مصرف غذا در وعده سحری به عنوان مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان باید به صورت کامل دریافت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز کهگیلویه وبویراحمد، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: افراد روزه دار همانن
آقای ملک زاده توصیه کرد: مصرف غذا در وعده سحری که مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان است، باید به صورت کامل دریافت شود، زیرا پس از این وعده ساعات روزه داری آغاز شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمیکند، به همین دلیل بهتر است از غذاهای دیر هضم مانند نان و غلات کامل و سبوس دار، حبوبات، سبزیها و میوههای تازه استفاده شود.
وی افزود: مصرف نکردن سحری در طول روز باعث افت قندخون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان کاری میشود، همچنین مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، زیرا مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قندخون به داخل سلولها و در پی آن کاهش قندخون میشود، به این ترتیب، مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری، موجب زودتر گرسنه شدن فرد میشود.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه برای وعدههای سحر، مصرف متعادل سبزیها مانند سبزی خوردن، سالاد، کاهو، خیار، گوجه فرنگی، ماست و خیار و نعناع همراه با غذا توصیه میشود، اضافه کرد: باید از مصرف کله پاچه و سیرابی، غذاهای سرخ کرده و چرب، غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، نوشابه گازدار و غذاهای آزار دهنده پرهیز کنیم، همچنین مصرف زیاد قند، شکر، شیرینی ها، شکلات، زولبیا، بامیه و شله زرد و نوشیدنیهایی مانند شربت، قهوه و چای در وعده سحر باید کنترل شود.
وی افزود: دو تا سه تکه نان به ویژه نان سنگک، به همراه پنیر، خرما و سبزی با ماست، خیار و سیزی، یا برنج با خورش کدو یا آلو اسفناج یا کرفس یا یک تکه مرغ) همراه با یک بشقاب سالاد را میتوان به عنوان سحری میل کرد.
ملک زاده با بیان اینکه در زمان افطار دستگاه گوارش در حالت استراحت کامل است، افزود: در این زمان باید از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نشود، همچنین در هنگام افطار، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات مانند شیر و ماست و پنیر، میوه و سبزی، نان و غلات مانند برنج و نان برای افزایش قندخون توصیه میشود، مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است، علاوه بر آن، مصرف شیر گرم، فرنی و شیربرنج در هنگام افطار نیز مناسب است.
ملک زاده استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن، همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزه دار عنوان کرد.
وی افزود: استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر، به دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست میشود، سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند.