اختتامیه نخستین جشنواره ملی حکمت و نیایش با رویکرد دو کتاب نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در مصلای بزرگ تهران برگزار و از نفرات برتر تجلیل شد. هیات داوران نخستین جشنواره سراسری حکمت و نیایش پس از بررسی و داوری آثار، اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما هیات داوران نخستین جشنواره سراسری حکمت و نیایش پس از بررسی و داوری آثار، اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند.
*در بخش فیلم کوتاه
رتبه اول؛ «کاوه دوستی»، با ساخت فیلم «دید من – چشم تو» از تهران
رتبه دوم؛ «عباس عمرانی»، با ساخت فیلم «دیوارهای نخی» از تهران
رتبه سوم؛ «علی توکلی زانیانی»، با ساخت فیلم «تا فردا» از استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)
*در بخش انیمیشن
هیات داوران در این بخش هیچ اثری را حایز رتبه ندانسته و از «جعفر صیادی» برای انیمیشن «درون یک چارچوب» از استان زنجان تقدیر کردند.
*در بخش فیلمنامه
رتبه اول؛ «سمیرا رضایی» با اثر «توشه» از استان تهران
رتبه دوم؛ «خانم محمدجانی» با اثر «سخنان حضرت علی(ع)» از تهران
در این بخش از جشنواره نیز هیچ یک از شرکت کنندگان حائز رتبه سوم شناخته نشدند.
*در بخش نمایشنامه
رتبه اول؛ «سعیده فخیم» با نمایشنامه «مکار» از تهران
رتبه دوم؛ «محمود مرادی» با نمایشنامه «رهایی» از استان قم
رتبه سوم؛ «شهرزاد منتظری» با نمایشنامه «پرواز» از تهران
*در بخش نقاشی خط
هیات داوران جشنواره در این بخش نیز هیچ اثری را حایز رتبه ندانسته و از «هادی هنردوست» از استان همدان، «عظیم فلاح» از استان تهران و «غلامحسین الطافی» از استان تهران تقدیر کردند.
*در بخش خطبه خوانی نهج البلاغه
رتبه اول؛ «محمدجواد شوقانی» با اثر «ساقی کوثر» از استان ایلام
رتبه دوم؛ «مجید اخشابی» با اثر «بهترین حرف تمام روزگار» از استان تهران
رتبه سوم؛ «غفور محمدزاده» با اثر «شه عابد» از استان خراسان جنوبی
همچنین هیات داوران برگزیدگان بخش پژوهشی و ادبی نخستین جشنواره ملی حکمت و نیایش را به شرح زیر اعلام کرده اند:
*بخش تالیف کتاب
رتبه اول؛ دکتر «مجید معارف و دکتر حامد شریعتی نیاسر» برای کتاب «ارتباط نهج البلاغه با قرآن» رتبه دوم؛ دکتر «محمدرضا شرفی» برای کتاب «تعلیم و تربیت در نهج البلاعه»
رتبه سوم؛ دکتر «علی رضایی بیرجندی» برای کتاب «سبک زندگی در صحیفه سجادیه»
*بخش ترجمه کتاب
رتبه اول؛ دکتر «حسین صابری» برای ترجمه کتاب «بوستان سالگان در شرح صحیفه سجادیه»، مولف این کتاب «سید علی خان مدنی» است.
رتبه دوم؛ «زهرا قره الاعیان» ، «فاطمه لاجوردی» ، «افسانه مجاوری» برای ترجمه و شرح کتاب «واژگان نهج البلاغه»
رتبه سوم؛ «فاطمه احمدی» برای ترجمه نوین صحیفه سجادیه
*بخش تصحیح نسخ خطی
رتبه اول؛ «شیخ قیس بهجت العطار» برای کتاب «نهج البلاغه علی بن محمد ابن السکون»
رتبه دوم؛ «سید محمدحسین حکیم» برای کتاب «صحیفه سجادیه» که نسخه برگردان دستخط ابراهیم بن علی کفعمی است.
رتبه سوم بطو مشترک به «حامد ناجی اصفهانی» برای تحقیق و تصحیح کتاب «شرح صحیفه سجادیه میرزا محمد ابراهیم سبزواری ( وثوق الحکماء )» و «الهه روحی دل» برای تحقیق و تصحیح کتاب «منهج الفصاحه فی شرح نهج البلاغه» که مولف این کتاب «کمال الدین حسین بن شرف الدین الهی اردبیلی» است.
*بخش رساله دکتری
رتبه اول؛ «حسین افسر دیر» از دانشگاه تهران، برای رساله دکتری «روابط بینامتنی نهج البلاغه با قرآن کریم و کارکرد های تفسیری»
رتبه دوم؛ «محمد مهدی احمدی فراژ» از دانشگاه پیام نور، برای رساله دکتری «رابطه دعای مکارم الاخلاق با بهداشت روانی»
رتبه سوم؛ «میثم کهن ترابی» از دانشکده اصول الدین تهران برای رساله دکتری «نقش کارگزاران در سعادت و شقاوت از منظر قرآن و نهج البلاغه»
*بخش پایان نامه کارشناسی ارشد
رتبه اول؛ «سعید مقدم» از دانشگاه باقرالعلوم برای پایان نامه با موضوع «تحلیل جامعه آرمانی در اندیشه امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه»
رتبه دوم؛ «حسین کیانی» از دانشگاه پیام نور، برای پایان نامه با موضوع «عمل گرایی و نقش آن در ساختار جامعه از دیدگاه امام علی (ع) با تکیه بر نهج البلاغه»
رتبه سوم؛ «حسین سالاری» از دانشگاه پیام نور برای پایان نامه با موضوع «فرایند تدوین استراتژی در اسلام از منظر نهج البلاغه»
*بخش شعر
رتبه اول؛ «محمد زارعی» از دلیجان
رتبه دوم؛ «علی مردی پور» از اصفهان
رتبه سوم؛ «مجتبی خرسندی» از بروجرد
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدف از برگزاری نخستین جشنواره سراسری حکمت و نیایش را معرفی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اعلام کرد.
عبدالهادی فقهی زاده در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره سراسر حکمت نیایش گفت: متاسفانه هرچند نام نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برای ما آشناست اما متاسفانه از اهداف این دو کتاب ارزشمند غافل مانده ایم.
وی افزود: به جزء اندکی مفاهیم کلیشه ای از جملات این دو کتاب را نمی دانیم درحالی که این دو کتاب بزرگترین مفاهیم بشریت را در خود جای داده اند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نهج البلاغه ترجمه ای عمیق و درونی از قرآن محسوب می شود و صحیفه سجادیه نیز درباره چگونگی گفتگو با خدا و تقاضا از خداوند است.
فقهی زاده اضافه کرد: متاسفانه در درازای تاریخ خود را از ارزش های این دو کتاب محروم کرده ایم.
وی افزود: آنچنان این مفاهیم بلند را دور از دسترس تعریف کرده ایم که نهج البلاغه که به واقع دارای بلاغت است تنها از این بُعدنگریسته ایم در حالی که این کتاب به واقع نهج و راه تفکر دینی، دانش اجتماعی جامعه شناسی تربیت دینی و سیاسی است به گونه ای که تربیت بر مبنای اندیشه دینی را می توان از آن آموخت.
وی با قدردانی از برگزار کنندگان نخستین جشنواره سراسری حکمت و نیایش گفت: پس از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید از گروهی که از قالب های هنری و علمی و پژوهشی به تبیین و گسترش مفاهیمی دو کتاب ارزشمند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اهتمام کرده اند قدردانی شود.
وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری این گونه جشنواره ها و همچنین آثار پژوهشی و هنری گرد آمده در این جشنواره بتواند بر گسترش مفاهیم بلند و ارزشمند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه موثر باشد.