آئین بزرگداشت ملاصدرا فیلسوف شهیر قرن دهم هجری قمری در زادگاهش شهر شیراز برگزار شد.
آیت الله بهشتی افزود: بعضی ها اصرار براین موضوع دارند که فلسفه از کلام جدا شود یعنی فیلسوف نباید وارد بحثهای کلان شود و این موضوع اشتباه است.
وی گفت: اگر ملاصدرا وارد عرصه تفسیر میشود، چه قرآن و چه حدیث؛ این همان فلسفه ملاصدرا است که درقالب تفسیر خود را نشان میدهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: صدرالمتألهین با همان دیدی که در فلسفه دارد وارد قرآن می شود و سعی دارد این نظریه را از قرآن بیرون بکشد و گرفتار تفسیر به رای که همان تحمیل رای خود به قرآن است نشود.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا هم در این مراسم ملاصدرا را حکیم جهان اسلام و پرچم دار حکمت اسلامی در قرون اخیر نامید و گفت :آینده متعلق به این شخصیت است.
حجتالاسلام مرتضی جوادی آملی افزود: حکمت دوستان و علاقه مندان به حکمت متعالیه باید تبیین، تفسیر، تحلیل و تثبیت موقعیت این حکمت را که همواره مورد بحث و بررسی بوده و هست را در دستور کار خود قرار دهند.
وی گفت: ملاصدرا عملاً در مسیر توحید گام برداشت و بزرگی و عظمت او به بزرگی اندیشه اوست.
حجت الاسلام جوادی آملی افزود: حکمت برای ملاصدرا همچون چراغی در وجودش روشن بود و همیشه در زیر آن حرکت می کرد.
رییس بنیادبین المللی علوم وحیانی اسرا همراه کردن کاروان علم و یکرنگ کردن آن را از جمله امتیازات بزرگ حکمت ملاصدرا دانست و افزود: بهره مندی از بخشهای مختلف علم و بها دادن به حرکت های علمی عالمان، تمجید عالمانه از عالمان، بیان ضعف ها و نارسایی های علمی شیوه ای بود که ملاصدرا در پی گرفت و در این زمینه موفق بود.