به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از فرانس پرس، در پی اعمال تحریم های آمریکا علیه شرکت فناوری چینی هوآوی , رن ژنگفی رئیس شرکت هوآوی روز سه شنبه به تلاشهای آمریکا برای کارشکنی در مسیر فعالیت های جهانی این شرکت به شدت واکنش نشان داد و اعلام کرد آمریکا قدرت جهانی این غول مخابراتی را " دست کم " گرفته است.
بنیانگذار شرکت هوآوی امروز در گفتگو با تلویزیون دولتی چین CCTV در واکنش به صدور فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر جلوگیری از تجارت این شرکت در آمریکا گفت سیاستمداران آمریکایی با اقدامات اخیر خود قدرت ما را دست کم گرفته اند.
رن افزود : فناوری نسل پنجم هوآوی با این اقدامات تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. در خصوص فناوری های فایو جی 5G دیگران نمی توانند ظرف دو یا سه سال دیگر با هوآوی به رقابت بپردازند.
ترامپ هفته گذشته با استناد به اینکه فعالیت برخی شرکتهای خارجی خطری غیر قابل قبول برای امنیت ملی آمریکا قلمداد می شود با استفاده از اختیارات خود نام آنها را در فهرست سیاه قرار داد .
وزارت خزانه داری آمریکا نیز شرکتهای این کشور را از فروش یا انتقال فناوری های آمریکایی به شرکت هوآوی منع کرده است.
در این راستا شرکت گوگل این هفته اعلام کرد روابط خود را با هوآوی قطع می کند. این اقدام ممکن است به زیان کاربران گوشی های هوشمند هوآوی تمام شود زیرا این شرکت چینی دیگر به خدمات اختصاصی گوگل مانند جی میل یا اپلیکیشن های گوگل مپ دسترسی نخواهد داشت.
با این همه وزارت خزانه داری آمریکا اجرای ممنوعیت انتقال فناوری به هوآوی را به مدت 90 روز به تعلیق در اورده است.
رئیس شرکت هواوی با اشاره به این موضوع تاکید کرد : این مجوز نود روزه تاثیری برای ما نخواهد داشت . چون ما در هر حال آماده ایم .
وی گفت : نیمی از تراشه های مورد استفاده در تجهیزات هوآوی از آمریکا می آید و نیمی دیگر توسط شرکت چینی ساخته می شود و با این اقدامات نمی توان ما را از جهان منزوی کرد. ما نیز می توانیم همان تراشه های آمریکایی را تولید کنیم ولی این بدین معنی نیست از آنها خرید نخواهیم کرد.
در همين حال دولت آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد برخی از محدودیت های تجاری اعمال شده اخیر علیه شرکت هواوی چین را کاهش داد؛ اقدامی که برای به حداقل رساندن ایجاد مشکل و اختلال برای مشتریان این شرکت مخابراتی در سراسر جهان صورت گرفت.
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم کارن فریفلد و دیوید شپاردسون در پایگاه اینترنتی خود نوشت: وزارت بازرگانی آمریکا اجازه خواهد داد شرکت ”هواوی تکنولوژیز“ کالاهای ساخت آمریکا را به منظور حفظ شبکه های موجود خریداری کند و همچنین اجازه به روزرسانی نرم افزارها را در گوشی های همراه هواوی خواهد داد.
ممنوعیت این شرکت برای خرید قطعات ساخت آمریکا برای تولید محصولات جدید بدون مجوز - که احتمالاً داده نخواهد شد- همچنان به قوت خود باقی است. دولت آمریکا اعلام کرد به دلیل مشارکت هواوی در فعالیت هایی که بر خلاف منافع سیاست خارجی یا امنیت ملی آمریکاست، محدودیت ها را بر این شرکت اعمال کرد.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد مجوز جدید، زمان کافی در اختیار اوپراتورهای مخابراتی متکی بر تجهیزات شرکت هواوی قرار خواهد داد تا ترتیبات دیگری اتخاذ کنند. وی افزود: ”به طور خلاصه، این مجوز این امکان را فراهم می کنند تا استفاده کنندگان فعلی گوشی های همراه هواوی و شبکه های پهن باند روستایی به فعالیت خود ادامه دهند.“
این مجوز که تا 19 اوت اجرایی است، حاکی از آن است که تغییرات در زنجیره عرضه هواوی ممکن است پیامدهای فوری، گسترده و ناخواسته ای برای مشتریان آن داشته باشد. کوین ولف، وکیل مستقر در واشنگتن و مقام سابق وزارت بازرگانی گفت: ”به نظر می رسد هدف از این اقدام، جلوگیری از ایجاد اختلال در سامانه های تلفن، رایانه و اینترنت است. این اقدام به منزله تسلیم نیست، بلکه به نوعی برای مدیریت امور است.“
شرکت هواوی که بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی در جهان است، از اظهارنظر خودداری کرد. وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد بررسی خواهد کرد ببیند آیا باید این معافیت ها را بعد از 90 روز تمدید کند یا خیر. شرکت گوگل نیز به درخواست ها برای اظهارنظر درباره مجوز جدید پاسخ نداد.
شرکت هواوی سال 2018 حدود 70 میلیارد دلار صرف خرید قطعات کرد که معادل 11 میلیارد دلار آن قطعات را از شرکت های آمریکایی خرید. داگلاس جاکوبسون، وکیل مستقر در واشنگتن گفت: ”فکر می کنم وضعیت ایجاد شده، نشان دهنده واقعیت است؛ این واقعیت که فناوری و محصولات هواوی تا چه حد در سراسر جهان گسترده شده است و اگر آمریکا محدودیت هایی علیه این شرکت اعمال کند، آثارش گسترده است.“ وی گفت ظاهراً هدف از تلاش برای حفظ فعالیت شبکه های موجود، (کمک به ) ارائه کنندگان خدمات مخابراتی در اروپا و کشورهای دیگری بود که استفاده از تجهیزات هواوی در آنها گسترده است. این اقدام همچنین می تواند به ارائه کنندگان خدمات تلفن همراه در مناطق کم جمعیت آمریکا، همچون وایومینگ و شرق اروگن - که در سال های اخیر از شرکت هوایی تجهیزات شبکه خریداری کرد- کمک کند.
در همين حال رئیس شرکت تجهیزات مخابراتی هوآوی در بیانیه ای اعلام کرد هوآوی در حال گفتگو با گوگل به منظور تلاش برای یافتن راه حلی جهت قطع ارتباطات خود با این شرکت اینترنتی آمریکایی است.
رن ژنگفی در گفتگو با رسانه های چین گفت: «گوگل شرکت خوب و فوق العاده مسئول است. گوگل و هوآوی به منظور یافتن پاسخی برای ممنوعیت اعمال شده از سوی آمریکا بر فروش تجهیزات به این شرکت بزرگ تلفن های همراه در حال گفتگو با یکدیگر هستند».