به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان که به مناسبت نوزدهمین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان از اشغال رژیم صهیونیستی سخنرانی می کرد، گفت: پیش از آنکه درباره مناسبت سخنرانی امروز سخن بگویم که مناسبت نوزدهمین سالگرد عید مقاومت و آزادسازی (جنوب لبنان) است. وظیفه خود می بینیم که در وهله نخست به همه مسلمانان سالگرد شهادت امام علی بن ابیطالب علیه السلام تسلیت می گویم. حضرت علی در چنین روزهایی و در صبح چنین روزی در محراب مسجد کوفه فرق مبارکش شکافته شد و چند روزی در بستر افتاده بود و سپس مظلومانه به شهادت رسید و هم اکنون 1400 سال از شهادت ایشان می گذرد چرا که امام علی سال چهلم هجری به شهادت رسیده و ما هم اکنون در سال 1440 هجری هستیم.
مسلماً با وجود گذشت 1400 سال امام علی بن ابیطالب علیه السلام در تاریخ، در وجدان، در اندیشه، در فرهنگ، در عاطفه، در رویدادها، در محوریت رویدادها و در نگاه به آینده حضور دارد و این نشان دهنده عظمت این شخصیت است و عظمت امام علی در ایمان، صبر، شجاعت، جهاد، فداکاری، علم، موضع گیری، نبرد، فرماندهی، تواضع، اخلاق و بندگی و در تمامی آن چیزی هایی که برای انسان کامل و اولیاءالله نیک شمرده می شود عظیم است. شخصیت امام علی علیه السلام شخصیتی عظیم و نورافشان است و نورافشانی آن بیشتر می شود و تا قیام قیامت اینگونه خواهد بود و این در حالی است که هیچ شخصیتی مانند شخصیت امام علی علیه السلام در تاریخ بشری با فرایند سیاه نمایی، ناسزاگویی و بدگویی و منع ذکر فضائل و دروغ پردازی ها مواجه نبوده است، این فرایند سیاه نمایی شخصیت امام علی علیه السلام ده ها و بلکه صدها سال ادامه داشت و با این وجود هیچ یک از این فرایندهای سیاه نمایی نتوانست چهره واقعی و نورافشان این امام بزرگ را مخدوش کند.
خداوند به شما در عزای این امام مجاهد، فداکار و بزرگ که حافظ پیام اسلام بوده است اجر دهد.
به مناسبتی که این سخنرانی راجع به آن است باز می گردیم. این مناسبت برای ما لبنانی ها و مردم منطقه مناسبت بیست و پنجم مه سال 2000 است که در این تاریخ بخش بزرگتر از خاک ما در جنوب لبنان آزاد شد و دشمن صهیونیستی و مزدورانش خوار و ذلیل و بدون هیچ قید و شرطی از خاک ما بیرون رانده شدند و این، پیروزی تاریخی و بزرگی بود و من این روز و این عید را به شما تبریک می گویم.
نصرالله گفت به خاطر اهمیتی که راهپیمایی روز قدس در امسال پیدا کرده است از همگان می خواهیم به شکل بسیار گسترده ای در این راهپیمایی حاضر شوند. همه ما باید مسئولیت تاریخی خود برای مقابله با این معامله شوم برداریم معامله ای که به دنبال از بین بردن آرمان فلسطین است.
ما به خاطر اینکه در ماه رمضان هستیم جشنی برگزار نکردیم چرا که در ماه رمضان برای مردم برگزاری چنین مناسبت هایی سخت است. همچنین به نظر می رسد که بیست و پنجم مه سال آینده نیز در ماه رمضان است و از این رو اگر زنده بودیم، به گونه ای خاص به این مناسبت اهتمام خواهیم ورزید و به سخنرانی تلویزیونی اکتفا می کنیم و اولویت را به حضور مردمی جهت احیای مناسبت روز قدس می دهیم.
انشاالله در روز جمعه آینده یعنی آخرین جمعه ماه رمضان مراسم مردمی بزرگی در ساعت نه و نیم شب در ضاحیه جنوبی در میدان عاشورا برگزار خواهیم کرد و از همگان می خواهیم که به شکل گسترده ای در این مراسم حضور یابند. ما مراسم روز قدس را شب برگزار کردیم تا مردم کمتر به زحمت بیافتند. به خاطر اهمیتی که راهپیمایی روز قدس در امسال پیدا کرده است از همگان می خواهیم به شکل بسیار گسترده ای در این راهپیمایی حاضر شوند. ما شنیدیم که مسئولان آمریکایی از آغاز معامله قرن پس از ماه رمضان سخن می گویند و گام نخست معامله قرن نیز برگزاری نشست اقتصادی در بحرین بود. و گام های دیگری نیز در این زمینه به صورت پی در پی برداشته خواهد شد در نتیجه همه ما باید مسئولیت تاریخی خود برای مقابله با این معامله شوم برداریم معامله ای که به دنبال از بین بردن آرمان فلسطین است. امسال عنوان اصلی روز قدس، مقابله با معامله قرن است تا از این طریق آرمان فلسطین و قدس حفظ شود و از مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس حمایت به عمل آید و از حقوق ملت فلسطین حمایت صورت گیرد و امنیت، صلح، حاکمیت و آینده و دارایی های ملت های منطقه محافظت شود. از این رو این مناسبت بسیار بزرگ و مهم است و باید در لبنان، فلسطین، و سراسر جهان عرب مورد اهتمام ویژه قرار گیرد، البته این مناسبت در جمهوری اسلامی ایران همیشه مورد توجه است. امید می رود که امسال راهپیمایی روز قدس با اهتمام و توجه بیشتری برگزار شود زیرا فلسطین، قدس و آرمان فلسطین امروز با بزرگترین توطئه برای پایان دادن مساله فلسطین و حقوق فلسطینیان رو به رو است، دشمنان می خواهند با استفاده از هیبت و استکبار آمریکا و با استفاده از دودستگی ها و اختلاف های موجود در منطقه و پیامدهای بهار عربی کار فلسطین را تمام کنند.
پیش از آنکه به مناسبت خویش بپردازیم تمایل داریم در این چارچوب پیشاپیش هشدار داده و متذکر شوم و توجه ملت های منطقه و جهان را به موضع یکپارچه، فراگیر و قاطع تمامی فلسطینیان اشاره کنم، گروه های مقاومت، تشکیلات خودگردان فلسطین و ملت فلسطین با نشست اقتصادی بحرین مخالفت کرده و در این نشست حضور نیافتند و از همگان خواستند که حضور در این نشست را تحریم کنند و عبارات تندی علیه مشارکت در این نشست اقتصادی به کار بردند که قدرت و ژرفای موضع فلسطینیان را به نمایش گذارد. این موضع حقیقی فلسطینیان برای مقابله نشست اقتصادی بحرین است نشستی که به عنوان گام نخست معامله قرن محسوب می شود.
همچنین باید توجه را به موضع علما، ملت و نیروهای سیاسی بحرین جلب کنم و از این موضعگیری ها تقدیر کنم. علما، ملت و نیروهای سیاسی بحرینی با سخنرانی ها، بیانیه ها و فعالیت های مردمی مخالفت خود را با نشست اقتصادی بحرین نشان دادند و با اینکه بحرین مکانی باشد که نخستین گام معامله قرن در آن برداشته شود اعلام مخالفت کردند.
ادامه این سخنان را -اگر زنده بودیم- برای روز قدس باقی می گذاریم از این رو به مسائل مربوط به فلسطین و معامله قرن در روز قدس خواهیم پرداخت و همچنین تحولات منطقه و پیشاپیش آن تحول بزرگی که منطقه شاهد آن بوده و هست یعنی رویارویی آمریکا و ایران را و مسائلی که گریبانگیر جمهوری اسلامی ایران شده و تحلیل های بسیاری که راجع به این مساله می شود و مواضعی که گرفته می شود و پیش بینی هایی که صورت می گیرد به روز قدس محول می کنیم، موضع حزب الله لبنان درباره این رویدادها را نیز در روز قدس بیان خواهیم کرد بویژه آنکه موضع حزب الله مورد پایش قرار می گیرد و سفارتخانه ها، سازمان های اطلاعاتی و طرف های منطقه ای و بین المللی طی هفته های گذشته به دنبال آن بوده اند که از موضع واقعی ما مطلع شوند و به خواست خدا ما همه این ها را در روز قدس بیان خواهیم کرد، زیرا معتقدم آنچه در منطقه خلیج فارس می گذرد و مشکلاتی که برای ایران ایجاد شده است در برخی از جنبه های اساسی خود به معامله قرن مرتبط است.
دبیرکل حزب الله گفت گروه های مقاومت، تشکیلات خودگردان فلسطین و ملت فلسطین با نشست اقتصادی بحرین مخالفت کرده و در این نشست حضور نیافتند و از همگان خواستند که حضور در این نشست را تحریم کنند و عبارات تندی علیه مشارکت در این نشست اقتصادی به کار بردند که قدرت و ژرفای موضع فلسطینیان را به نمایش گذارد.
امروز می خواهم از مناسبت آزادسازی جنوب لبنان سخن بگویم و آن دسته از مسائل لبنان که به این پیروزی مرتبط می شود بیان کنم و به برخی از مسائل سوریه نیز خواهم پرداخت.
حال به مناسبت امروز باز گردیم؛ بی تردید ما در برابر یک روز تاریخی بسیار عظیم و یک روز ملی بسیار بزرگ است این روز برای لبنان و منطقه روز بزرگی است. همچنین این روز، برای معادله درگیری عربی-اسرائیلی یک روز تاریخی محسوب می شود. آنچه در بیست و پنجم ماه مه سال 2000 رخ داد نتایجی راهبردی و بسیار بزرگ در زمینه های نظامی، امنیتی، میدانی، روانی، معنوی، سیاسی و فرهنگی داشت. همچون همیشه می بایست در آغاز از مجموعه فداکارانی که فداکاری های شان در تحقق این پیروزی نقش داشت یاد کنیم و از آن ها تشکر و قدردانی ویژه به عمل آوریم. وقتی از مجموعه فداکاران سخن می گوییم منظورمان شهدا و خانواده شهدا است، منظورمان مجروحان و اسیران است، اسیرانی که بهترین روزهای عمرشان را در زندان های اشغالگران گذراندند. همچنین از مفقودان و خانواده های شان، مقاومت گران،مجاهدان و مبارزان از همه گروه ها و جنبش ها و احزاب قدردانی می کنیم. از مردم، از صابران و کسانی که جانفشانی کردند و مقاومت بسیاری به خرج دادند سپاس گذاری می کنیم. از همه کسانی که با زبان، عمل، مال، دعا و به هر شکل دیگر از ما حمایت کردند قدردانی می کنیم. وقتی از نیروها سخن می گوییم این نیروها در برگیرنده تمامی گروه ها و نیروهای لبنانی است که در مقاومت مشارکت داشتند و همچنین شامل ارتش لبنان، نیروهای امنیتی لبنان و نهادهای امنیتی مختلف لبنان و گروه های مختلف فلسطین، ارتش سوریه و تمامی کسانی که فداکاری کردند می شود.
می بایست از کسانی که از سال 1982 تا سال 2000 در کنار ما قرار گرفتند و همچنان نیز در کنار ما قرار دارند یاد کنیم همان کسانی که در رقم زدن این پیروزی شریک واقعی ما بوده اند و با حمایت سیاسی، معنوی، مادی و ارائه تسهیلات و به هر شکل ممکن از ما حمایت کردند یعنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه تشکر کنیم.
از مهمترین نتایج این پیروزی این بود که معادله قدرت را در لبنان ایجاد کرد. در سال 2000 با شکست اسرائیل کاملاً مشخص شد که در لبنان قدرتی هست که دشمن اسرائیلی را وادار کرده است که شکست خورده، ذلیل و فراری لبنان را ترک کند آن هم در حالی که هیچ دستاوردی نداشته و نتوانسته هیچ شرطی را به ما تحمیل کند و هیچ ترتیبات امنیتی برایش محقق نشده و هیچ جایزه و پاداشی نگرفته است بلکه برعکس با خروجی ذلیلانه لبنان را ترک کرد و اسرائیلی ها همگی درباره این مساله اتفاق نظر دارند.
در آن زمان برای مصادره نتایج این پیروزی گفته می شد آنچه رخ داده است بر اساس تصفیه حساب های زیر میزی بوده است یا ناشی از فلان توافق بوده است یا آنکه در نتیجه پایبندی اسرائیل به قطعنامه 425 بوده است، البته تمامی این مطالب تنها چند روز بر سر زبان ها بود و بیش از آن مقاومت نکرد زیرا این سخنان سراب بود، توهم بود، دروغ بود، فریب بود و هیچ بویی از واقعیت نبرده بود.
تمام دنیا و پیشاپیش آنها خود اسرائیل اذعان و اعتراف کرد که آنچه در بیست و پنجم ماه مه سال 2000 رخ داد شکست تمام عیار اسرائیل بود و پیروزی روشن، قاطع، آشکار و درخشان و بزرگ لبنان و ملت، ارتش و مقاومت لبنان بود. این پیروزی پیروزی تمام کسانی بود که در تحقق این موفقیت و پیروزی نقش داشتند. بر همین اساس وجود این قدرت دفع کننده مشخص شد همان قدرتی که شکست را بر دشمن تحمیل کرده بود و در نتیجه دیگر به لبنان به عنوان ضعیف ترین حلقه در درگیری اعراب و اسرائیل نگریسته نمی شد و دیگر کسی لبنان را به عنوان نقطه ضعف اساسی در پیکره امت نمی دید این مساله پایان یافت. هم اکنون به لبنان به چشم یک پایگاه بزرگ توانمندی نگاه می شود. البته این ادعای من نیست بلکه تمامی کسانی که اظهارات مسئولان اسرائیلی را دنبال می کنند و سخنان نظامیان، سیاستمداران، مقامات امنیتی، شخصیت های رسانه ای اسرائیل و رسانه ها و مراکز مطالعاتی اسرائیل و اقدامات عملی اسرائیلی ها را دنبال می کنند می توانند ببینند که عملکرد جدی و لحظه به لحظه اسرائیل به گونه ای است که قدرتی واقعی در لبنان وجود دارد.
آنها مدت ها است که این قدرت را به عنوان تهدید راهبردی یا مرکزی نامیده اند. دشمن به این قدرت اعتراف کرده است، کل جهان به این قدرت اعتراف کرده و همچنین آمریکا به این قدرت اعتراف کرده است و از همین رو همیشه به بحث و بررسی این مساله می پردازند که چگونه می توانند از حزب الله -به عنوان رکن اساسی معادله جدید قدرت لبنان که پس از سال 2000 تحقق یافت- رهایی یابند. آنها از عملیات ترور، تحریم، فشار، انزوا، قرار دادن در فهرست گروه های تروریستی و حتی از جنگ فراگیر با حزب الله دم می زنند و آنها تمام این امور را نیز آزموده اند اما حزب الله لبنان در برابر این توطئه ها و مشکلات سر خم نمی کند. دشمن به وجود این قدرت اذعان کرده است و این تحول بزرگی است که پس از سال 2000 در لبنان ایجاد شده است و پس از پیروزی مقاومت در سال 2006 این قدرت تثبیت شده است.
از مهمترین نتایج آزاد سازی جنوب لبنان این بود که معادله قدرت را در لبنان ایجاد کرد. در سال 2000 با شکست اسرائیل کاملاً مشخص شد که در لبنان قدرتی هست که دشمن اسرائیلی را وادار کرده است که شکست خورده، ذلیل و فراری لبنان را ترک کند آن هم در حالی که هیچ دستاوردی نداشته و نتوانسته هیچ شرطی را به ما تحمیل کند
امروز اسرائیل از این قدرت و به طور مشخص از حزب الله سخن می گوید و آن را تهدیدی راهبردی یا مرکزی برای اسرائیل می داند. این یک گواهی بزرگ به نفع ما است و ما به آن افتخار می کنیم و به آن می بالیم. با این حال من می خواهیم از این قدرت یک تعبیر مثبت و ملی داشته باشیم یعنی این قدرت را از طرف خودمان توصیف کنم نه از طرف دشمن. زیرا اسرائیل وقتی ما را به عنوان یک تهدید راهبردی یا تهدید مرکزی قلمداد می کند با این توصیف می خواهد دنیا را علیه ما تحریک کند. از این رو ما این قدرت را به تعبیر ایجابی بیان می کنیم. وقتی دشمن قدرت ما را تهدید می نامد ما قدرت خود را توان دفاع، توان بازدارندگی و توان حمایت و توان مقابله می نامیم. یعنی حزب الله به عنوان بخشی از بخش های قدرت لبنان که پس از سال 2000 تثبیت شد بخشی از قدرت بازدارندگی و حمایت است و بخشی از قدرتی است که دشمن اسرائیلی را از تحقق طمع ورزی هایش باز می دارد و اجازه نمی دهد که تهدیدهای خود را پیش ببرد. همه ما می دانیم که دشمن به خاک و آب های ما چشم طمع دوخته است و به مرزهای ما طمع می ورزد. حتی در برخی مناطق مرزی که مناطقی راهبردی برای لبنان محسوب می شود دشمن اسرائیلی همچنان مناقشه می کند و مدعی حاکمیت است. موضوع مزارع شبعا و ارزش امنیتی، راهبردی و اقتصادی آن همچنان در میان است. در مساله دریا و موضوع نفت و گاز نیز دشمن طمع دارد. به هر حال دشمن طمع ورزی ها و تهدیدهای خود را دارد و می کوشد با زور خواست خود را به کشور، ملت و دولت ما تحمیل کند. اما قدرت لبنان در مقابل دشمن طماع ایستاده است.
همچنان که دشمن به این قدرت اذعان کرده است و تلاش می کند که این قدرت را از بین ببرد و از آن رهایی یابد در مقابل ما لبنانی ها باید از اهمیت این قدرت در حمایت از حاکمیت و امنیت و دارایی های لبنان و حال و آینده لبنان آگاه شویم و باید این قدرت را حفظ کنیم. این قدرتی که ما آن را معادله طلایی نامیده ایم معادله ای که سه رکن آن ارتش، ملت و مقاومت است. ما باید از این قدرت مواظبت کنیم تا بتوانیم با این تهدیدها و این طمع ورزی هامقابله کنیم. ما با این قدرت توانستیم خاک خود را آزاد کنیم.
تصور کنید اگر در لبنان مقاومت نبود و اگر در (ماه) مه سال 2000 جنوب لبنان آزاد نشده بود و ارتش اشغالگر اسرائیل همچون جنوب لبنان را در اشغال داشت آیا امروز ما شاهد آن نبودیم که آقای ترامپ جنوب لبنان یا بخش های عمده ای از جنوب لبنان را به دولت صهیونیستی می بخشید همچنان که قدس و جولان را به اسرائیل بخشید و همچنان که کرانه باختری را به اسرائیل خواهد بخشید. و همچنان که در گذشته پیشینیان ترامپ سرزمین های سال 1948 را به اسرائیل بخشیدند. بنابراین امروز به عنوان بخشی اساسی از این قدرت لبنان محسوب می شود. از این قدرت اساسی لبنان، از توان دفاع، توان بازدارندگی، توان حمایت، توان مقابله، توان منع و درگیری باید هرچقدر که می توانیم حمایت کنیم.
وقتی ما می بینیم که دشمنان ما با تمامی امکانات و ابزارها این قدرت را می کوبند تا از آن خلاصی پیدا کنند باید بدانیم که آنها دارند به نفع خود کار می کنند و در نتیجه ما نیز به عنوان شهروندان لبنان از جایگاه ملی، حاکمیتی و اخلاقی خود عمل کنیم و حتی از جایگاه مصلحت طلبی خود رفتار کنیم و بدانیم که مصلحت ما لبنانی ها در زمینه امنیت، آسودگی، حفظ سرزمین و امکانات، حفظ خون، آبرو، عزت، کرامت و شرف و آزادگی در این است که قوی باشیم. این ضمانت حقیقی ما است
نصرالله تاکید کرد امروز بیش از هر زمان دیگری مشخص شده است حقوق بین الملل، قطعنامه های بین المللی، شورای امنیت و سازمان های بین المللی در جهان امروز هیچ جایگاهی ندارند و تنها زورگویی، استکبار و گردن کشی آمریکا و صهیونیست ها در آن جا دارد
آنچه را که باید در مناسبت امروز مورد تاکید قرار دهم بویژه در این جهانی که بیش از هر زمان دیگری مشخص شده است حقوق بین الملل، قطعنامه های بین المللی، شورای امنیت و سازمان های بین المللی در آن هیچ جایگاهی ندارند و تنها زورگویی، استکبار و گردن کشی آمریکا و صهیونیست ها جا دارد و مقاومت، قدرتمندان، نیرومندان جا دارد هم آنها که برای فداکاری و جانفشانی برای دستیابی به حقوق شان آمادگی دارند اما غیر این ها قربانی هستند و هیچ جایگاه در معادله ها ندارند و این ها باید پول بدهند و پیامدها را بر دوش بکشند و نهایتاً هم که به بارگران تبدیل شدند آنها را کنار می گذارند و از بین می برند. به همین مناسبت تمایل داریم به برخی از مسائلی که به این مناسبت مربوط است بپردازم. در نوزدهمین سالگرد عید مقاومت و آزادسازی نخست باید بر پایبندی مان بر مزارع شبعا، تپه های کفر شوبا و بخش لبنانی منطقه غجر تاکید کنم.
دبیرکل حزب الله افزود بیانیه را که میشل عون رئیس جمهور لبنان دیروز در این باره صادر کرد بیانیه ای قوی، روشن و قاطع بود. همچنین بیانیه ای که فرماندهی ارتش لبنان صادر کرد و در این بیانیه پایبندی قاطع خود را به آزادسازی مزارع شبعا، تپه های کفر شوبا و سایر سرزمین های اشغالی اعلام و تاکید کرد هر هزینه ای را برای این کار خواهد پرداخت. بنابراین ما امروز بر حق طبیعی خود تاکید می کنیم و اعلام می داریم که این خاک، خاک ما است و ما بر حق طبیعی خود بر تداوم مقاومت و به کارگیری تمامی امکانات برای آزادسازی بقیه خاک لبنان تاکید می کنیم.
وی گفت مساله دیگر مساله ترسیم مرزها است. یکی از نقاط قوتی که وجود دارد این است که مسئولان لبنانی و به طور مشخص رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان پس زمینه مشترکی در این باره دارند. مقاومت از موضع حکومت حمایت می کند و در پشت سر حکومت قرار می گیرد همچنان که پیشتر نیز اعلام کرده بودیم. مقاومت و ملت لبنان و همه لبنانی ها به پایبندی مسئولان لبنان به تمام حقوقی که لبنان بر خاک، آب و ثروت های طبیعی موجود در آب های خود دارد اطمینان دارند و به مدیریت آنها و بر دوش گرفتن مسئولیت تاریخی شان در مدیریت این پرونده امید بسته اند.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنانش افزود لبنان در مذاکرات بر سر این پرونده به دو قدرت تکیه می کند یکی قدرت حق است زیرا لبنان آنچه را که می طلبد حقش است و همچنین بر قدرتِ قدرت تکیه می کند. لبنان امروز به هیچ وجه در موضع ضعف در برابر اسرائیل قرار ندارد و اصلاً روا نیست که هیچ فرد لبنان احساس کند که کشورش یا حکومتش در موضع ضعف قرار دارد. امروز اسرائیلی ها از آنچه در لبنان وجود دارد می ترسند و بیم دارند و نگران هستند.
وی خاطر نشان کرد همچنان که آنها می توانند مانع از دستیابی لبنان به نفت و گاز شوند لبنان هم می تواند جلوی دستیابی آنها به نفت و گاز را بگیرد. ما نیازی به بیان تهدیدهای جدید ندارم. دشمن اسرائیلی و آمریکایی ها به خوبی از این معادله ها خبر دارند و در نتیجه تا زمانی که حکومت و مسئولان حکومت به قدرت حق و قدرتِ قدرت تکیه می کنند ما می توانیم حقوق مان را حفظ کنیم.
دبیرکل حزب الله در بخش دیگری از سخنانش افزود در موضوع اسکان آوارگان ( آوارگان فلسطینی و سوری) در کشور دیگر باید بگویم، موضوعات اقتصادی که قرار است در کنفرانس اقتصادی منامه (بحرین) بررسی شود، در کنار برخی مشوق های مالی و غیر مالی، موجب می شود تا درها به روی بررسی موضوع اسکان آوارگان فلسطینی در لبنان یا دیگر کشورها( کشورهایی که در حال حاضر آوارگان در آنجا به سر می برند) باز شود و مهم ترین نتیجه این کنفرانس همین اسکان آوارگان باشد، اتفاقات دیگر چون فشارها بر آنروا و در تنگنا قرار دادن این آژانس که می تواند به تعطیلی آن منجر شود از جمله موارد دیگری است که این برداشت را تایید می کند.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت برخی می خواستند در موضوع آوارگان سوری, با استناد به مسائل مذهبی و قومی, میان لبنانی ها اختلاف ایجاد کنند اما امروز همه لبنانی ها, در هر منطقه ای از کشور و از هر قوم و گروهی از پیامدهایی که آوارگی سوری ها به دنبال داشته است رنج می برند
وی افزود در موضوع تعیین مرز( با رژیم صهیونیستی)، شاهد موضع مشترکی در میان لبنانی ها هستیم, لبنانی اگر چه در برخی موضوعات اختلاف نظرهای زیادی دارند اما به اجماع با اسکان آوارگان فلسطینی در لبنان، مخالفند و این مخالفت در بعد قانونی، سیاسی، ملی و دیگر ابعاد، مشاهده می شود.
همچنین برادران فلسطینی ما که در لبنان حضور دارند, در این زمینه با ما ایده مشترکی دارند، یعنی همه فلسطینیان , اعم از گروههای فلسطینی، مردم فلسطین، آوارگان فلسطینی، همه و همه، به اجماع با اسکان آوارگان در لبنان مخالفند و اصرار دارند که باید حق آنان برای بازگشت به سرزمینشان محترم شمرده شود.
وی افزود در حال حاضر ما در مرحله ای قرار داریم که فقط نمی توانیم مدعی باشیم که با اسکان آوارگان مخالفیم بلکه باید به لبنانی ها و فلسطینی ها هشدار دهیم خطر اسکان آوارگان فلسطینی در لبنان یا کشورهای دیگر, به سرعت در حال نزدیک شدن است, به همین منظور من خواستار نشست فوری میان مقامات لبنانی و مقامات فلسطینی حاضر در لبنان هستم, این نشست, نشستی نیست که به مقدمات وقت گیر نیاز داشته باشد بلکه به کنفرانس, میزگرد و دیگر مقدمات نیازی نیست, خواستار این نشست هستم تا به صورت جدی این موضوع بررسی و برنامه ایی برای مقابله با خطر اسکان آوارگان تهیه شود.
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه خاطر نشان کرد البته این موضوع ارتباطی به کمیته گفتگوی فلسطینی لبنانی که در آن موضوعات متعدد بررسی می شود ندارد اما پیشنهاد ما این است که به نشست مورد نظر توجه کافی شود و حتی در جایگاهی فراتر از کمیته گفتگوی مشترک, با حضور مقامات عالی لبنان و فلسطین این موضوع بررسی شود. همین امروز باید در این زمینه با هوشیاری عمل کرد نه اینکه به بیانیه دادن در لبنان یا فلسطین بسنده شود, نه اینکه با اسکان آوارگان مخالفت کنیم بدون آنکه طرح و برنامه مشترکی برای مقابله با خطر اسکان آوارگان داشته باشیم حال آنکه به این برنامه مشترک, احساس نیاز می شود.
سید حسن نصرالله افزود نکته چهارم درباره آوارگان سوری است, اگر چه این موضوع نیاز دارد تا یک ساعتی درباره آن سخن گفته شود اما چون به این موضوع و چالش های مسیر آن اشراف دارم به اختصار بدان اشاره می کنم, در این موضوع نیز می گویم لبنانی ها دیدگاه مشترکی دارند, در ظاهر همه لبنانی ها اتفاق نظر دارند و می گویند می خواهند کمک کنند تا خانواده های آواره سوری بتوانند به کشورشان بازگردند. البته همه ما در اصل موضوع اتفاق نظر و در روش اجرای آن اختلاف نظر داریم. اما واقعیت این است که دلیل اصلی اختلاف نظرها, سیاسی است.
نصرالله در ادامه افزود این موضوع به انتخابات ریاست جمهوری سوریه ارتباط دارد زیرا دوران ریاست جمهوری بشار اسد تا سال 2020 یا 2021 به پایان می رسد در نتیجه به دور از تمامی موضوعات مرتبط به سوریه اعم از نشست آستانه یا ژنو , موضوع کمیته قانون اساسی, رسیدن به راه حل سیاسی یا نرسیدن بدان, این کشور شاهد انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود و این انتخابات هم در زمان مقرر برگزار می شود. در موضوع بازگشت آوارگان سوری از لبنان به کشورشان مشکلاتی که وجود دارد مشکلات مشترکی است, جز بخش اندکی از آوارگان که شغل و کاری را ترتیب داده اند بقیه آزرده خاطرند زیرا با مشکلات زیادی روبرو هستند, لبنانی ها در مناطق مختلف با مشکلات زیادی روبرو هستند.
نصرالله گفت علت مخالفت های آمریکا و کشورهای خلیج فارس سیاسی است و ارتباطی به مسائل بشردوستانه ندارد چرا که انگیزه های بشردوستانه ایجاب می کند که انسان دوست داشته باشد همنوعش به وطن خود, خانه خود, مزرعه خود و بر سر کار خود بازگردد.
وی افزود برخی سعی کرده اند در موضوع آوارگان سوری, با استناد به مسائل مذهبی و قومی, میان لبنانی ها اختلاف ایجاد کنند اما امروز همه لبنانی ها, در هر منطقه ای از کشور و از هر قوم و گروهی از پیامدهایی که آوارگی سوری ها به دنبال داشته است رنج می برند, این مشکلات در بعد اقتصادی, امنیتی, اجتماعی و دیگر ابعاد مشاهده می شود, اما اینکه چرا این همه مشکل وجود دارد؟ دلیل واضح است و آن اینکه آمریکا, غرب و خلیج( کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس) حد اقل تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه, نمی خواهند آوارگان سوری به کشورشان بازگردند. پس دلیل مخالفت هایشان سیاسی است و ارتباطی به مسائل بشردوستانه ندارد چرا که انگیزه های بشردوستانه ایجاب می کند که انسان دوست داشته باشد همنوعش به وطن خود, خانه خود, مزرعه خود و بر سر کار خود بازگردد.
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه سخنانش گفت البته این مخالفت ها به مسائل امنیتی نیز ارتباطی ندارد. همه آنانی که به سوریه بازگشته اند مثل بقیه شهروندان سوری به زندگی خود مشغولند, اینکه برخی از مقامات لبنانی سعی کردند چنین وانمود کنند که آنجا بگیر و ببند و بکش است چیزی جز شایعه و دروغ نیست. من هم از مقامات دولتی خواسته و باز هم می خواهم که این ادعاها را که ادعاهای خطرناکی هم هست اثبات کنند. این ادعاها در واقع اتهام زدن به تمامی گروههای سیاسی لبنانی است که از بازگشت آوارگان سوری حمایت می کنند یا اتهام زدن به نهاد امنیتی کشور است که پرونده بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را به دست گرفته است. وی افزود بیان این ادعاها با هدف ترساندن آوارگان سوری از بازگشت به کشورشان است اما ادعاهایی است که از حقیقت دورند. چنین ادعاهایی خدمت به همان اهداف سیاسی است که اشاره کرده ام. من سالها قبل در دیداری که با بشار اسد رئیس جمهور سوریه داشتم به صراحت از ایشان پرسیدم که آیا شما می خواهید آوارگان از لبنان به سوریه بازگردند؟ به صراحت و صادقانه گفت, بله ما می خواهیم همه به سوریه بازگردند و حاضریم تمامی تسهیلات را برای بازگشت آنان فراهم آوریم. با این حساب مانع بازگشت چیست؟ همان که گفتم, یعنی مانع, سیاسی است.
دبیرکل حزب الله گفت آیا لبنان و دولت و حاکمیت لبنان باید در برابر این مانع سیاسی کوتاه بیاید به این دلیل که آمریکا , غرب و برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) آن را مد نظر دارند و سعی می کنند بر لبنان تحمیل نمایند و آن را بر ملاحظات انساندوستانه, امنیتی و اقتصادی مقدم بدارند؟ آنچه در لبنان شاهدیم جلوگیری از بازگشت آوارگان سوری است, صحبت ما بر سر بازگشت داوطلبانه یا غیر داوطلبانه نیست بلکه سخن درباره جلوگیری از بازگشت است. یکی از نشانه های ممانعت از بازگشت, دامن زدن به سیاست هراس افکنی در میان آوارگان سوری است که برخی از مقامات یا رسانه های لبنانی در پیش گرفته اند.
وی افزود یکی دیگر از شواهد جلوگیری از بازگشت آوارگان, تشویق آوارگان به باقی ماندن در لبنان است. البته امروز حتی اکر گروهی یا کسی در لبنان خواستار باقی ماندن آوارگان سوری باشد هم جرات ندارد بگوید ما خواستار اسکان آوارگان سوری در لبنانیم یا خواستار باقی ماندن آوارگان سوری در لبنان هستیم, بر خلاف این جمله, همه می گویند آوارگان باید به کشورشان بازگردند و باید به آنان کمک کرد تا چنین شود. معتقدم پس از بررسی لایحه بودجه کشور گروههای سیاسی لبنان در این باره مذکرات جدی داشته باشند و تنها به موضعگیری ظاهری بسنده نکنند.
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه افزود فضای بین المللی و منطقه ای مشخص است, هیئت های لبنانی, کنفرانس هایی که برگزار می شود, تماس هایی که با کشورهای مختلف برقرار می شود مشخص می کند که اگر نگوییم از سالها قبل, دست کم از چند ماه قبل مانعی که در مسیر بازگشت آوارگان سوری بوده است مانع سیاسی است.
سید حسن نصرالله گفت آخرین عنوان در سخنان من به موضوع مبارزه با فساد و بودجه کشور باز می گردد, چنانچه می دانید در دوران فعالیت انتخابات پارلمانی از اموری که پایبندی خود را بدان اعلام کرددیم این بود که ما نیز بخشی از مبارزه با فساد و رویارویی با حیف و میل اموال عمومی در کشور هستیم, این موضوعی است که به زمان, صبوری, تلاش و امکانات نیاز دارد, هر میدانی برای خود ابزار و امکاناتی می خواهد, میدان مبارزه با فساد میدانی دشوارتر از جنگ آزادسازی جنوب لبنان است.
دبیر کل حزب الله گفت در 25 مه سال 2000 در نبرد آزادسازی جنوب, پیروزی حاصل شد اما پیروزی در میدان مبارزه با فساد دشوارتر به دست می آید به همین منظور این کار زمان بر است و نیاز به تلاش و همکاری جمعی دارد.مبارزه در این مسیر نیازمند نهضتی ملی و راهبردی است.
وی افزود در 25 مه سال 2000 در نبرد آزادسازی جنوب, پیروزی حاصل شد اما پیروزی در میدان مبارزه با فساد دشوارتر به دست می آید به همین منظور این کار زمان بر است و نیاز به تلاش و همکاری جمعی دارد. در نبرد مقاومت, این امکان وجود دارد که اگر گروهها و یگان هایی دست از جنگ کشیدند گروههای دیگر جور آنها را بکشند اما مبارزه با فساد اینگونه نیست که گروهی یا گروههایی در مسیر مبارزه با فساد ریشه دوانده در کشور, فرهنگ و حتی وجدان, باز ایستند بلکه مبارزه در این مسیر نیازمند نهضتی ملی و راهبردی ملی است. ما از آغاز گفتیم بخش اساسی این مبارزه ایم و در این مسیر پیشگام و قدرتمند ایستاده ایم. موضع گیری حزب الله در این زمینه توانست فضایی ملی و گسترده ایجاد کند تا شاهد فضای رسمی, حزبی, مردمی و رسانه ای در موضوع مبارزه با فساد و حیف و ملی اموال عمومی باشیم به گونه ای که این موضوع به موضوعی ملی تبدیل شده ات و مردم بدان اهمیت می دهند. بسیاری هم خواستار تداوم این ماموریتند که امروز به دستاوردی ملی تبدیل شد.
وی افزود ما در سال گذشته پرونده های مختلفی را در دستور کار قرار دادیم, برخی از این پرونده ها بررسی و ارائه شد, برخی نیز به زودی و پس از بررسی های لایحه بودجه ارائه خواهد شد. پرونده های دیگری در سطح ملی وجود دارد که به فساد و حیف و میل امول عمومی ارتباط دارد که بررسی شده است اما منتظر بررسی لایحه بودجه هستیم تا پس از آن, این پرونده ها را به قوه قضائیه و رسانه ها ارائه دهیم. پیشنهاداتی را از طریق فراکسیون وفای به مقاومت در پارلمان ارائه کرده ایم , برخی در دست ارائه هستند, بخشی از این پرونده ها به مناقصه ها, اشتغال و مسائل دیگر که می تواند سهم به سزایی در به بن بست کشاندن مسیرهای منتهی به فساد داشته باشد باز می گردد.
سید حسن نصرالله گفت پیشنهاداتی هم داشتیم که پس از بررسی مشخص شد مشابه این پیشنهادها از طرف فراکسیون های پارلمانی دیگر ارائه شده است در نتیجه ما از ارائه این پیشنهادها خودداری کردیم و تصمیم گرفتیم از پیشنهادهای مشابه فراکسیون های دیگر حمایت کنیم زیرا هدف به نتیجه رسیدن است نه آنکه چه کسی پیشنهاد ارائه کند.
وی افزود درباره وزارتخانه هایی که دوستان ما به دست گرفته اند از همان آغاز گفتیم اهتمام ما به مبارزه با فساد است, وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت, از جمله این وازتخانه هاست که وزرای ما تلاش های زیادی را آغاز کرده اند و بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده است در این دو وزارتخانه فساد و حیف و میل اموال عمومی نیست. البته این سخنی است که وزرای این وزارتخانه ها بیان کرده اند و من به نمایندگی از آنان سخن نمی گویم بلکه سخن خودشان را می گویم. با این حال هر شهروند لبنانی که اطلاعاتی از فساد یا حیف و میل اموال در این وزارتخانه رادر اختیار دارد می تواند به بخش رسیدگی به فساد که حزب الله تشکیل داده است مراجعه و اطلاع دهد یا حتی موارد را به وزرای این وزارتخانه ها و معاونانشان ارائه دهد.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت تردیدی نیست بررسی لایحه بودجه 2019 برای ما اهمیت زیادی دارد ضمن اینکه این لایحه در مبارزه با فساد و حیف و میل اموال عمومی سهم به سزایی خواهد داشت. ما بررسی این لایحه را یک فرصت می دانیم و همگان معتقدیم با توجه به مشکلات اقتصادی در کشور باید برای رسیدن به رویکرد اقتصادی درست تلاش کنیم ضمن اینکه همگان به گام برداشتن در مسیر اصلاحات اهمیت دهیم.
وی در ادامه سخنانش گفت با آنکه با برخی موارد در لایحه بودجه مخالفیم اما مانعی در مسیر نهایی شدن بودجه نیستیم، مخالفت ما نیز به این دلیل است که احساس می کنیم بخش هایی از بودجه به طبقه فقیر جامعه و حتی به مردم لبنان آسیب می رساند اما چالشی در مسیر بودجه نیستیم بلکه برای تصویب آن همکاری می کنیم و معتقدیم در پارلمان فرصت کافی برای اصلاح موارد مختلف بودجه وجود دارد. متاسفانه با آنکه گفته شد در لایجه بودجه مالیات و هزینه هایی که بتواند به طبقه فقیر جامعه آسیب برساند در نظر گرفته نمی شود اما مشاهده می شود در نظر گرفته شده است. خواسته من از گروههای سیاسی این است که به وعده هایشان در آغاز بررسی لایحه بودجه عمل کنند و اگر چنین نکنند در مجلس نمایندگان فرصت کافی برای این کار وجود دارد و ما در بررسی لایحه در پارلمان سکوت نخواهیم کرد.
در پایان جا دارد این پیروزی تاریخی را که بنیانگذار دوره ایی از پیروزی های متوالی شده است به شما تبریک بگویم. روزگاری آخرین نظامی اسرائیلی از جنوب لبنان خارج شد و درها را پشت سرش بست و امروز هم دیوار و مانع( در مرز) ایجاد کرده اند زیرا به قدرت واقعی موجود در لبنان پی برده اند. پیروزی سال دو هزار، درهای منتهی به شکست را مسدود و درهای منتهی به پیروزی را گشود و اگر بتوانیم این قدرت را در کنار توکل به خدا و وحدت مردم حفظ کنیم همچنان می توانیم به سیاست های بازدارنده ادامه دهیم و اجازه ندهیم شرایطی را بر کشور ما تحمیل نمایند. لبنان دیگر به دوران اسرائیل بازنمی گردد، لبنان دیگر وارد مرحله آمریکا نخواهد شد بلکه لبنان به دوران حاکمیت و معادله طلایی ارتش، مردم و مقاومت، به دوران قدرت که پیروزی های متعددی را به دنبال خواهد داشت، وارد می شود و از عزت، کرامت و آزادی خود حمایت خواهد کرد.