معاون پارلمانی رئیس جمهور: از مجلس می خواهیم لایحه جامع انتخابات که به نفع کشور و همه است در دستور کار قرار گیرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسینعلی امیری پس از جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، این لایحه را محصول دوره کارشناسی طولانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم دانست که با مشارکت کنشگران سیاسی، مرکز پژوهشهای مجلس و برخی کارشناسان شورای نگهبان و وزارت کشور در کمیسیونهای مختلف دولت بررسی شده است.
وی گفت: در این لایحه سیاستهای کلی نظام انتخاباتی که از جانب رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد مدنظر قرار گرفت و با بررسی مفصل در دولت، بهمن ۹۷ با دو فوریت به مجلس شورای اسلامی تقدیم و اعلام وصول شد، اما متاسفانه فوریتش رای نیاورد.
امیری افزود: در همان زمان نمایندگان مجلس طرحی تهیه کرده بودند و ما خواهش کردیم با توجه به اینکه لایحه جامع انتخابات از غنای کارشناسی بالایی برخوردار و رافع بسیاری از مشکلات و گله مندی هاست که معمولا در هر دوره از انتخابات کشورمان پیش میآید آن را در دستور کار قرار دهند، اما بررسی طرح نمایندگان ادامه یافت.
وی، مشخص شدن مرزهای میان نظارت و اجرا، شفافیت منابع مالی نامزدها، یکسان کردن رویهها و غنای کارشناسی در ابعاد مختلف را از ویژگیهای لایحه جامع انتخابات برشمرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور درمجلس گفت: محور اصلی طرح نمایندگان مجلس استانی شدن انتخابات بود و احکام دیگری در حوزههای مربوط به نظام انتخاباتی کشور داشت که پس از تصویب به شورای نگهبان ارسال شد، اما در بررسیهای آن شورا اشکالات و ابهامات بسیاری به آن وارد و به مجلس بازگردانده شد.
امیری تاکید کرد: با توجه به غنای کارشناسی لایحه جامع انتخابات، این لایحه میتواند رافع بسیاری از مشکلات انتخابات اعم از هنگام برگزاری و پس از آن باشد از مجلس درخواست میکنیم آن را در دستور بررسی قرار دهد.
وی تصریح کرد: طرح مجلس بخش کوچکی از مسائل مربوط به انتخابات را پوشش میدهد در حالی که لایحه جامع انتخابات، همانطور که از نامش مشخص است جامعیت قابل توجهی دارد و کل مسائل مربوط به انتخابات شامل قبل، حین و پس از انتخابات و نیز مسائل پیرامونی آن را در بر میگیرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور درمجلس همچنین درباره انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مسائل داخلی مجلس و انتخابات هیئت رئیسه آن مربوط به سازوکار داخلی مجلس است و دولت هیچ ورودی به آن ندارد و به نمایندگان مربوط میشود که چه کسانی را به عنوان رئیس، نواب و اعضای هیئت رئیسه انتخاب کنند.
امیری تاکید کرد: رای نمایندگان مجلس به اعضای هیئت رئیسه قطعا برای دولت و هیئت وزیران قابل احترام است.