به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس شورای بین المللی موزههای ایران، ایکوم، در آیین آغاز به کار نخستین موزه کلمات ایران گفت: ایرانیان به شیوه خود از کلمه سود جستهاند و خلاقیت ایجاد چنین موزهای و با این نام و کارکرد دریچهای را به سوی همه میراث مکتوب باز میکند.
سید احمد محیط طباطبایی با بیان اینکه پشتوانه ادبیات شفاهی نشان میدهد کلمه دایرهای وسیع در فرهنگ ما دارد، افزود: در گزینش نام این موزه خلاقیت بسیاری به کار رفته است؛ زیرا صحبت از کلمه، به معنای صحبت درباره تعداد وسیعی از پدیدهها و حوزهها است.
وی گفت: امروز موزهها به یکی از معضلات روزمره اجتماع پاسخ میگویند و براساس نیاز مخاطب شکل میگیرند؛ به بیان دیگر موزه محل حفاظت از اندیشه و تفکر انسانی است.
رئیس شورای بین المللی موزههای ایران افزود: کلمه، فقط در نامه و انشا محبوس نیست، بلکه دربردارنده گذشته تاریخی ماست و تاریخ نیز فقط کتاب نیست بلکه مجموعه باقی مانده از انسان و از این رو ایران دارای غنیترین منابع در این زمینه است.
محیط طباطبایی گفت: موزه امروز اندیشه و تفکر انسان را دربر میگیرد و شیءمحور نیست، موضوع محور و اندیشه محور است و با این تعریف میتوان موزه کلمه داشت.
وی افزود: شیراز این ظرفیت را دارد که براساس رمان سووشون موزهای داشته باشد که جایجای آن با فصلهای منطبق بر داستان شکل گیرد، درست مانند آنچه در ترکیه رخ داده است.
طباطبایی با تاکید بر اینکه در موزه مهمتر از فضای کالبدی و فیزیکی نگاه به یک پدیده است، گفت: موزه صرفاً ویترین نیست؛ بلکه در نگاه موزهای مهمترین چیز این است که یک اثر چه تاثیری در تاریخ دارد.
موزه کلمات با جمع آوری بیش از ۸۰۰ نامه از بزرگان تاریخی و ادبی ایران کار خود را به صورت نمایشگاهی در موسسه فرهنگی هنری پیرسوک شیراز آغاز کرده است و قرار است به صورت متناوب نامههای جمعآوری شده را برای علاقهمندان به نمایش در آورد.