15 گونه جانوری استان مرکزی در معرض آسیب و انقراض است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بر اساس لیست منتشره اتحادیه جهانی حفاظت زیستی، 15 گونه جانوری در این استان در رده های انقراض تا آسیب پذیری قرار دارند.
میرزایی به مناسبت روز تنوع زیستی افزود: پلنگ موش، قوچ ارمنی، آهوی ایرانی، خفاش نعل اسبی مدیترانه ای، حفاش نعل اسبی کوچک، پزپلنگ و پازن در زمره گونه هایی است که رده طبقه آسیب پذیر (VU) قرار گرفته اند.
او گفت: گونه خفاش صنایی در طبقه نگرانی کم (LC) و عقاب شاهی، هوبره و دلیچه کوچک در رده آسیب پذیر و کرکس کوچک نیز در طبقه در معرض خطر انقراض (EN) جای دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در ادامه افزود: آگامای سروزغی و لاکپشت مهمیزدار غربی نیز در زمره گونه های آسیب پذیر در استان مرکزی هستند.
میرزایی گفت: 363 گونه جانوری در استان مرکزی شناسایی شده که 65 گونه آن پستاندار، 222گونه پرنده، 55 گونه خزنده، 17 گونه ماهی و چهار گونه دوزیست است.
اوافزود: این استان به دلیل بهره مندی از اقلیم متنوع دشت، کوهستان، کویر و تالاب تنوع زیستی بالایی دارد به طوری که سومین رتبه تنوع زیستی کشور را دارد.
استان مرکزی با حدود یک و هشت دهم درصد از کل مساحت کشور 27 درصد پستانداران، 40 درصد گونه پرندگان و 14 درصد گونه های گیاهی کشور را دارا است.