استاندار قزوین گفت: برای مدیریت استان در محدودیت تصمیم گیری میکنیم، چون تنها ۱۵ درصد از منابع و اعتبارات کشور در اختیار استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, عبدالمحمد زاهدی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت: اگرچه قزوین نسبتا استانی
به گفته وی؛ قانون بودجه امسال به گونهای تنظیم شده که حداقل نیازها برآورده شود، چون اگر بخواهیم همه نیازها را احصا و اعلام کنیم ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر اعتبارات فعلی نیز جوابگو نخواهد بود.
استاندار قزوین گفت: موضوع استفاده از ظرفیتهای قانونی ملی یک الزام است که حتما باید مدیران دنبال کنند تا بتوانیم در پایان سال همچون سال ۹۷ عملکرد مناسبی در جذب اعتبارات سرمایهای داشته باشیم.
زاهدی اعلام کرد: در بودجه امسال میزان اعتبارات سرمایهای استان کاهش نیافته است و امیدواریم شرایط به گونهای باشد که پایان سال در جذب اعتبارات از ۱۰۰ درصد تخصیص موفقتر عمل کنیم.
وی گفت: باید بپذیریم که ممکن است محدودیتهای بیشتری را در سال جاری از نظر بودجه داشته باشیم، چون بسیاری از مسایل قابل پیش بینی نیست، ولی تلاش همه مجموعه نظام این است که مشکلات درون دولت حل شود.
استاندار با اشاره به خسارات سیل یادآور شد: در کنار همه محدودیتهای منابع و اعتبارات باید خسارات سیل به مردم از طریق منابع بانکی یا کمکهای بلاعوض ستاد مدیریت بحران جبران شود.
زاهدی ادامه داد: خسارت سیل بیشتر به زیرساختهای عمرانی و تولیدی کشور وارد شده است که اعتبارات ستاد مدیریت بحران نمیتواند آن را جبران کند و باید به زیرساخت های اولویت دار و مورد نیاز مردم توجه شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال بعنوان رونق تولید، افزود: باید شعار سال به عنوان یک ضرورت و الزام جدی مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
استاندار با اشاره به اجرای برخی طرحهای عمرانی بدون مطالعه کارشناسی در استان گفت: مجموعه ورزشی ۱۵ هزار نفری بدون کارشناسی در استان و چند استان دیگر انجام شده که اصلا نیاز نبوده و ظرفیتها و پتانسیلهای استان در آن دیده نشده است.
زاهدی افزود: جانمایی نامناسب، توجه نکردن به توسعه منطقهای و نحوه اجرا باعث شده است که این طرح از کیفیت لازم برخوردار نباشد و به دلیل بادگیر بودن در صورت تصمیم برای برگزاری یک مسابقه بین المللی، موافقت مراجع فرادستی را دریافت نکند.
وی اضافه کرد: این درحالی است که برخی از طرحهای دیگر استان مانند سد نهب که کارکرد ضروری آن برای استان در سیل اخیر به نمایش درآمد طی سالهای متمادی نیمه تمام باقی مانده است.
استاندار با اشاره به مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید سریعا برای این طرح تصمیم گیری شود، چون مردم سوال دارند که چرا این طرح اجرا نمیشود؟
زاهدی اضافه کرد: اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه اقدامی نمیکند باید در شورای حفظ حقوق بیت المال استان آن را مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری کرد.
وی افزود: شهرداری آمادگی دارد این طرح را تحویل بگیرد و در نهایت با تکمیل و افتتاح آن مورد بهره برداری جامعه هنرمندان قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان برنامه بودجه استان هم در سخنانی گفت: دستگاههای اجرایی استان حق آغاز هیچ طرح جدیدی را ندارند و اولویت امروز، تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
ابوالفضل یاری افزود: همچنین خرید خودرو خارجی برای دستگاههای اجرایی ممنوع است و فقط باید خودروهای داخلی در قبال خارج شدن خودرو فرسوده، خریداری و جایگزین شود.
به گفته وی استان قزوین سال گذشته دومین استان از نظر تخصیص و توزیع اعتبارات در سطح کشور بوده است.
رئیس سازمان برنامه بودجه استان خواستار افزایش اعتبارات استانی در بودجه کل کشور شد.
محمدی، طاهرخانی و حمیده زرآبادی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم بر تلاش بیشتر مدیران برای جذب اعتبارات ملی، جبران خسارت سیل، افزایش بودجه فرمانداری ها تاکید کردند.
نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی هم به نقش مهم صدا وسیما در آگاهی بخشی جامعه اشاره کرد و خواستار حمایت از طرح های نیمه تمام صدا و سیمای مرکز قزوین شد.
بابایی صالح در ادامه گفت: باید زمینه برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال برنامه های صدا وسیمای قزوین فراهم شود .
در این جلسه، انفصال نصرتآباد از الوند با کسب حداکثر آرا تصویب شد.