فرماندار هریس: مشکلات اجتماعی با پوشیده نگهداشتن و کتمان آنها ریشه دار می شود.
وی با تاکید بر پیشگیری از آسیب های اجتماعی به خصوص در مدارس افزود: بخش عمده آسیبهای اجتماعی موجود در مدارس، در مرحله نخست ریشه در خانوادهها دارد، به عنوان مثال طلاق یا اعتیاد والدین در بروز این آسیب ها و البته تسری این آسیب ها به دیگر دانش آموزان و در نتیجه جامعه، تاثیر چشمگیری دارد.
رییس شورای آموزش و پرورش شهرستان هریس در ادامه گفت: به منظور کمک به دانش آموزان برای چگونگی رویارویی با این معضلات، باید خانواده ها و در کنار آنها مدیران و معلمان، دانش آموزان را با اعتماد به نفس بالا تربیت کنند و این مهم با استفاده از تجارب و تخصص مدیران و معلمان مجرب و کاردان محقق می شود.
خاکپور با بیان این که در حوزه اجتماعی و ازدواج، آسیب های زیادی متوجه منطقه و خانواده هاست و نشست های آسیب های اجتماعی که برای اولیاء دانش آموزان برگزار می شود در حد بایدها و نبایدها و تذکر بوده و تاثیرگذاری کمی دارد، برای افزایش بازده، برگزاری مداوم نشست های آموزش خانواده را به صورت تخصصی در مدارس خواستار شد.
وی همچنین مشارکت خانه و مدرسه در امر آموزش و پرورش دانش آموزان، شناسایی نوجوانان دارای اختلالات روحی و روانی در مدرسه، جذاب کردن فضاهای آموزشی و جدی گرفتن آموزش مهارت های اجتماعی به دانش آموزان را از جمله راهکارهای موثر در مقابله با آسیب های اجتماعی در مدارس برشمرد.
حجت الاسلام احمدی؛ امام جمعه هریس هم با بیان این که آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی در همه کشورها، چه توسعه یافته و چه در حال توسعه وجود دارد گفت: در جامعه ما حرکت موازی و هماهنگ روحانیان و روانشناسان برای شناسایی و به دنبال آن پیشگیری و درمان این آسیب ها، به خصوص در مدارس و سنین پایین، می تواند موثر باشد.