمان سه ماهه برای اصلاح تابلوها گفت: از آن جا که تعداد اماکن و مراکز ثبت شده ما خیلی زیاد است بنابراین نهادهای مسئول مانند شهرداری و سازمان میراث نمیتوانند ظرف مدت سه ماه اصلاح را انجام و گزارش دهند. عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تمامی یا بخش اعظم بعضی مناطق مانند یازده، دوازده، هفت، یک و شهر ری بافت تاریخی است و نمیتوان در سه ماه به همه آنها پرداخت گفت: پیشنهادم این است که برای اصلاح تابلوها تعیین اولویت شود و مراکز شاخص در اولویت قرار گیرند تا امکان ارائه گزارش در مدت سه ماه فراهم شود. طبیعی است اصلاح در دیگر مناطق هم بعدا انجام خواهد گرفت. وی در ادامه با اشاره به این که برخی نقاط تهران، شاخص هستند و بازدید عمومی از آنها و مراکز پیرامون آنها زیاد است، گفت: باید اصلاح در تابلوهای این نقاط از شهر هم در اسرع وقت رسیدگی شود. مثلا سردر باغ ملی یکی از همین نقاط شاخص تهران است که در اطراف آن موزه عبرت، موزه و کتابخانه ملک، موزه پست، موزه ایران باستان و... قرار دارد و لازم است به این مراکز هم در اسرع وقت توجه کافی بشود.
شهربانو امانی اماکن فرهنگی و هنری در چارچوب این طرح نیست در ادامه جلسه، عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص پیشنهاد اضافه شدن «اماکن فرهنگی و هنری» در کنار «مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران» گفت: این پیشنهاد خوبی است، اما باید در نظر داشت که کل ماده واحده را تحت تاثیر قرار می دهد. رویکرد این طرح اماکن تاریخی گردشگری است نه فرهنگی و هنری. مثلا بسیاری از مراکز فرهنگی ـ هنری زیرمجموعه میراث فرهنگی نیستند؛ بنابراین اگر این بند اضافه شود لازم است در بقیه بندها هم تغییر کلی شود. شهربانو امانی نیز پیشنهاد داد در ایستگاههای حمل و نقل عمومی نیز تابلوهای راهنمای اماکن گردشگری وتاریخی نصب شود تا اطلاع رسانی بهتری صورت گیرد. وی افزود: وقتی ما داریم شهروندان را تشویق و ترغیب به استفاده از حمل و نقل عمومی میکنیم و وقتی گردشگران از این وسایل استفاده میکنند لذا بهترین محل برای اطلاع از ظرفیتهای گردشگری شهر تهران ایستگاههای حمل و نقل عمومی هستند. امانی خاطرنشان کرد: با توجه به محملها و ظرفیتهای تهران اگر ایستگاههای حمل و نقل عمومی را در این طرح بگنجانیم میتوانیم به جذب گردشگران از بدو ورود به تهران به اماکن گردشگری و تاریخی امیدوار باشیم.
مجید فراهانی
تایید حسابرسان منتخب شورا و شهرداری تهران رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: با انتخاب حسابرسان منتخب شورا در آیندهای نزدیک اطلاعات حسابرسی مناطق در سایت شفافیت منتشر خواهد شد و حسابرسان موظف هستند هر سه ماه یکبار گزارش حسابرسی خود را به شورا ارایه کنند. در یکصد چهل و چهارمین جلسه شورا بررسی تعیین حسابرسان منتخب شورا جهت انجام عملیات حسابرسی سال ۹۷ و ۹۸ شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران و سازمانها و شرکتهای وابسته در دستور قرار گرفت. مجید فراهانی در تشریح این طرح گفت: حسابرسان منتخب از طریق فراخوان روزنامه همشهری که میبایست دارای سه شرط میبودند، انتخاب شدند. وی ادامه داد: این سه شرط عبارتند از احراز رتبه الف و ممتاز بر اساس تایید جامعه حسابرسان، مورد اعتماد بودن بورس و سوابق خوبی در نظام مدیریت شهری داشته باشند. فراهانی در ادامه افزود: یکی از مهمترین وظایف شورای شهر تهران نظارت بر روند اجرای کار در نظام مدیریت شهری است که در مناطق و واحدهای ستادی و سازمانها و شرکتهای وابسته در حوزههای مختلف انجام میشود. وی تصریح کرد: یکی از این حوزه ها، نظارت مالی بر حسن اجرای فرایندهای مالی و گردش کار مالی مناطق و سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری تهران وفق ماده ۸۰ قانون تشکیلات و وظایف شوراهای شهر روستاست. فراهانی اظهار داشت: حسابرسان منتخب بعد از تایید شورای شهر در مناطق مستقر میشوند و گزارش کار آنان در صحن شورا میآید و از آن طریق تکالیفی برای شهرداری تهران معین میشود. وی ادامه داد: حسابرسان منتخب برای انجام عملیات حسابرسی سال ۹۷ و ۹۸ سنواتی در ۱۰ گروه مختلف و بر اساس شروطی که ذکر شد انتخاب شدند. فراهانی در ادامه ابراز امیدواری کرد نتایج حسابرسی مناطق در سایت شفافیت منتشر شود. وی در این زمینه افزود: بعد از اینکه حسابرسان حسابرسی را انجام دادند برای اولین بار پیش بینی شده است نتایج حسابرسی مناطق در سایت شفافیت منتشر شود و مدیران و کارکنان مناطق نیز موظف شدند کمال همکاری برای در اختیار قرار دادن اسناد به حسابرسان را داشته باشند. فراهانی افزود: حسابرسان نیز میبایست هر سه ماه یکبار گزارش پیشرفت حسابرسی را به اعضای شورا ارائه نمایند.
حق شناس تصویب طرح «اصلاح تابلوهای راهنمایی مراکز تاریخی» طرح «الزام شهرداری به شناسایی و اصلاح تابلوهای راهنمایی مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران» با ۱۹ رای موافق تصویب شد. در یکصد و چهل و چهارمین جلسه رسمی پنجمین دوره شورای اسلامی، حق شناس طرح "الزام شهرداری به شناسایی و اصلاح تابلوهای راهنمایی مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران" را مطرح کرد که در نود و دومین جلسه رسمی شورا به امضاء ۷ نفر از اعضای شورا رسیده بود. رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی با اشاره به اینکه شهر تهران در سالهای گذشته نتوانسته است جایگاه گردشگری خوب و مناسبی در میان شهرهای کشور پیدا کند، اضافه کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تهران به یکی از مبادی اصلی گردشگری کشور تبدیل شود. حق شناس ادامه داد: گردشگران زیادی وجود دارند که وارد تهران میشوند، اما شهر یزد، مشهد، کرمان ... را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب میکنند و تهران سهم کمی از مقصد گردشگری به خود اختصاص داده است عضو شورای شهر تهران در پایان گفت: تهران ویژگیها و پتانسیلهای جدی و مشخصی دارد که با نصب تابلوهای مناسب میتوان فضا را طوری ساماندهی کرد و شهر تهران بعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی انتخاب شود. کلیات این طرح با ۱۹ رای موافق از ۱۹ عضو حاضر در جلسه به تصویب رسید.
محسن هاشمی لزوم جلوگیری از پایمال شدن حقوق عمومی محسن هاشمی در ابتدای یکصدو چهل و چهارمین جلسه شورا با اشاره به اینکه امشب بنا بر روایات بیشترین احتمال شب قدر را دارد به برکات این شب پرداخت و افزود: شب قدر در اسلام، معنویترین لحظات انسان است و به تعبیر قرآن، شب قدر، اگر قدر دانسته شود، از هزار ماه که معادل عمر یک انسان است، برتر است و این به معنای آن است که انسان در این شب، میتواند با تامل و تفکر و درک فیوضات معنوی زندگی خود را متحول کند و حیات بهتری را رقم بزند. رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: مفهوم شب قدر، در تعیین جایگاه و سرنوشت انسان است، تقدیر الهی در این شب رقم میخورد و کسانی که براساس تفکر ومعرفت وآگاهی دست به اصلاح خود میزنند، میتوانند آینده بهتری را در تقدیرشان رقم بزنند. وی ادامه داد: همچنین امشب بهترین زمان برای تفکر در مفهوم قدر و رعایت اندازه و اعتدال در زندگی است، اندازه شناسی و ادای حق به اندازه آن، محور عدالت واعتدال است و افراط و تفریط از اندازه و قدر، خارج شدن، تندروی وکندروی و عدم رعایت حقوق صاحبان حق است. محسن هاشمی در بخش دیگر سخنانش با اشاره اینکه در شرایط فعلی که کشور در وضع دشواری به سر میبرد و مردم با تنگنای شدید اقتصادی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: شب قدر مسئولان در خدمت صحیح به مردم و جلوگیری از پایمال شدن حقوق عمومی است. رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین یادآور شد: ایران امروز نیاز به شناخت قدر و فراهم کردن بستر برای تعیین مقدرات خوب برای آینده کشور دارد، نباید هیچ اصل و ضرورتی قربانی اصلی دیگر شود که این موضوع مصداق رعایت قدر است. محسن هاشمی با بیان اینکه استقلال و اقتدار ایران در گرو رفاه و تامین معیشت مردم است، افزود: رضایت عمومی بدون حراست از حقوق ومنافع ملی کشور محقق نمیشود. وی ادامه داد: جریانات افراطی و تفریطی، میخواهند با فدا کردن و عدم رعایت حق و قدر برخی از اصول، اهداف خود را محقق کنند که این مصداق تندروی و خروج از اعتدال وعقلانیت است. رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به سنت حسنه، که حلالیت گرفتن از صاحبان حق را یکی از مقدمات شب قدر میداند از همه شهروندان تهرانی از قصور وتقصیر در خدمت طلب بخشایش کرد و افزود: امیدواریم که در شب قدر امسال، سرنوشتی بهتر با توفیق خدمت بیشتر وخطای کمتر از سوی خداوند برایمان مقدر گردد.