به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ حزب محافظه کار و حزب کارگر که حدود چهار دهه سکان هدایت انگلیس را در دست داشته اند در انتخابات پارلمان اروپا با شکستی سهمگین مواجه شدند . تازه ترین نتایج انتخابات انگلیس برای تعیین نمایندگان این کشور در پارلمان اروپا نشان می دهد حزب حاکم محافظه کار 14 درصد و حزب کارگر 11 درصد از ارای خود را نسبت به دوره قبل و انتخابات پنج سال پیش از دست داده است .
این در حالی است که حزب تازه تاسیس برگزیت به رهبری نایجل فاراژ ( مخالف سرسخت اتحادیه اروپا و مهاجران ) که حدود شش هفته از آغاز رسمی فعالیت حزبش می گذرد توانست حدود یک سوم یعنی 31 درصد آرا را کسب کند حزبی که گفته شده هیچ برنامه ای به جز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ندارد . با این نتیجه، نایجل فاراژ هوادار ترامپ که حیات سیاسی اش با جدایی از حزب یوکیپ رو به افول رفته بود دوباره احیا شد. در این انتخابات، حزب کارگر با کسب 14 درصد آرا در جایگاه سوم و حزب حاکم محافظه کار در جایگاه پنجم قرار گرفته است که در چهار دهه اخیر بی سابقه است .
در انتخابات پارلمان اروپا، احزاب هوادار اتحادیه اروپا هم رای چشمگیری کسب کردند و حزب لیبرال دموکرات با کسب بیست درصد آرا و با 13 درصد افزایش اقبال رای دهندگان نسبت به انتخابات قبل توانست در جایگاه دوم قرار گیرد و حزب سبزها نیز که هوادار اتحادیه اروپاست توانست با افزایش قابل توجه آراء ، 12 درصد آرای این انتخابات را کسب کند و چهارم شد و یک پله بالاتر از حزب حاکم محافظه کار ایستاد نتیجه ای که هوادارانش ان را یک پیروزی چشمگیر برای خود تلقی کردند .
نتیجه این انتخابات، نشان داد نخستین بار انحصار قدرت میان دو حزب محافظه کار و گارگر که دهه ها در انگلیس قدرت میان این دو حزب دست به دست می شد شکسته شد و مردم به احزاب دیگر روی آورده اند . حزب حاکم محافظه کار به رهبری ترزا می با کسب حدود 9 درصد آراء و 14 درصد ریزش آرا نسبت به انتخابات قبل سنگین ترین شکست را در این انتخابات متحمل شده است و حزب کارگر هم با 11 درصد بد اقبالی ، حدود 14 درصد آرا را کسب کرد .
فقط دو حزب راست میانه و چپ میانه یعنی محافظه کار و کارگر انگلیس نبودند که ناکام این انتخابات شدند بلکه احزاب سنتی در انتخابات بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی نیز رویگردانی مردم را لمس کردند . میزان مشارکت در انتخابات پارلمان اروپا بیش از پنجاه درصد بود که در دو دهه اخیر بی سابقه است .
انگلیس در حالی در این انتخابات شرکت کرد که به علت ناتوانی در کسب توافقی برای خروج از اتحادیه اروپا یا برنامه ای برای حل بحران برگزیت مجبور به تمدید شش ماهه مهلت خروج این کشور از اتحادیه اروپا شده است . در حالی که هر دو طرف موافقان و مخالفان اتحادیه اروپا خود را پیروز این انتخابات می دانند ، نتیجه انتخابات پارلمان اروپا نشان داد این انتخابات هم نتوانسته چشم انداز روشنی برای انگلیس به منظور خروج از بن بست برگزیت پدید آورد و شرایط را بحرانی تر و مبهم تر کرده و دو دستگی ها نیز افزون تر شده است .
اگرچه در برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز احزاب راست افراطی رای بیشتری کسب کرده و جان تازه ای گرفته اند در مجموع شمار هواداران اتحادیه اروپا بیشتر است . در حالی که در کشورهایی همچون انگلیس ، فرانسه و ایتالیا احزاب راست افراطی بیشترین آرا را کسب کردند در آلمان ، هلند و اسپانیا راست های افراطی بد اقبال بودند .
موضوع با اهمیت دیگری که نتایج این انتخابات اشکار کرد افزایش اقبال مردم به احزاب سبز و هواداران محیط زیست است. در انگلیس، حزب سبز توانست 12 درصد آرا را از آن خود کند در المان نیز که بیشترین نماینده را در پارلمان اروپا دارد حزب سبزها بیشترین آرا را کسب کرد در برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز احزاب سبز از نظر کسب آرا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند .
در انتخابات پارلمان اروپا که از پنجشنبه هفته گذشته و از انگلیس آغاز شد و تا یکشنبه در دیگر کشورهای اروپایی ادامه یافت شهروندان 28 کشور عضو اتحادیه اروپا برای تعیین 751 نماینده شورای اروپا برای نمایندگی از آنان به مدت پنج سال، پای صندوقهای رای رفتند سهم انگلیس در پارلمان اروپا هفتاد کرسی است .
پارلمان اروپا که تنها نهاد اتحادیه اروپاست که اعضایش با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند قانونگذار نیست اما روسای کمیسون و شورای اروپا و همچنین مسئول سیاست خارجی این اتحادیه را تعیین می کند و همچنین می تواند مصوبات شورای اروپا را رد یا مواردی را به این شورا برای تصویب پیشنهاد کند . نتایج انتخابات پارلمان اروپا بار دیگر نشان داد بحران و دودستگی های ایجاد شده ناشی از برگزیت در انگلیس نه تنها به قوت خود باقی است بلکه با شرایط موجود پیچیده تر نیز شده است .
اگرچه مخالفان اتحادیه اروپا و حزب برگزیت با استفاده از گسترش نارضایتی مردم به علت افزایش مشکلات اقتصادی و کاهش خدمات اجتماعی و رفاهی توانست موفقیت چشمگیری در کسب آرای مردم در انتخابات پارلمان اروپا کسب کند اما صاحب نظران معتقدند بر آنان پوشیده نیست که مشکلات انگلیس که با یک دهه سیاست ریاضت اقتصادی نیز برطرف نشده است بودن یا نبودن در اتحادیه اروپا نیست بلکه اقتصاد انگلیس به عنوان دومین کشور بدهکار جهان پس از آمریکا در حل مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و کاهش سطح خدمات عمومی ناتوان است و همین موجب شده است تا هر سال بر مشکلات آن افزوده شود .