ضرورت فراوری گیاهان دارویی
برای جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی در کهگیلویه وبویراحمد باید کارخانههای فراوری گیاهان دارویی در این استان راه اندازی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی این استان گفت: بیش از دو هزار گونه گیاهی در استان است که از این تعداد ۴۷۵ گونه گیاهان دارویی هستند.
جعفری افزود:۲۸ درصد کل گیاهان دارویی جهان در استان کهگیلویه و بویراحمد است که برای استفاده از این ظرفیت فقط دو کارخانه تولید دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی در استان راه اندازی شده است.
وی گفت:فقط ۱۰ درصد از ظرفیت گیاهان دارویی استان استفاده شده و بیشتر گیاهان دارویی به صورت خام صادر میشود.
جعفری ادامه داد:بهره برداران گیاهان دارویی استان شیرابههای گیاهان دارویی را به صورت خام به واسطهها میفروشند.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی این استان از آغاز ساخت بزرگترین باغ گیاهان دارویی و گلخانهای جنوب کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: این باغ گیاهان دارویی ۶ هزار متر مربع مساحت دارد و همه مراحل کاشت، داشت و عصاره گیری در آن انجام میشود.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج هم گفت:عمدهترین دلایل عدم توسعه و فرآوری کشت گیاهان دارویی در استان نبود ادوات مناسب کاشت و برداشت و نبود ارقام اصلاح شده گیاهان دارویی و بازار مناسب برای خرید تضمینی این محصولات است.
صالحی افزود: تاکنون تحقیقات خوبی در این زمینه در دانشگاه انجام شده و نتایج ارزشمندی داشته است، اما به علت نبود همکاری صنعت، بخش خصوصی و دانشگاه وارد مرحله اجرا نشد.