رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: مالکیت سهام عدالت ۶ میلیون نفر در کشور قطعی میشود
محمدرضا پور ابراهیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست وزیر صنایع با مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: در جلسه کمیسیون اقتصادی که با حضور روسای کمیته امداد، سازمان بهزیستی، سازمان خصوصی سازی و وزیر اقتصاد قرار شد سهام عدالت ۶ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و نیازمند جامعه به صورت مالکیت قطعی در اختیار آنان قرار گیرد.
وی افزود: بر اساس توافقی که در کمیسیون اقتصادی صورت گرفت، قرار شد آمار افراد مشمول سهام عدالت بر اساس آمار کمیته امداد و سازمان بهزیستی تا هفته آینده به کمیسیون ارائه و جمع بندی آن در قالب نامهای به رئیس جمهور ارسال شود.
به گفته وی همچنین قرار است به دستور رئیس جمهور بخش اول آزاد سازی سهام عدالت پس از این روند صورت گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: بدین ترتیب ۶ میلیون نفر از افراد کم درآمد جامعه و تحت پوشش حمایتی، اولین گروهی خواهند بود که از مالکیت سهام عدالت برخوردار خواهند شد.
پور ابراهیمی افزود: بقیه افراد جامعه نیز بر اساس برنامه زمان بندی شده مشمول واگذاری خواهند بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی، اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی در خصوص وجود بازار متشکل ارزی در کنار بازار نیما را نوعی التهاب در بازار ارز دانست.
وی گفت: اگر بازار متشکل ارزی تشکیل شود و بازار نیما نیز استمرار یابد عملا نوعی نقض غرض صورت خواهد گرفت و همین امر باعث التهاب در بازار ارز خواهد شد.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از دلایل راه اندازی بازار متشکل ارزی مدیریت میزان تقاضاست، افزود: در حال حاضر با وجود سامانه نیما و اختلاف ارزی که با بازار سنا دارد حجمی از تقاضاها کاذب است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: وقتی بازار متشکل ارزی شکل گیرد این بخش از تقاضای کاذب حذف میشود و میزان تقاضا کاهش مییابد.
پور ابراهیمی افزود: وجود بازار نیما در شرایط کنونی باعث شده که بخش زیادی از ارز ناشی از صادرات به کشور برنگردد.
به گفته پورابراهیمی بر اساس گزارش دریافتی از بانک مرکزی حدود ۵۰ درصد ارز ناشی از صادرات غیر نفتی در سال ۹۷ به کشور برنگشته است.
وی گفت: بازار متشکل ارزی هم باعث میشود حجم زیادی از منابع ارزی به کشور باز گردد و هم سامانه نیما که تقاضای کاذب برای آن ایجاد میشود حذف گردد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر قرار باشد بازار متشکل ارزی ایجاد شود و بازار نیما به قوت خود باقی بماند بازار متشکل ارزی نمیتواند نرخ بازار را تعدیل کند.
وی گفت: اعتقاد ما بر این است که اگر بازار متشکل ارزی شکل گیرد و بازار نیما به بازار متشکل تبدیل شود شاهد روند کاهشی نرخ ارز خواهیم بود.